שאלת פרגולה

שאלת פרגולה

האם צריך להוציא היתר בנייה עבור פרגולה? ואם כבר שואלים... האם יש רשויות בארץ שמשלמים ארנונה על פרגולה?

בעיקרון עבור כל תוספת בניה שהיא מקורה

צריך רישיון. במידה ומדובר בפרגולה שהגג שלה לא עשוי מרעפים או מאיסכורית או מחומרים דומים אז לא צריך בשבילה רישיון שכן אז היא מוגדרת כסוכה ולא כתוספת בניה. עם תרצי יותר מידע בנושא פני אלי במסר פרטי ואשלח לך את קובץ התקנות בנושא.

פיטנגו4

New member
חייבים היתר גם אם לא מקורה !

לכל מה שצמוד לבית חייבים היתר, (לכאורה אפילו למזגן !) כמו כן, כל עמוד שחורג מקווי הבנין המאושרים חייב היתר. ברור שגם לסוכה צריך, אם כי ברוב היישובים לא אוכפים את זה. ביישוב שלי טסו מלמעלה, צילמו, וזה נאכף כולל קנסות וצווי הריסה. נדמה לי שאתה מבלבל עם הארנונה - עד 60 % הצללה זה נחשב פרגולה ולא שטח מקורה.

פיטנגו4

New member
לארנונה לכל יישוב יש שינוי משלו, אך ההגדרה זה

מצללה (פרגולה)" - כהגדרתה בתקנות התכנון והבניה (היתר לעבודה מצומצמת), התשכ"ט-1968; מבנה ללא קירות שתקרתו משטח הצללה הנסמך על עמודים ובלבד שהמרווחים בין החלקים האטומים של משטח ההצללה מחולקים באופן שווה ומהווים לפחות 40% ממנו;

אז הלכתי לבדוק

לסוכה אין צורך בהיתר בניה וההגדרה לסוכה (להבדיל מפרגולה): מבנה הנסמך על עמודים אשר אחוז הקירוי שלו הינו עד 60%. והקירוי אינו קבוע. (קרי במבוק/מטפס וכד'). פרגולה - נחשב כל מבנה הנסמך על עמודים אשר לו קירוי קבוע כדוגמת פרספקס, איסכורית, רעפים וכד. סוכה לא חייבת בארנונה למרות היותה צמודת מבנה. פרגולה חייבת בארנונה בדיוק כמו מרפסת שנסגרה. (המידע הינו באדיבות עו"ד עקיבא פוזנר - מומחה לחוקי בניה, מנהל וכו') בברכה אבשי

פיטנגו4

New member
דרוש היתר גם על סוכה, אם היא נסמכת על הבית

בהודעה הקודמת ציטטתי את תקנות התכנון והבניה. הפירוש מאד ברור, וזה לא סותר מה שעו"ד פוזנר אומר. בכל אופן, סוכה שנסמכת גם על הבית ולא רק על עמודים דורשת היתר. זה תלוי בישוב אם אוכפים את זה. בישוב שלי זה נדרש, ללא כל ספק. דורשים היתר אפילו לסוכך בד, ואנשים חטפו קנסות על כך. ארנונה כמובן שלא משלמים וזה גם לא נחשב לאחוזי בניה.... ברוב מהגינות שאני מתכננת יש סוכות מטפסים מסוג זה או אחר (בתוספת לפרגולות), רובן על עמודים ולא נסמכות על הבית. כולן בלי היתר.

למעלה