שאלת פקינז

sphere

New member
שאלת פקינז

יש לי פקינז עם הרבה שיער לפני כמה ימים סיפרנו אותו (גלח). אני לא יודע אם זה קשור או לא אבל מאז הוא מתנהג ממש מוזר. הוא בקושי זז, וזז רק כשקוראים לו וגם אז הוא רץ כאילו מישהו רודף אחריו עד שהוא מגיע לאן שהוא צריך ושוב נשאר שם. מידי פעם הוא מסתכל בפתאומיות על הזנב שלו. הוא בן 3 שנים ומועלם לא התנהג ככה (כבר סיפרנו אותו לפני שנה). האם זה קשור לתספורת? הוא מתגרד ממש הרבה, למרות שאין לו שום קרציה או פרעוש (אולי זה משהו פנימי). אני לא יודע אם זה מהגירודים או ממשהו אחר אבל פתאום נראים לו פצעים ברגל ובראש (אולי שוב זה מהגילוח? יכול להיות שפצעו אותו בגילוח?) אנא עזרתכם, הכלב ממש לא מתנהג כרגיל (אולי מתבייש בתספורת?)

lilithmm

New member
מדובר בכלב מאוד עדין

לדעתי לא הייתם צריכים לספר פקינז. מדובר בכלב מושלם לאדם המבוגר, ולא בכלב שעשוע לילדים. כנראה שהכלב מבצב של סטרס. טוסו איתו בהקדם האפשרי לוטרינר!! אני יודעת שהמון פקינזים מעבדים את העיניים שלהם, העין פשוט נופלת החוצה, וזה גם קורה במצבי לחץ. אנא היו עדינים עם הפקינזים!

Oogi

New member
לפעמים הכלב מתנהג מוזר לאחר

תספורת, אבל זה עובר לו בסוף. לעומת זאת, גירודים רבים ופצעים הם לא סימן טוב, וכדאי לפנות איתם לוטרינר בהקדם.

מייקלס

New member
בהחלט נשמע כאילו יש קשר ישיר

לתספורת. אני מאד מקוה שלא עשיתם לו גלח עד העור. גילוח קרוב מדי לעור, עלול לפגוע בזקיקי השיער, ובעור עצמו. ייתכן ובגלל הלחץ והעונה ספר הכלבים שלכם לא שם לב שלהב המכונה מתחמם, וגרם למעשה לכויות קטנטנות, או שפשוט עבד מהר מידי, וגרם למעין"שריטות" על עור הכלב. המקומות הרגישים הם אכן האחוריים, אזור פי הטבעת (אסור להעביר שם מכונה צמודה לעור) אזור האשכים, ובין הרגלים האחוריות (בין הירכיים). בדוק באם האזורים הללו אדומים או מגורים. במידה והם מגורים, כדאי לקחת לוטרינר שיתאים משחה, ואפילו יתן זריקה להפסקת הגירוי. מעבר לכך, מאד ייתכן והכלב מתבייש. אם התספורת לא מצאה חן בעיניכם והתגובה הייתה בהתאם, הכלב עלול ממש "להעלב" ולהרגיש שלא בנוח. כדאי וצריך לעודד אותו. כמו כן, תספורת קצרה מידי עלולה לגרום לכלב להרגיש מאד חשוף, בעיקר אם מדובר בזכר בוגר וגאה.

למעלה