שאלת פיפי...

שאלת פיפי...

ג'וני הוא ביגל גזעי בן 10 לערך (לא יודעים בדיוק), ניצול מעבדות ניסויים שנמצא אצלנו כבר 3.5 שנים. מכיוון שעד גיל מבוגר לא חונך לצרכים עבדנו איתו עם כלוב טיסה וחינכנו אותו עד ש 99 אחוז מהזמן לא היו פיקשושים.
לפני כחודשיים ג'וני חזר לעשות פיפי בבית, הפעם זה לווה בתופעות של שתייה מרובה ועייפות. עשינו את כל הבדיקות , שתן ודם ונמצא שהכל בסדר והתוצאות התאימו לכלב מזדקן.
בכל זאת, נראה לי שמשהו לא בסדר, ניסינו להגביל אותו בכמות השתיה ליום יומיים כדי לראות אם זה משפיע, זה עזר במעט אבל הוא צמא מאד ומבקש לשתות ואז כמובן הוא לא מתאפק ועושה בבית.
חוץ מזה אין שינוי בהתנהגות הכללית שלו, הוא חיוני (עובדים עם קליקר), רק עייף מעבר לרגיל לאחר התרגול.
אודה לחוות דעתכם המקצועית.
נילי

בתור התחלה

כדאי לראות את תוצאות הבדיקות - הן של הדם והן של השתן.
ברור שיש לכלב משהו, אך לא תמיד קל לעלות על הגורם. השאלה הגדולה היא אילו בדיקות יש לעשות עכשיו, אחרי שעשו את הבדיקות הראשוניות. יתכן והתוצאות ירמזו על איזשהו כיוון.
אסף

שוב

הכלב יצא לפיפי בשעה 14:00 ושוב ב 17:00 לאחר מכן קיבל לשתות בערך כוס מים ועכשיו אחרי שעתיים וחצי השתין במרכז הסלון. יש לי תחושה שהמים פשוט נכנסים ויוצאים. איזה עוד בדיקות אפשר לעשות?

sapirdvm

New member
הי נילי זואי

כמה הכלב שלך שוקל? האם את יכולה לאמוד את כמות השתיה היומית בליטרים ולא רק בכוסות? נגיד לקחת בקבוק מים מינראלים של 1 וחצי ליטר, לתת לו לשתות כמה שרוצה בלי הגבלה, להחזיר לבקבוק אם נותרו מים, למדוד ולרשום ככה 3 ימים?
האם בדיקת השתן בדקה גם את הSG(הריכוז/המשקל הסגולי) של השתן? האם היה שתן של בוקר?
את אולי גם יכולה לפרסם כאן את תוצאות הבדיקות ונראה אולי ניתן לעזור לך?

תשובות

הכלב שוקל 14.5 קג', שותה כליטר ביום. השתן לא היה של בוקר, אספנו אותו כרבע שעה לפני שהגענו למרפאה. אני אבקש מהוטרינר שלי את התוצאות ואעלה אותם לכאן.
אני אנסה לתת לו ללא הגבלה ולמדוד כמה הוא שותה כפי שהצעת.
תודה רבה על ההתייחסות.

כמות שתיה

הכמות שאת מתארת נורמלית (2.8 מ"ל לק"ג לשעה בממוצע), אם זה מה שהוא שותה מרצונו. אם זה לאחר הגבלה, אז כמובן שהנתון לא רלוונטי.
נמתין לתשובות האחרות
אסף

תשובה - מים ללא הגבלה

אז ככה, בדקנו וספרנו במהלך החג. הוא שותה ליטר וחצי במהלך היום. ירד לפיפי 5 פעמים. 7:00 , 11:00, 13:30, 18:00 22:00.
בכל זאת השתין באמצע הסלון (בדרך כלל) בסביבות 19:00 ופעם על הכרית שלו שליד המטבח. זה נראה לי המון פיפי.
בכל פעם שהורדנו אותו הוא השתין כמויות. היום אני אגש לוט' שלנו לשיחה נוספת, אולי יש מקום לפנות לאורולוג. יש דבר כזה?

למעלה