שאלת פיפי בסיר

פ א ב

New member
שאלת פיפי בסיר

אני רוצה לשאול שאלה שכאילו מובנת מאליה. אבל היא לא. בנים, עושים בהתחלה פיפי בסיר בישיבה? מתי הם מתחילים לעשות בעמידה? נראה לי שילד שעוד לא פיתח קורדינציה ימלא את כל הסביבה בפיפי אם הוא יצטרך להחזיק בו וגם לכוון
ועוד שאלה - האם להרגיל אותו לעשות בסיר בשירותים או בל מקום שמתחשק לו (כל עוד זה הגיוני)?

אורניב

New member
גם אני עברתי את החוסר ודאות

אז ככה, בהתחלה הוא עשה אצלי בישיבה פיפי, לאט לאט למדנו להשקות את העץ, היום אני לוקחת אותו לשירותים שם הוא עומד על האסלה ועושה. עם הסיר בהתחלה נתתי לו בסלון אבל לאט לאט צימצמתי אפשרויות וזה נעשה יותר ברור וקצר. לא להרגיל אלא להחליף ולשנות, גם להעביר לשירותים אפשר אחרי חודשיים שהוא קלט את העסק.

פ א ב

New member
עשית את זה כדי לגמול רשמית? כי

הוא רק בן שנה וחצי אבל הוא סקרן לגבי השירותים והילדה שהוא הולך איתה למטפלת המשותפת התחילה לשבת כדי להתרגל אז הוא גם רצה. אני חושבת שזה לא מזיק לתרגל, אבל ממש לגמול לא בוער לי.

אורניב

New member
עשיתי את זה כי אני מאמינה

שילד שסקרן מבין ויודע יכול להיגמל. אין כל הבדל בין הילדים של פעם לילדים של היום. כי יותר נוח ונקי מסורבל וקריר בלי טיטול. כי בגיל הזה הם מודעים לצרכים שלהם וחבל לטמון את הראש בחול שלי ושלו. כי הוא יותר קל וגמיש לשינויים כי הוא קטן.

אביתר תמיד עשה פיפי בעמידה

השימוש בסיר היה לזמן מאוד קצר ,כשהוא עשה פיפי אנחנו החזקנו את הסיר והזזנו אותו בהתאם לזרם

מצטרפת לשאלה

בר בן שנה וחצי, וגם הוא כבר סקרן לגבי סירים, שירותים, פיפי וכד'. היום בבוקר למשל, רציתי להחליף לו חיתול... הוא ברח לי, נעמד באמצע החדר, צעק באושר "פיפי"- והשתין בקשת על הרצפה... סבתא קנתה לו כבר סיר וישבנון (שיהיה), אבל בנתיים, אני לא לחוצה בנושא. השאלה היא, האם בנים יושבים על הסיר?

michal@gal

Active member
מנהל
כשגומלים בנים

בהתחלה מלמדים לעשות פיפי בישיבה. אצלנו, רק אחרי שהיה גמול, למד לעשות פיפי בעמידה. אני העדפתי להרגיל לעשות בסיר רק בשירותים, ולא בכל רחבי הבית. זה נראה לי הכי הגיוני לתהליך הגמילה, כמו שכשלימדתי לאכול מוצקים, הרגלתי לאכול במטבח. אם אתם עוד לא בכיוון של גמילה, את יכולה להציע לו לעשות בסיר כמה פעמים ביום (או כשהוא מבקש), וכשהוא מסיים להחזיר את החיתול.

פ א ב

New member
זו התוכנית. הוא יכנס לגן בספטמבר

ועד אז זו לא תהיה גמילה. יותר תירגול והיכרות עם הסיר וזה שהוא בלי חיתול למשך כמה דקות במשך היום. הבן שלי כל היום עם חיתול למעט באמבטיה. אני מאוד רוצה לתת לו להתהלך קצת בלי חיתול, אבל גם בלי נזקים לבית
אחרי הכל, הוא צריך להתוודע להרגשה של בלי.

michal@gal

Active member
מנהל
תחכי שיהיה יותר חם

ואז תתני לו להסתובב ערום בחוץ (בגינה, או בחוף הים). זו הדרך הכי טובה לתת לו להכיר את התחושה של בלי, ומה קורה כשעושים פיפי בלי חיתול (צפי למבט מופתע), בלי נזקים לבית.

למעלה