שאלת עוף-

liat77

New member
שאלת עוף-

כבר עשיתי את רוב מתכוני העוף הקלילים שבפורום עכשיו מחפשת מתכון לעוף-יש לי 8 רבעים (פולקה+כרעיים מחוברים), רצוי שיהיה: עם אורז או תפוחי אדמה,(כבר הכנתי את כל המתכונים של פירגה הכל בארוחה אחת) בתיבול של כמון,כרוכום (לא רוצה רוטב אדום) רצוי עם ירקות, אהה ושיהיה מהיר (עד שעתיים), יש דבר כזה? לוקחת את הקטן לרופאה אחזור עוד שעה, תודה מכל ה-
ליאת.

pirge

New member
עוף אישי בטעם מופ-לא

כרעי עוף אישי בניר כסף מתכנית טלויזיה הביאה לפורום פירגה העוף יוצא מאד עסיסי ורך חלקי עוף הכל מתאים:כרעיים,פולקיות,כנפיים,חזה.... שמים בקערה הרבה שמן זית+תיבול+שום פרוס טובלים את העופות במרינדה כל חלק בנפרד ועוטפים הרמטי בניר כסף (שיהיה ממש אטום) מניחים בתבנית מצופה בניר אפיה אופים בחום הכי גבוה שיש לכם בתנור משאירים את העופות כשעתיים או שלוש אחרי שעה וחצי כבר מוכנים,אבל לא קורה כלום אם יהיו עוד שעה וחצי. בשעה האחרונה שלפני הארוחה,הכנסתי בין העופות תפוחי אדמה/בטטות שלמים בקליפתם מיד אחרי האפיה להגיש ולהנות תהנו

liat77

New member
היי פירגה-שאלה

כמובן אני והשאלות, כשאת רושמת תיבול למה הכוונה? נראה לי שאני ינסה את זה עם תפוחי אדמה קריספי שלך.

pirge

New member
תיבול כל אחד וטעמו. תיבול לעוף רגיל....

שום כתוש , שמן זית ,3 כפות גריל עוף או 3 כפות פפריקה מתוקה, דבש או סילאן, פפריקה חריפה, כף רוטב סויה ,כף רוטב צ'ילי,כמון, 2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות, מלח ופלפל. העוף בניר כסף,מספיק לתבל: שמן זית,שום מלח ופלפל ואפשר פפריקה. בבקשה

ETK18

New member
רגע רגע רגע!! הבנתי נכון? לאפות כשלוש שעות על

החום הכי גבוה? אצלי זה קצת מעל 250 מעלות אז לאפות בעטיפה הרמטית של נייר כסף משך שעתיים וחצי - שלוש על 250? נשמע מאד מעניין - רק השאלה אם העוף לא ישרף?! אני מארחת מחר ויכול להיות שאכין את העוף הזה. תודה פירגה אתי

pirge

New member
תבשיל על הגז של עוף וירקות

21:15 | 10/06/06 העוף+ אורז+ ירקות של פירגהו א מ א ו ה ב ת ו פעם שנייה שאני מכינה והסועדים משבחים ת'תבשיל הזה- מיוחד בטעמו- נפלא תעשו! עוף ואורז עם פטריות. להשרות חלקי עוף בכף רוטב סויה+כפית דבש או סילאן+כפית מיץ לימון+חצי כפית קינמון מלח, פלפל שחור ופפריקה. ההשריה לפחות שעתיים. אפשר פחות----- מחוץ למקרר. 2 כפות שמן וכף מרגרינה. או רק שמן. 2 בצלים קצוצים פלפל ירוק חתוך או------ פטריות פלפל אדום חתוך 2 גזרים פרוסים דק 2 תפוחי אדמה פרוסות כוס אורז חופן צימוקים כף אבקת מרק עוף כוס וחצי מים רותחים מלח ופלפל לטעם מטגנים בשמן והמרגרינה את הבצל ואת העוף מכל הצדדים עד שיזהיבו. מוסיפים את חומרי ההשריה והירקות\\\\פטריות מתבלים. מבשלים בסיר עם מכסה סגור היטב 30 דקות. בשלב זה מוסיפים לסיר מעל לעוף--- את האורז והצימוקים. בלי לערבב. ממיסים כף מרק עוף בכוס וחצי המים שרתחו וליצוק בעזרת כף על פני התבשיל. מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומבשלים ביחד 25 דקות. בסיר מכוסה היטב. בודקים שהאורז רך. וזה מוכן.

pirge

New member
עוף בריזוטו

16:20 | 17/09/06 עוף בתפוזים וריזוטו מהרוטב של העוףו pirge ו עוף וריזוטו מכניסים לסיר: 5 כפות שמן בצל גדול חצוי ופרוס מטגנים ומשקפים מוסיפים כ-10 שיני שום בפרוסות ומטגנים להזהבה. מוסיפים לסיר: 5 כפות קטשופ 5 כפות סילאן 3 כפות פפריקה מתוקה כוס מיץ תפוזים כף רוטב צ'ילי מתוק 4\1 כוס יין אדום מתוק 2 כפות גריל עוף כף גדושה אבקת מרק בצל מערבבים ביחד. מוסיפים פלפל שחור ומלח. טועמים ומשפרים טעם. מוסיפים את חלקי העוף -נקיים היטב-- ומוסיפים מים רותחים שיכסו את העוף ועוד כ-3 ס"מ מעל. מבשלים שעה. אש קטנה. מוציאים 2 כוסות מהנוזלים לסיר קטן. משאירים בינתיים בצד וזה ישמש להכנת הריזוטו.. את העוף עם מעט מהנוזלים יוצקים לתבנית אפיה יפה להגשה---- ואופים עד להשחמה כ-15 דקות בחום 180 מעלות. יש לחמם את התנור מראש. לחמם את העוף ממש לפני ההגשה,ולא לפני כן.. הכנת הריזוטו: לסיר הקטן עם הנוזלים הרותחים,(יש לתת רתיחה) מוסיפים כוס אורז ריזוטו מבשלים כ-20 דקות על להבה הכי קטנה----- עד שהנוזלים יתאדו. נותנים בחישה אחת ורואים שהאורז מוכן. סוגרים להבה. תהנו.

pirge

New member
ליאת,מאחלת בריאות לקטנצ'יק ../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

liat77

New member
../images/Emo51.gifבננות ../images/Emo8.gif

הכל בסדא עם הקטנטן, פתאום התפרצו לו אלרגיות, ושוב תודה-אני הולכת לנקות את העוף

בריאות לנסיך ותנסי אולי לעשות עוף

ברוטב סויה, ציל'י וסילאן או ציל'י בלבד, או סילאן ואני גם לוקחת עוף, לוקחת קילו מלח , מפזרת את המלח על המגש מסביב ומתחת , ומניחה את העוף על המלח........יוצאנהדר.

liat77

New member
../images/Emo124.gif פירגה

העוף בנייר כסף יצא מעדן ועם התפוחי אדמה קראנצי' הארוחה היתה מושלמת, ועוד תודה בחג שבועות עזרתי לרבנית לעשות את קציצות הטונה שלך (עשיתי 60 קציצות
) פשטידת קישואים עם האטריות יצא עולמי, ביום שני עשיתי את קציצות התרד שיצאו מעדן... ומאז שגיליתי את הסילאן אני מבשלת רק איתו (העיקר הבריאות)
אז בכלל תודה רבה לכל המתכונים והתמונות שאת מביאה לפורום. זה עושה לי ת'חיים טובים יותר וקלים אהה וכולם יוצאים מאושרים

liat77

New member
ופירגה-אפשר עוד

שאלה, אני מחפשת את הקנולי ממולא בטונה ושמנת-זה שהכנת לשבועות, לא מוצאת את הקישור, תודה ליאת.

pirge

New member
קנלוני טונה גבינות מוקרם

קנלוני במלית טונה גבינות ברוטב שמנת מקור:פירגה קונים צינורות קנלוני מוכנות למילוי השתמשתי רק ב-8 צינורות. לכל הכמות יש להכפיל את המצרכים. מלית: 2 בצלים 2 קופסאות טונה סחוטה מהשמן 150 גרם פטריות פרוסות כף קטשופ מלח,פלפל שחור מטגנים את הבצל ומזהיבים ומוסיפים את הפטריות. מטגנים ביחד כמה דקות בבחישה ומוסיפים תיבול. מוסיפים 50 גרם קוביות גבינה מלוחה עדינה מוסיפים את יתר המרכיבים והתיבול בוחשים טועמים ומשפרים טעם ממלאים בדחיסה עם הבוהן(אני עובדת עם הידיים וזה הכי נוח) מניחים בתבנית קטנה שתכיל את הקנלוני כולם בשורה אחת (בלי קומות) לצקת מיכל שמנת מתוקה שהורתחה קלות עם כף חמאה ומלח לצפות בגבינה צהובה מגוררת או פרוסה לכסות בניר כסף ולאפות כשעה להוריד ניר לאפות עוד כ-10 דקות ולהגיש מיד. תהנו

pirge

New member
ליאת,בבקשה על הכלללללבאמת בכיף. סילאן../images/Emo45.gif

effyba

New member
פירגה, תודה...מאוד אהבתי את העוף בנייר

כסף אורז אישית...אני מכינה כך תפוחי אדמה, כל תפוח ארוז בנייר כסף, למשך שעה וחצי בתנור.

ETK18

New member
פירגה, רק לוודא שוב את החום של התנור

אצלי בתנור המקסימום זה קצת מעל 250 מעלות האם לאפות משך שעתיים שלוש בחום מקסימלי? זה לא נשרף? מתכוונת להגיש עם אורז, אפונה ותפו"א בשמן זית שום ורוזמרין אפוי בצורת רעפים וסלט ירוק עם שרי. ממתינה לתשובה בקשר לחום התנור. תודה פירגה אתי

pirge

New member
לא נשרף, אם את לא שקטה?אפשר לבדוק תוך כדי א

האפיה. לפחות שעתיים.זה מצויין.

למעלה