שאלת עגבניות

droriv1

New member
שאלת עגבניות

שלום רב אני קוראת בהנאה את פורום זה, אף השתמשתי בכמה מתכונים, פשוט נהדר. אני עצמי בשלנית גרועה בנוסף בני משפחתי אינם פתוחים לגיוונים באוכל וחבל. שאלתי: יש לי בת, בת כ-6.5 , אשר מעוניינת לאכול בעיקר פחממות (לחם, אטריות וכד') ירקות טריים רק מלפפון ואחרי הרבה וויכוחים גם גזר חי. האם יש למי שהיא רעיון כיצד אוכל לגרום לה לאכול עגבניות, פלפל וכד' (היא זוללת קטשופ') ניסתי בטוב וברע בהמון הסברים ושכנועים וכלום תודה

זושי1

New member
קטשופ זה עגבניות ולכן....

אין לך מה להלחם איתה..איטריות עם קטשופ...זו פשרה אמיתית עם העקשנויות שלה לא?

קטשופ עגבניות בייתי - פיליס גלזר

הקטשופ הזה מורכב מעגבניות טריות כך שאת יכולה להשתמש בו להכנת רוטב סלסה לתבשילים ולמקרונים

droriv1

New member
תודה רבה

האם לדעתכן כשתגדל תתחיל לאכול דברים יותר מגוונים? קראתי איפוא שהוא, שטעם זה פונקציה של גיל. וחוץ מזה אנו בעידן שלאכול אוכל בריא. הבעיה שלי עימה שכל מה שמוגדר כבריא, או לא מתוק היא לא אוכלת ערוכת הערב מורכבת ממלפפון, זיתים וחביתה, הפרי היחידי שהיא מוכנה לאכול זה תפוח, לעיתים רחוקות תפוז. אז אם יש רעיון לשינוי הרגלי אכילה, אשמח מאוד ותודה על המתכונים רצה לנסותם תודה

m i c h a l i

New member
מה עם גרבר?

אני יודעת שזה לקטנים יותר אבל ככה הבת שלי ( 6) אוהבת לאכול את הפירות... לחילופין ניתן לטחון כמה פירות ולהקפיא..( לא לגמרי) יוצא כמו שרבט
בקשר לעגבניות... אצלי היא מאד אוהבת עגבניות אז נותנת לך רעיון: לגרד עגבניה , להוסיף ביצה, לטגן עם מעט מרגרינה, ולעשות מקושקשת עם עגבניה... אצלנו זה ממש רץ בהצלחה

קודם כל, קראתי שקטשופ זה דווקא בריא

הוא מכיל ליקופן, כמו בעגבניות והבנתי שהוא מאוד חיוני לחימצון הדם, או משו כזה. דבר שני, הנה מתכון מאוד פשוט "לדחוף לה" ירקות, פחמימות והכל טובע יפה-יפה בקטשופ: סלט פסטה עם ירקות ועוף: 1/2 חבילה פסטה קצרה, מכול סוג 1/2 חבילה לקט ירקות קפואים מבושלים (5 דקות במיקרו בכלי מכוסה + מעט מים ומלח. מסננים) אופציונלי: לטגן חזה עוף חתוך לפיסות ובצל ולתבל לפי הטעם 2-3 כפות קטשופ מלח, פלפל לערבב הכל. להשאיר כחצי שעה לספיגת טעמים

וגם: תבשיל קישואים וגזר

תבשיל קישואים וגזר 1 כף שמן זית 1 בצל יבש פרוס לטבעות 5 קישואים בינוניים קלופים, פרוסים בעובי בינוני 4 גזרים קלופים פרוסים לפרוסות דקות 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות לרוטב: 1 כפית מלח 2 כפיות אבקת שום (מנסיון, אפשר גם עם שיני שום כתושות) 3 כפות רוטב סויה 4 כפות קטשופ 2 כפות חומץ קורט פפריקה חריפה (אל דאגה, זה לא ממש מורגש. קצת מעדן את המתיקות של הקטשופ) שמים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, הפלפל והקישואים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את חומרי הרוטב, בוחשים וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות, או עד שהגזר מתרכך (אך לא רך מדי). עשיתי את זה המון פעמים. נורא טעים וגם הילדון שלי (שנה ו-7) אהב...

למעלה