שאלת פרשנות

שאלת פרשנות

שתי שאלות לפרשנות קצת אחרת של שני שירים (תגידו לי אם שמעתם ומה אתם יודעים על זה): 1. מסתובבת טענה שהשיר "פלוגה בקו" מכוון לנערה ערבייה שהגיבור רואה בזמן שירותו בגליל. לכן חשוב לו לפגוש אותה לגמרי במקרה (מחוץ לקונטקסט של הסיכסוך). בגלל זה זה בגליל, יש לה עיניים חומות ועוד כל מיני... 2. טענה אחרת אומרת שהשיר שלל שרב הוא על העיר ת"א שנאנסת ע"י הבוהמיין המקומי והופכת לעיר בילויים זולה (בגלל זה הגב לים) תודיעו לי מה דעתכם ואם יש לכםאיזהשהם מקורות לאמת איתם

פרשנויות יפות מאוד

אהבתי מאוד מאוד את שתי הפרשנויות! לא ידוע לי על מקור כלשהו (ראיון וכו') שיכול לאמת או להפריך את הפרשנויות האלה. לדעתי, הפרשנות שהעלת לגבי "שלל שרב" מעוגנת מאוד בטקסט עצמו; בעוד שהפרשנות של של "פלוגה בקו" אולי קצת פחות מוחשית לעומת העוצמה של הרובד הגלוי (הגעגועים והנוסטלגיה של אהבת בוסר). (אוף, יצא לי משפט מורכב מדי). הפרשנות שהעלת לגבי "פלוגה בקו" היא בהחלט חידוש מסקרן בשבילי (תן לי דקה להתרגל)! תודה!

דשנייה לפני שאתה מתרגל...

אז הסיפור הקטנטן שלי מתחיל ביום שישי בדרך חזרה הביתה מהצבא... כולם עייפים - בערך 6 בבוקר - יוצאים מביסל"ח (בקורס מכ"ים) פתאום ברדיו "פלוגה בקו" - אני ככה מתלהב שר עם הרדיו... פתאום מתפתחת שיחה ביני לבין חייל אחר מהנח"ל (אני עם כומתה חומה) מפה לשם - מדברים קצת על מאיר ואז הוא זורק ככה כאילו כלום "אתה יודע שהשיר הזה... נכתב לאמא של חבר שלי..." ככה תוך כדי שאני מבין מה שהוא מדבר אליי... מסתבר שמדובר בגברת צעירה אז ילדה אולי בשמינית ומאיר היה חייל... לא יודע לומר יותר פרטים... אבל ערביה... היא לא.... בתור חייל אתה נתקל בחיילים עם סיפורים מרתקים...

איך שהוא צופן אוצרות..

נ.ב. חזון אחרית הימים - הירבצו גולנצ'יק ונחלאווי ביחד? (בימים שלי זה לא היה ככה!)

לא ממש רובצים....

אהה.... גם היום זה לא בדיוק הזיווג המושלם... במקרה שלי פשוט היה את השיר של מאיר ברקע וככה אתה יודע עם המידע שהוא סיפק לי... אז 'תהמבינת'י...

למעלה