שאלת פרחי טימין

zmzmgm

New member
שאלת פרחי טימין

האם לקטום את הפרחים או לתת לו לפרוח? ואם לא אקטום, האם יש סיכוי לזרים והנבטה? מישהו הצליח פעם בתהליך? תודה רבה :)

Rebeccan

New member
אפשר לאכול את פרחי הקורנית

סיכוי לזרעים - אם הפרחים יבוקרו ע"י דבורים (קטנטנות, אולי אפילו לא תראו אותן) אצלי כרגע פורחת קורנית (ששרדה
) אפשר לגזום, אפשר להשאיר, לפי הצריכה שלכם של הקורנית פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם |טיפה||טיפה| בבקשה, ומנת
גם

zmzmgm

New member
אני מגלה את זה לאט לאט דרך הפורום

בינתיים יש לי 2 ברשימת הלטעום: כובע הנזיר (רק פרחים אפשר ממה שהבנתי) וטימין

קלמטיס

New member
בוודאות יודעת שאפשר! אבל ממש קשה

לי לאכול פרחים ! אני טורפת בשר אבל לא מסוגלת לאכול פרחים . מאותו אידאל שהצימחונים לא אוכלים בשר ! אז תיצטרך/י לנסות לבד.

zmzmgm

New member
בהזדמנות אני אבדוק את העניין

רק צריכה לתפוס גל אומץ לאכול דברים שלא נראים לי אכילים

Rebeccan

New member
כליל החורש - עץ שפרחיו אכילים

יש רשימה שלמה של צמחים שפרחיהם אכילים הרעיון הוא השילוב בין הטעם החריף / חמוץ של עלי הכותרת (תלוי בסוג) לבין המתיקות העדינה שיש בצוף של הפרחים. בכובע הנזיר למשל - הדורבן מכיל הרבה צוף - ומכאן הטעם המתקתק, הנלווה לחריפות העדינה, האופיינית לצמח עם פרחים אחרים - אפשר סתם לקשט את הסלט, תבשיל וכו' - נסי זאת עם פרחים של רוזמרין, של קורנית, של מרווה וכו' פרינצסה
בגן הפרחים
גם

Rebeccan

New member
פרחי קישוא ../images/Emo90.gif

לבישול, מילוי, טיגון וכו' לא לאכול כך סתם

כובע נזיר אפשר גם את העלים

להניח בכריך עם גבינה, להוסיף מעט לסלט ירוק או למלא כמו עלי גפן. פטנט חדש שנולד בביתנו ולהפתעתי התקבל בהתלהבות ע"י הילדים היה לקחת עלים קטנטנים , לשים עליהם מעט גבינה ומעליה חצי פקאן . לוקחים את העלה ביד כשהוא מקופל מעט ואוכלים בביס אחד. פרחים אכילים נוספים שמוסיפים לסלט הם פרחי חרדל וצנון . ועוד פרח מאכל מופלא הוא הורד ובמיוחד ריבת וורדים

gitta

New member
תימין = קורנית הצמח שהכי קל לייחר

לוקחים ענף ושותלים אותו באדמת עציצים. ככה יהיו לך מייד שתילים מוכנים.

Rebeccan

New member
../images/Emo10.gif לא מצליח לי

ואצלי כל הזמן הצליחו למות קניתי - מת ייחרתי - מת קבלתי ייחור באדמה - מת מי מוכן לשבור את השרשרת העצובה הזו
(ולהכין לי עציץ עם ייחור מושרש ... שנקלט
מראש) פרינצסה
בגן הפרחים
גם

רוּפֵן

New member
גם לי לא הולך איתו..

כמעט התייאשתי.. וב'עין צור', ראיתי אותו צומח ב"ביצה".. חופשי.. כאילו שהוא לא "צמח מדברי כזה.." צריך הרבה הרבה שמש....

עדנה מ

New member
מעניין../images/Emo70.gif ולי אמרו שיש לשתול את

הקורנית בצל - ואילו אצלי יש שני שתילים: אחד קורנית רגילה והשנייה - קורנית לימונית, ששתלתי בעציץ של הורד - ושניהם חמודים, רעננים ויפים. והקורנית הרגילה אכן פורחת בפרחים קטנטנים. לקורנית הלימונית עלים שצבעם מגוון - ירוק-צהוב. מוכנה לנסות להכין שתילים, אם יש מעוניינים.

רוּפֵן

New member
פשוט התבאסתי שהוא לא מצליח אצלי ו..

ראיתי איך הוא נראה בטבע ועוד מוצף במים ובשמש.. משהו... כן, אשמח לשתיל או שניים..

למעלה