שאלת ערבי ישראל

Alder

New member
שאלת ערבי ישראל

ללא כל ספק, לאחר שנסיים את ענין הטרור הפלסטיני ונזכה למעט שקט מהצד הזה (בין אם ע"י צעד כזה או אחר), נשאלת השאלה - מה בדבר ערביי ישראל. אני מאמין שחלק גדול מהם (איני מעז לומר "רובם" כיוון שאני כבר לא בוטח בדבר מוחלט בענין זה) מעוניין מאד בהמשך קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית, ולא ככל שילוב מוזר אחר (מדינה דו לאומית? החיה הזאת תגווע מאד מהר) כיוון שהם בעצמם יודעים את מצבם העגום של שאר ערביי המזרח התיכון, יחסית אליהם. עם זאת, כל נציגי הציבור הערבי בכנסת שמתפקדים בתוך מפלגות עצמאיות (בל"ד, חד"ש וכו) מתבטאים באופן קיצוני באופן חסר תקדים, מסיתים ומעודדים המשך מעשי התלהמות, בין ע"י אופן פיזי או אופי דיאלוגי-פרובוקטיבי (שהמרחק ממנו לפן הפיסי יכול להיות קצר ביותר). אם כך, נשאלת השאלה מה עלינו לעשות בנוגע לערביי ישראל. האם עלינו לתחום את כוחם האלקטרולי? האם עלינו לתת להם זכויות שוות אך לחוקק עוד עשרות חוקים אשר ימנעו מהסתות חלק מציבורם להגיע לכנסת? מה דעתכם בנושא?

Roobie

New member
לתת להם זכויות שוות

ולחוקק חוקים כלליים נגד הסתה. אני תמכתי בהעמדתו לדין של עזמי בשארה כפי שתמכתי בסילוקו של כהנא מהכנסת (לא שהייתה לי מודעות פוליטית, הייתי בגן, אבל כיום אני מסכים עם זה).

CHOFA

New member
תקן אותי אם אני טועה...

בס"ד אבל לערביי ישראל יש זכויות שוות בפני החוק וקיימים חוקים נגד הסתה... מה שצריך לעשות אצלנו בקשר לערביי ישראל הוא שטיפת מח או משהו שיביא את רובנו לחשוב שהערבים אכן שווים לנו וזה אפשרי בערך כמו שהשוויון בין הלבנים לשחורים היה קיים בארה"ב לאחר מלחמת האזרחים.... מה הפתרון??שאלה טובה... ואגב-גם אם הייתי מאמינה שהבעיות עם הערבים שחיים תחת שלטון הרשות יסתיימו כ"כ מהר,מה עם הערבים בשאר מדינות ערב???

Roobie

New member
באופן כללי

הערבים שווים שפני החוק, אבל אי-אפשר להתעלם מהעובדה שישנו קיפוח נוראי, וזה דבר שגם מנהיגי הימין מודעים אליו וגם אריק שרון דיבר על כך שינסה לטפל בו. אפשר להגיד "הם לא עושים צבא" ודברים נוספים, אבל בתכל´ס המדינה צריכה קודם כל לדאוג לאזרחים שלה, וערביי-ישראל הם אזרחי המדינה. אני משוכנע שאחרי שהם גם ירגישו אזרחים בדיוק כמונו, הם גם יתחילו להתנהג יותר כמו אזרחים ורבים יותר מהם יתגייסו לצבא (וכבר כיום ישנה עלייה מסויימת במספר הערבים הישראלים שמתגייסים לצבא). בקשר לערביי הרשות (הפלשתינים) - לא הבנתי את השאלה, אשמח אם תחזרי עליה. שבוע טוב, יובל

ערביי ישראל

רק לשם הידיעה: רה"מ שרון הוא ראש הממשלה הראשון שאכן לקח את עניין הקיפוח של ערביי ישראל ושם אותו בראש סדר העדיפויות של הממשלה. בתחילת כהונתו החלו עבודות נרחבות לפיתוח כפרים ערביים נידחים שמהקמת המדינה כהונת שרון לא זרם בהם אפילו חשמל. יצויין גם שבממשלת שרון מכהן השר הראשון מבני המיעוטים. הבעיה היא, שמשום הסלמתה והחרפתה של האינתיפאדה פרוייקטים רבים נתקעו בשל חוסר תקציב. מה שנקרא לכרות את הענף עליו אתה יושב/ לירוק לבאר ממנה אתה שותה...

um2

New member
ערביי ישראל מקפחים עצמם

בחוסר הזדהותם עם המדינה היהודית ,בצחוקם כאשר קורה פיגוע בסיועם למחבלים וכן בשלטון המקומי המושחת שלהם הערבים אינם צריכים להיות אזרחי ישראל גם לפי אדם כמו אפרים סנה שהוא חבר במפלגת העבודה

CHOFA

New member
הבעיתיות שיש לנו,בקשר ליחס שלנו

בס"ד לערביי הארץ,נובעת מהעובדה שאנחנו במצב מלחמה די מתמיד עם כל המדינות הערביות לא רק עם הערבים של הרשות. אלא אם כן פתאום יקרה נס ויהיה שלום כולל עם כל ערביי העולם תמיד יהיו כאלו שיתיחסו לערבים כגייס חמישי.

למעלה