שאלת עלות בניה ..?

analysis

New member
שאלת עלות בניה ..?

שלום לכולם ..!! לצורך ביטוח נכס יש לי שאלה להערכה של בניה שלא מבוצעת היום ...אני זקוק להערכת בניה למ"ר .. מדובר בבנין שנבנה בשנות השלושים , המאפינים של הבניה הזאת : 1. הבניין ללא יסודות ...ואין עמודים ..פשוט יציקת בטון על פסי פלדה ....ובניית קירות החל מהאדמה .. כנ"ל כל הקומות .. 2. אין מקלט , אין ממ"ד ,אין מחסן ואין לובי כניסה . 3. אין כמובן מעלית . 4. קירות חוץ שפריץ . 5. חדר מדרגות פשוט בלי צפוי שיש על הקירות וכדומה . בתודה מראש לעונים ..!! יצחק

avi5199

New member
אני חושב שביטוח כדאי לעשות בהנחה שתאלץ

לבנות מחדש לפי הסטנדרטים החדשים , כולל ממד וכ"ד. ביטוח אתה עושה למקרה של קטסטרופה, לכן אתה צריך לחשוב כמה כסף תצטרך שיהיה לך כדי לבנות מחדש אם הבניין יהרס חלילה לגמרי, ולא כמה שווה הבניין הקיים. מהנסיון שלי אני מעריך ש 1200-1000 דולר למטר יספיקו לך כדי לבנות את הבית מחדש . ( בין 800 אלף למליון שקל לבית של 200 מ"ר)

analysis

New member
המקרה שלי שונה ..

אצלי יש כבר נזק ..!!! ויש לי וויכוח עם הביטוח ,הם דווקא קבעו לי סכום גבוהה לעומת מה שבטחתי כלומר לדעתם אני בביטוח חסר ,,,,,מה שמקטין מאוד את מה שהם מתכוונים לתת לי ... ולכן אני חייב לקבל הערכה כלשהי ....בסופו של דבר ביטחתי בניין של 75 שנה ... !! ולא בניין בבניה מודרנית .. אם הייתי מבטח בסכום גדול בטח הביטוח היה קובע מחיר בניה נמוך ..חהחה ....שצריך לשלם הם עושים מסובבים הכל לטובתם ... הביטוח תמיד מחזיר מה שהיה מקסימום ולא יותר ..!! בד"כ הם מורדים עקב הגיל ..

mol3

New member
מה השטח ומה סכום הביטוח

אציין שאני עצמי שמאי ביטוח. כך שאם תיתן לי מספיק נתונים, אוכל לעזור בכל מקרה, זה לא משנה שביטחת מבנה בן 70 שנים. אתה חייב לבטח בעלות של הקמה כיום. הגיל הוא לא שיקול, לפעמים להיפך (במקרה של בית מיוחד לשימור). בכל מקרה, נראה על פניו שעלות של כ- 1,000 עד 1,200 $ למ"ר היא סבירה.

למעלה