שאלת פרוטוקול

k o k o p e l i

New member
שאלת פרוטוקול

בהמשך לשאלתי הקודמת... במרשם נרשם אוביטרל, אבל (כמו שפינקי כתבה), בתי המרקחת של מכבי לא מחזיקים את התרופה. כשהסברתי לרופא התורן שאין אוביטרל, הוא החליף את זה לפרגניל, שכמו שהבנתי הוא תחליף של 1:1 לכוריגון (בניגוד לאוביטרל שבא במינונים שונים וניתן גם להזרקה תת-עורית). שלא כמו בפעמים הקודמות שקבלתי מינון של 2X5,000 כוריגון יום לפני ההזרעה, הוא רשם לי פרוטוקול פרגניל של : 2X5,000 ביום ההזרעה הראשונה 2X5,000 ביום הפסקה 1X5,000 ביום ההזרעה השניה אם הכוריגון/ פרגניל אמורים לבצע השראת ביוץ , מה הטעם להזריק אותם אחרי שהביוץ התרחש? לצערי מרוב הבלאגן לא הספקתי לשאול אותו, אבל כולי תקווה שאמצא כאן תשובה. תודה.

לי מ ו ר

New member
למיטב זכרוני והבנתי

הכוריגון מכיל הורמון דמוי הריון (בגלל זה לא עושים בדיקת בטא אם עדין את בהשפעתו), לכן הוא גורם לכך שהתמיכה תהייה טובה יותר. נותנים אותו שאין הרבה זקיקים, וההורמונים לא בשמיים. בטח יכנסו אוטוטו בנות שזכרונן עדין עובד.

הכוריגון גורם לגופיף הצהוב לייצר

פרוגסטרון (להבדיל מתמיכה כגון פנינים שבה נותנים את הפרוגסטרון ישירות)

בולה101

New member
שאלה בנוגע לתמיכה??

האם לוקחים כוריגון לתמיכה גם אחרי שאיבה בטיפול IVF ??. מה ההבדל בין תמיכת הפנינים 3X3 ביום לבין תמיכת הכוריגון??? האם אחד יותר טוב מהשני?? ואני שואלת כי כמו שכבר נאמר ה IVF הראשון לא נקלט למרות שהכל היה בסדר והוחזרו עוברים יפים. כלומר משהו בהקלטות ברחם לא עבד אצלי ולכן הייתי רוצה לדעת קצת יותר על כל מה שקשור לכך. תודה מראש

כמו שלימור כתבה

הכוריגון גורם לגירוי של השחלות ולכן לא נותנים אותו במצב שיש חשש לגירוי יתר (ריבוי זקיקים). אני חושבת שאחרי שאיבה מקבלים את תמיכת הפנינים ודומיהן ולא כוריגון. שני סוגי התמיכה אמורים לעשות את העבודה.

k o k o p e l i

New member
בולה.. מקווה שלא אטעה אותך בתשובתי

עד כמה שידוע לי, לא אמור להיות הבדל. אני מכירה לא מעט בנות שלקחו פנינים גם אחרי החזרות בטיפולי IVF. יכולה לספר לך בהקשר שלי, שבגלל שהתגלתה בעיה ב"תפקוד" הגופיף הצהוב ניתנה לי תמיכת הפנינים. ללא התמיכה-השלב הלוטלי היה קצר מאוד (אפילו מדי). לגבי מינון הכוריגון, זה פרוטוקול שהרופא הספציפי הזה נצמד אליו. בלי קשר, ביקשתי גם תמיכת פרוגסטרון בצורת טבליות , והוא מיד הסכים.

בולה101

New member
הי קוקופלי

אני פשוט מנסה להבין מה לא תפש שם אצלי אחרי ההחזרה. אולי האוטרוגסטון (הפנינים) לא עשו את העבודה?? אולי אני צריכה תמיכה אחרת?? בכל מקרה 7 ימים אחרי ההחזרה עשו לי בדיקת דם לפרוגסטרון והיא היתה תקינה. אז מה לעזאזל יש לרופאים להגיד כשזה לא נקלט. אני די חדשה בקטע הזה של ההפריות ומנסה להבין את התהליך אחרי השאיבה וההחזרה. ועכשיו הבנתי מהרופא שיחזירו מוקפאים. אחרי הבטא השלילית והמכשושה לא עושים כלום ומחכים למחזור הבא שבו תערך ההחזרה. אשמח לקבל כל אינפורמציה בנושא ההפשרות וההחזרות של המוקפאים. תודה ושיהיה לכולנו בהצלחה

Galit29

New member
בולה יפתי

הכל עובד אצלך בסדר גמור. גם בהפריות יש סיכוי של 25-30% כמו בטיבעי. אז לא להאשים אף אחד ובטח לא את עצמך.

לי מ ו ר

New member
שאלת מיליון הדולר

לגלות לך משהו? היו לי החזרות שקיבלתי את הפנינים ולא נקלטתי, היו החזרות שקיבלתי את הגסטון ולא נקלטתי. והפעם שנקלטתי היתה הפעם היחדיה שהייתי בלי שום הורמונים לפני(החזרת עוברים מוקפאים), ובלי שום תמיכה. ההריון הגיע אחרי שלוש וחצי שנות ציפיה ושנתיים של טיפולים. בנוגע להחזרה של העוברים המוקפאים. בדרך כלל נותנים משהו לעבות את רירית הרחם- אסטרופם, פרוגינובה ושות'. עוקבעים אחר רירית הרחם ושניא מוכנה מפשירים את העוברים ומחזירים אותם. עד היום שאלת ההשתרשות היא שאלת מיליון הדולר.

בולה101

New member
שאלה לגבי הפשרה

כמה זמן לוקח להם לעוברים להפשיר??. האם באותו יום של ההפשרה (במידה והכל בסדר ) אז גם מחזירים??? וכמה עוברים בדר"כ מפשירים כדי שכמה מהם אולי ישרדו?? האם אפשר לבקש מהרופא להפשיר יותר משניים על כל מקרה שמשהו בהפשרה יידפק???? כנראה שדי התכחשתי בהפרייה הראשונה לעובדה שאולי זה לא יצליח לי. כל כך רציתי להיות בטוחה שזה יתפוס ולא אצטרך להגיע לשלב הזה של ההפשרות. אבל מה לעשות "הנני כאן" ואשמח לקבל כל אינפורמציה בנושא. תודה לכולן

היי בולה...שוב אני

אני במצבך כרגע כישלון IVF ראשון ועכשיו החזרת מוקפאים. לפי מה שאני יודעת מפשירים את העוברים ונותנים להם כיומיים להתפתח אבל כבר מהיום שראשון יודעים אם הם שרדו את ההפשרה ויכולים להמשיך הלאה למסע. אחרת מפשירים עוד (אם יש). אני לא יודעת בת כמה את אבל אני בת 27 ובהחזרה אחרי IVF החזירו לי שני עוברים ואמרו שבמוקפאים יחזירו לי שלושה. כן גם אני הייתי בטוחה שIVF ילך כי אין מצב שלא...אבל כגודל הציפיות גודל האכזבות (בעצם האכזבות היו יותר רבות)...נקווה לטוב. והעיקר הרבה בהצלחה.

לי מ ו ר

New member
למיטב ידיעתי מפשירים באותו היום

אם העוברים לא ישרדו, אז יפשירו נוספים. סתם חבל להפשיר עוברים שבסופו של דבר ישרדו את ההפשרה, אבל לא יוחזרו. בסבב הראשון של המוקפאים שלי שרדו שלושה את תהליך ההפשרה מתוך חמישה. לא ביררתי אם בהתחלה הפשירו פחות, ואז הוסיפו, מה שלי נשמע הגיוני לעשות.

yaala

New member
בקשר לאוביטרל

אותי גם הפנו לקנות אותו במכבי. פשוט צריך לבקש מבית המרקחת של מכבי להזמין אותו. כנראה בגלל שהוא עדיין חדש.

k o k o p e l i

New member
קצת בעייתי הסידור של ההזמנה...

חדש או לא, הרבה רופאים רושמים אותו ולכן הקופות צריכות להיות ערוכות. במקרה שלי, הגעתי שניה לפני שהייתי צריכה להזריק, בדיוק כמו שאת הפנינים אני קונה (גם מחשש עין הרע...) בדיוק שניה לפני שצריכה להתחיל להשתמש. בכל חמשת בתי המרקחת של מכבי שהייתי , לא החזיקו את התרופה. ובכל ! אחד מהם היתה עוד אחת (לפחות) חוץ ממני שנזקקה לתרופה. אם אין במלאי - כדאי לעדכן את הרופאים. במקרה שלי, אם לא הייתי תופסת את הרופא, ולא היו מספיקים לשנות לי את הוראות ההזרקה, האחיות, שלא זזות מטר בלי הוראות כאלו, לא היו מזריקות לי ...כי לאוביטרל אין תחליף והן לא יכולות על דעת עצמן להזריק פרגניל במקום (מה שכן אפשרי אם מדובר בכוריגון). בגלל שטות הייתי עלולה לפספס את החודש הזה... ואני גם לא מדברת על זה שאף אחד לא הכין אותן לשינוי ורובן בכלל לא הכירו את האוביטרל.

yaala

New member
גם אני ניתקלתי בחוסר ידע של האחיות

במכבי לגבי האוביטרל אבל בכל זאת הזמנתי מספיק זמן לפני ההזרקה וקיבלתי אותו. אני חושבת שזה התפקיד שלנו המוזרקות "שהתור שלהן" הוא עכשיו ליצור את הביקוש הזה בכדי שיהיה לבאות אחרינו. אחרת תמיד או לאורך זמן זה לא יהיה במלאי. בקשר לאוביטרל יש לי גם פרוספקט לגביו והבנתי שהוא חומר מועדף ונוח להזרקה. אבל אם את מעדיפה לקנות ברגע האחרון מהסיבה שלך, זה בסדר, אני אעשה את זה בשבילך מקוה בשבילינו שלא להרבה זהמן.

k o k o p e l i

New member
רק עוד מילה אחת...

או קצת יותר.. למרות אמונותי הטפלות, הפעם נאלצתי לבצע את הקניה מעכשיו לעכשיו, בגלל שהגוף הגיב מהר יותר לעומת טיפולים קודמים, כך שלא צפיתי את זה. אני יכולה להגיד לך שלגבי הפרגניל יש עודפים בכל מרפאת אחיות ובכל בית מרקחת. זה ענין של היערכות ולא של ביקושים שיוצרים הבנות. הרופאים, אני כמעט משוכנעת, לא היו רושמים בידיעה שאין את התרופה בקופה. יש שם ענין של חוסר תיאום, שיסתדר. אבל בגלל שהתרופה הזו ניתנת בתזמון שקצת קשה לתמרן אותו, מכעיס לגלות שזה המצב. והלוואי שכולנו ניזכר בנוסטלגיה ושאלו יהיו הדאגות האחרונות שלנו.

debby12

New member
מנהל
הפרגניל נותן תמיכה עקיפה (ארוך)

כי הוא מכניס לגוף הורמון הריון (Hcg) אשר אמור לעודד את הגופיף הצהוב להפריש עוד פרוגסטרון. לעומת זאת פנינים/אוטרוגסטן/אנדומטרין ודומיהן נותנות תמיכה ישירה - פשוט ישר מכניסות לגוף את הפרוגסטרון (בלי "לבקש טובות" מהגופיף הצהוב). לדעתי האישית זה יכול לעשות הבדל לפעמים במצבים שבהם הגופיף הצהוב לא מי יודע מה מתפקד (כאשר יש שלב לוטאלי קצר של 9-10 ימים) - כי אז אין מה לסמוך על הגופיף, וחוצמזה אז הפנינים נותנות תמיכה רציפה של פרוגסטרון (כמו קו ישר בגרף) בעוד שכוריגון כל פעם נותן "מכת תמיכה" שהולכת ומתפוגגת (כל 28 שעות בחצי בערך). את שלושת מחזורי הטיפול הראשונים שלי עשיתי ללא תמיכה או עם תמיכת כוריגון. השלב הלוטאלי תמיד היה קצר. ברביעי נכנסתי לדיון עם הרופא שלי על כל הנ"ל (שהתעצבן כמובן...לא אהב את הגדלת הראש והשאלות המעצבנות). בסוף כשנמאס לו להתווכח הוא הסכים לתת לי פנינים לתמיכה במקום הכוריגון וזה היה הטיפול שהצליח. סליחה על האורך. זו פשוט נראית לי נקודה שכדאי לשים לב אליה. אם אין שום בעיה בגופיף - אז שני סוגי התמיכה יעבדו היטב. אבל אם יש - עדיף פנינים - מה גם שהם פחות מגרות את השחלות שגם ככה עברו ימי זריקות לא פשוטים. אגב ממה שהרופא הסביר לי - הם לא מעדיפים זריקת כוריגון/פרגניל על גבי פנינים כי לא הצליחו להוכיח בבירור עד כמה הפרוגסטרון מהפנינים נספג בגוף בעוד שבזריקה הם בטוחים.

למעלה