שאלת פייסבוק

HollyGolightly

New member
שאלת פייסבוק

שלום,

הסתכלתי יותר מוקדם היום בפרופיל שלי "כ" ולהפתעתי חלק מהפריטים שאהבתי שהיו באנגלית הפכו לעברית. למרות שכאשר נכנסתי לאתרים אותם סימנתי כאהבתי הם היו כתובים באנגלית והופיעו אצלי באנגלית כל השנים בפייסבוק.

חלק מזה ממש מגוחך. למשל ספר שאפילו לא ידעתי שאי פעם תורגם לעברית מופיע כעת בשמו המתורגם שהוא כל כך מגוחך וכל כך ההיפך ממה שהכותרת המקורית אומרת. וזאת רק אחת הדוגמאות.

חשבתי לסמן את האתרים האלה כ"לא אהבתי", ואז "לאהוב" אותם שוב ולראות מה קורה. יש רק בעייה קטנה, והיא לחלוטין בעייה שלי: סימנתי את הפריטים לפי סדר אסוציאטיבי שלי אישית מאד חשוב. אין לי מושג איך ייראה סדר הפריטים אם אעשה מה שכתבתי בתחילת הפיסקה.

יודעת שזה נשמע מטומטם, אבל לכל פריט מסומן אצלי יש משמעות דווקא בשמו המקורי ובסדר שהוא מופיע.

מדובר על חלק מהפריטים, לא כולם. ואין לי מושג למה זה קרה. האם מישהו יודע/ת אם ואיך ניתן לשנות בחזרה למקור באנגלית/אותיות אנגליות?

ותודה

HollyGolightly

New member
את מבריקה! כן, הנה הלינק

חלקו בעברית פתאום! למה, אין לי מושג. זה לא נראה כך בקישור כאן, אבל אני רואה את זה כך אצלי במחשב: בנוסף למה שאת תראי למטה, אצלי על המסך הלינק נראה אותו דבר בתוספת "בן-כושים" בין סוף המספרים לסימן השאלה שלפני fref=ts . והנה הקישור כמו שיופיע כאן, אך לא כמו שמופיע אצלי:

https://www.facebook.com/pages/בן-כושים/108364369192091?fref=ts

shoosh2607

Member
מנהל
התקנת תוסף חדש בדפדפן לאחרונה?

משהו שמתרגם?
ניסית לבדוק בדפדפן אחר?
אם בדפדפן אחר זה לא ככה, נסי לנטרל אחד אחד את התוספים ותראי אם משהו שמשפיע.

HollyGolightly

New member
לא התקנתי תוספים. לפי הוראתך נכנסתי עכשיו

לפרופיל דרך דפדפן אחר (אספלורר. ברירת המחדל שלי היא פיירפוקס), וגם שם: אותו קישור שבפיירפוקס. כלומר כולל בעברית. אח"כ נכנסתי (בשני הדפדפנים) לא דרך הפרופיל שלי, אלא דרך ההגדרה בגוגל:
facebook black boy richard wright, ואז הקישור לא כלל את האותיות העבריות.

יש לך מושג מה קורה כאן?

HollyGolightly

New member
וכמה שאלות נוספות

- נדמה לי שכשנרשמתי לפייסבוק ההגדרות שהייתי צריכה למלא הופיעו לי בעברית. כלומר במקום Name הופיע "שם".

- כל ההגדרות שלי בפייסבוק הן בעברית. למשל אין לי תיבת "other" יש לי תיבת "אחר". ובמקום "Friends" אצלי זה "חברים" וכו' וכו'.

האם ייתכן שזה קשור?

HollyGolightly

New member
ושאלה נוספת:

איך אני יודעת אילו תוספים יש לי בדפדפנים? ואם יש כאלה שאותם ארצה לנטרל, איך אני עושה את זה?

HollyGolightly

New member
שווש, אני חושבת שפתרתי את הבעייה!

בעקבות הצעתך לבדוק את הגדרות השפה בדפדפן (מה שאין לי מושג איך עושים) החלטתי לבדוק את הגדרת השפה בפייסבוק. התברר לי שהשפה הראשית אצלי היא עברית. שיניתי לאנגלית, וכל מה שצריך להופיע באנגלית מופיע באנגלית! מאמצייך נשאו פרי גם אם לא בדרך בה התכוונת. הרבה הרבה תודות!

shoosh2607

Member
מנהל
אז הלכתי לישון

ולפני שנרדמתי חשבתי לעצמי שיש כאן קטע עם השפה וכשאני אקום אני אבדוק את הלינק כשהפיסבוק באנגלית וכשהוא בעברית.
קמתי וראיתי שצדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים

שמחה שהצליח

HollyGolightly

New member
אכן הידיים היו ידיי...........

לא מבינה איך לא חשבתי על זה בעצמי ברגע שכתבתי לך שכל הפרמטרים שלי בפייסבוק הם בעברית ולא באנגלית. מה שכן: עד עכשיו זה לא שינה כלום, ו(כמו שכתבתי) - מה שהיה באנגלית הופיע באנגלית. רק היום ראיתי שזה השתנה מאז הפעם האחרונה שבדקתי שלא היתה יותר מלפני שבוע מקסימום. א-ב-ל לקח לי לנסות לבדוק את הגדרות השפה בדפדפן (ולא למצוא אותן) כדי להעלות על הדעת לבדוק את הגדרת השפה בפייסבוק. ואת בדיקת הגדרות הדפדפן הצעת את. תודה תודה!

shoosh2607

Member
מנהל
אני לא הצעתי לבדוק שפה בדפדפן

דווקא זה לא עלה על דעתי.
אין לי מושג למה זה השתנה אבל פייסבוק בעברית עושה בעיות.
בכלל, פעם אמר לי מישהו ״עברית זו שפה לתנ״ך, לא למחשבים״ ואימצתי

HollyGolightly

New member
טוב, אז הצעת לי לבדוק תוספים.......

שגם את זה אין לי מושג איך עושים. אבל התוספים שציינת היו קשורים לשפה!

shoosh2607

Member
מנהל
אם את רוצה

אני אסביר לך איך בודקים שפה ותוספים (פיירפוקס, נכון?).
אבל מחר כי אני כבר לא ליד מחשב

shoosh2607

Member
מנהל
בוקר טוב

לגבי שפה:
מה כתוב לך למעלה? קובץ, עריכה וכו' או file, edit וכו'?
בהנחה שזה בעברית - תלחצי על שלושת הקווים למעלה משמאל - אפשרויות - תוכן - שפה
לגבי תוספים:
שלושת הקווים - תוספים
(אצלי זה באנגלית אבל אני מניחה שתרגמתי קרוב)

HollyGolightly

New member
בוקר טוב גם לך

תרגמנת נכון. כל מה שציינת מופיע אצלי בעברית. איזה יתרון/יתרונות יהיו בשינוי הגדרת השפה?

למעלה