שאלת פוליטורה:

ora1m13

New member
שאלת פוליטורה:

שבת שלום מהי פוליטורה, איך היא נעשית והאם היא מחוייבת בכל רהיט עץ? תודה

יעקב 471

New member
פוליטורה.

פוליטורה זה תהליך גימור לעץ כפי שהיה נהוג פעם . החומר הפעיל הוא שרף טיבעי שנקרא שרלק , וצריך למהול אותו עם ספירט נקי ואז מורחים אותו על העץ אחרי שהעץ חלק כמובן. ואם יש רצון לעשות עבודה טובה רצוי למרוח לפני כן איזה סילר ע"מ למקסם את האפקט. האם זה מחויב? זה תלוי בך, את יכולה לקבל אפקט גימור גם עם לכות וחומרי גימור סינטטיים שזה בעצם מה שמקובל היום. אבל לגימור טוב בפוליטורה אין מתחרים מבחינת היופי, זה רק פשוט יותר עבודה.

ora1m13

New member
אפשר להשתמש בו

לפני הלכה?(כלומר שילוב של שניהם?). ומה זה סילר??? וכמובן, תודה על התשובה המפורטת.

ora1m13

New member
ועוד שאלה:

אני הבנתי שכדי לחדש רהיטים ישנים משתמשים בפוליטורה. איך??

יעקב 471

New member
פוליטורה

לגבי ה "סנדינג סילר" מיישמים אותו לפני הפוליטורה ואחרי שהוא מתייבש (לא יודע בכמה זמן, תשאלי בחנות) מורחים את הפוליטורה , שהיא מיקס של החומר הזה שנקרא שרלק shellac עם ספירט נקי ,עדיף ספירט לא מפוגל. הבעיה היא היחס בין הספירט לשרלק . יש כאלו שגורסים 300 גר' שרלק לליטר ספירט ויש כאלו ששמים פחות שרלק, בסביבות 200 גר' לליטר ספירט. אלו סודות המקצוע. אחרי שמערבבים טוב מתחילים למרוח על הרהיט כאשר יש כמובן לחכות בין שכבה אחת לשניה ואם רוצים לקבל גימור מושלם יש צורך בהרבה שכבות ,בין 8-10 . שום גימור לא משתווה לפוליטורה רק זו הרבה עבודה וגם צריך נסיון ע"מ לדעת מהו היחס הנכון לעירוב החומרים. רק לאינפורמציה שתדעי שכל מה שאני אומר לך לא נובע מנסיון שלי, פשוט ליד העסק שלי היו בזמנו המון פוליטורצ'יקים , והיום לא נשאר זכר מהם, ומתוך התבוננות וסקרנות אני יודע את הפרטים האלו. מה שאני מייעץ לך ואם את עקשנית פשוט את צריכה לעשות נסיונות על על איזשהו משטח עץ סתמי, ואחרי שתתייעלי תוכלי ליישם היכן שאת רוצה.

ora1m13

New member
תודה שוב. ובכל זאת...

האם ניתן לחדש איתה רהיטים ישנים? האם מתחת ללכה אפשר להשתמש בה ? האם אפשר להשתמש בה במקום בייץ?

miromiro

New member
לדעתי יש פה ערבוב של מושגים

יש חומר שנמכר בסנטרים ובטמבוריות וקוראים לו פוליטורה. הוא אכן משמש לחידוש רהיטים. מדובר בנוזל בגוונים שונים שמיישמים במריחה עם סמרטוט והוא מתיימר גם למלא חריצים. התוצאה יפה, קצת יותר מניקוי עם סמרטוט ואם יש שריטות, החומר צובע אותן ולא ניתן לראותן מרחוק. ניתן למרוח על לכה. וסנדינג סילר מתייבש מהר מאד! פחות משעה, וכשחם אפילו פחות מחצי.

ראשית פוליטורה היא תהליך גימור

ומשמש במקום לכה , הפוליטורה הקדימה את הלכות למיניהן. השימוש בפוליטורה מצריך סבלנות רבה !! וכח פיזי , קיימות פוליטורות מוכנות , לא מומלץ ויש לקנות את המרכיבים ולעשות לבד - באיזור המרכז ובכלל הכי זול ניתן לרכוש בת"א אצל " סהר סרברניק" שיושב בדרך יפו פינת פיגוטו לעבודה צריכים : שרלק שזהו סוג שרף שבמקור עשוי מן החי , ספירט 96% ושמן פרפין אל השרלק מוסיפים את הספירט ונותנים לו להתמוסס עד שנוצר נוזל צהבהב אותו מיישמים על העץ , מחכים מעט ואז בתנועות סיבוביות עם סמרטוט עובריםעל המשטח המבוקש , ראשית יש לעבוד לאורך כל הדרך באותו כיוון , שנית כאשר מרגישים שהסמרטוט נתקע , מטפטפים כמה טיפות שמן פרפין על הסמרטוט דבר המקל על העבודה , העוסקים במלאכה קוראים לו " שמן מרפקים " כי הוא מקל על עבודת המרפקים בסיבוב מפסיקים כאשר רואים שהגענו לברק הרצוי

ora1m13

New member
ואחרי הפעולה המפרכת הזאת....../images/Emo9.gif

מורחים לכה? או שהפוליטורה שתיארת משמשת במקום? ותודה לכם על התשובות המפורטות. והתכוונתי, אכן, לפוליטורה שפעם השתמשו בה ולא לחומר החדש שנמכר עכשיו מוכן.

למעלה