שאלת פרקט

שאלת פרקט../images/Emo53.gif

שואלת עבור חברה. חברתי בונה בית ורוצה ל"רצף" את קומת הילדים בפרקט, השאלה - האם ניתן להניח פרקט ישירות על רצפת בטון או שחייבים להניח אותה על ריצוף. הבעיה - אם מרצפים ואז מניחים פרקט זה מכפיל את עלות הריצוף (מרצפות+עבודה +פרקט +עבודה) אמרו לי פעם שיש חומר שמפזרים על הבטון שמפלס אותו ואז ניתן להניח עליו פרקט האם זה מוכר לכם ?

איריסג

New member
את מתכוונת למדה מתפלסת - וזה עולה כבר כמעט

כמו ריצוף... מה שלרוב עושים זה קונים אריחים מאד מאד זולים (סוג ג' אפילו) ומרצפים איתם - כך שלפחות חוסכים את עלות החומר של התשתית. אבל למיטב ידיעתי - לרצף ממש ישירות על בטון לא מוחלק - אי אפשר.

מדה מתפלסת

לא בהכרח מגיעה למחירי ריצוף- פונקציה של עובי המילוי.ברוב המיקרים העלות שלה זולה משמעותית מריצוף.לפעמים זהו הפתרון היחידי-כשאין אפשרות לעלות בגובה יותר מדי.

KajaGugu

New member
אז למה רוב האנשים מרצפים?

האם בכל זאת יש יתרון כלשהו לריצוף מתחת לפרקט? אם זה פיתרון כל כך זול מדוע רוב האנשים שדיברתי איתם מדברים על ריצוף?

כיוון אחר של מחשבה-

הפרקט כיום הוא טרנד אופנתי מובהק בבתים ישנים הוא מכסה ריצוף מכוער בבתים החדשים הוא נכנס כי הוא כאמור אופנתי מה יקרה בעוד כמה שנים, איש לא יודע לכן לדעתי, הבלתי מוסמכת בעליל, הייתי מרצפת בריצוף בינוני, כזה שאם אחליט להוריד את הפרקט אוכל להשתמש ברצפה שמתחתיו ההסרה של הפרקט יכולה לבוא לא רק בגלל שהאופנה חלפה מעולמנו, אלא בגלל התנפחות של הלמינציה, או שפרקטית לא מתאים לנו יותר, כך שתהיה אפשרות לחזור אחורה ללא בעיה

KajaGugu

New member
מעניין

ממש כמו שכשהייתי ילד, החלום היה "שטיח מקיר אל קיר"

calila

New member
באמת ? ריצוף מתחת לפרקט ? למה?

אני חיה בארה"ב כבר 6 שנים, הבית שלי מרוצף בפרקט, אמיתי, לא למינציה, מתחת לפרקט יש את יסודות הבית (עץ עבה) ויריעת גומי לבידוד, זהו, אין כלום חוץ מזה למה באמת צריך ריצוף מתחת, זה נשמע הזוי ומיותר, בטון מוחלק אמור להיות מספיק לדעתי הלא מקצועית ....

כי בארהב ובאירופה הקרה זהו הסטנדרט

ובישראל ובאירופה החמימה הסטנדרט (שאינו תלוי באופנות חולפות) הוא ריצוף כך שכשיעבור הטרנד הזה מי שלא ריצף וירצה לחזור אחורה או מי שירצה למכור עלול למצוא את עצמו בבעיה

למעלה