שאלת פסיפלורה

• פותח הנושא cmaya
  • פורסם בתאריך

cmaya

New member
שאלת פסיפלורה

היי רציתי לשאול את בעלי הניסיון מה קרה לפסיפלורה שלי. היא בת שנתיים ונתנה פירות מעולים השנה ופתאום, לפני כמה ימים הראתה סימני גסיסה... חשבתי אולי חסרים לה מים - אבל מים לא עזרו. מישהו יודע מה קרה לה והאם יש עדיין סיכוי להציל אותה? אם אני אגזום אותה עד הבסיס היא תתאושש???

Rוני

New member
תעשי בינתיים חיפוש על המילה

פסיפלורה בפורום תקבלי עשרות תשובות מהתקופה האחרונה זה עד שיגיעו יודעי דבר

צפנתי

New member
רגישה לנמטודות...ולפעמים מתה בטרם

עת. זה מה שאנ יזוכרת שדיברו פה...

cmaya

New member
ממה שהצלחתי למצוא

(ומצטערת אם אני נשמעת קצת נודניקית) עוד מישהו התלונן על "מוות בטרם עת" אבל אין לי מושג אם גיזום שלה יעזור או שהיא מתה לגמרי ואין סיכוי...

galiltalil

New member
מחלות.

רקבון מעודף מים, כמשון, פיתיום, פטריות - יכול שהשקית אותה למוות?

הליויתן

New member
מנסיוני האישי הזעום,ומשיחות עם

מומחים גדולים ממני,הבנתי ש: הפסיפלורה נוטה לפתח רקבון של צוואר השורש,הגורם למוות מהיר ופתאומי וכן שהדבר לעתים קשור לעודף השקיה. כמו כן,הצמח הזה מוכר כצמח קצר חיים,מספר שנים לא יותר,ולכן ממליץ לגשת ולקנות צמח חדש בהצלחה

iaml

New member
אפרופו פסיפלורה

קניתי פסיפלורה לפני כשנה- אמרו לי שהיא מהזן הסגול ויצא לי פסיפלורה צהובה.... היתכן? מה התכונות שלה?

לפני ששותלים צמח חדש...

צריך קודם כל לבדוק ממה הצמח מת. נמטודות, פיתיום, פוזריום וכו' משאירים גופי קיימא בקרקע, ואם שותלים עוד פעם פסיפלורה באותו מקום היא תתפגר. בגינות קיימות חיטוי הקרקע בעייתי עד בלתי אפשרי. לכן כדאי: א. לא לשתול צמח במקום בו התפגר צמח מאותו מין או מין קרוב. ב. צמחים הפגיעים למחלות שורש לשתול בעציץ גדול, מופרד מהקרקע במקצת כך שמזיקים מהקרקע לא יכנסו אליו ואם כן ניתן יהיה לזרוק את הצמח עם הקרקע.

cmaya

New member
לא נראה שיש עליה מחלות

כלשהן, מעודף מים לא נראה בכלל. השינוי היחיד שעבר בזמן האחרון שבאזור שבו היא שתולה שמנו ארגז ענק עם צמחי מים. הוא לא יושב ישירות על הקרקע אלא עומד על רגליים משלו. יכול להיות שלא הגיע אליה השקיה מספיקה אבל ברגע שראינו שהעלים לא בסדר, השקינו ... אחד מהשכנים אמר שלפעמים "אין להם מקום לשורשים". יש כזה דבר? אם כן - אז זאת כנראה הסיבה....

את לא רואה מחלה

מפני שהמחלה פוגעת בשורשים. ככלל, התפגרות מהירה של צמח מצביעה על מחלת שורשים (או פשוט סתימה בטפטפת). אם אין מספיק מקום לשורשים הנזק שנגרם מתבטא בגידול מואט, לא בהתפגרות מהירה.

תמי ב

New member
לחשוף שרשים, ולהסתכל.

יש עפצים (מעין ג'ולות קטנות) על השרשים- נמטודות. לשכוח מהמקום הזה (רדיוס של1-2 מטר) עבור פסיפלורה.

למעלה