שאלת סקר

אלמה1511

New member
שאלת סקר

שלום לכול הבנות אני מיואשת ובדכאון אני אחרי ivf רבעי .החזרה של 4 עוברים טריים ובטא שלילי כול היום חושבת על שיטת הטיפולים .בכול ארבעת הפעמים אני מתחילה עם פרוטוקול של שאיבה ומייד החזרה של טריים. ולא הייתה אפילו פעם אחת אפשרות או הזדמנות אים בבי"ח ציבורי ועכשיו בפעם הרבעית מטופלת בפרטי ..לקבל פרוטוקל לשיפור ולחיזוק הורמונלי ורירית אצלי ואח"כ להחזיר עובר מופשר.שאלתי אליכם 1.למה הרופאים ממהרים להחזיר עובריים טריים .2.איפה סיכווי ההצלחה לקליטת הריון בפרוטוקול של שאיבת ביציות ומייד החזרה ?? או בפרוטוקול שטופלתם אתם והוחזרו עובריים מופשרים ?? לפי הבנתי הפרוטוקולים שונים זה מיזה ?? .מחכה לקבל חיזוקים ועצות .תודה
 

טוליתי

New member
שלום אלמה


ראשית, הורמונים אינם מיטיבים עם הרירית, ואם האישה מבייצת עצמונית, אז ראוי להחזיר את העוברים בסבב טבעי. זוהי המגמה היום, ורופאים רבים כבר הבינו שגם אם הרירית עבה יותר במילימטרים כאשר ניתן תכשיר אסטרוגני, היא פחות אופטימלית להריון ביחס לרירית הטבעית.
לשאלתך, מחקר אחרון הראה שיש למוקפאים סיכויים גבוהים יותר ללידת חי ביחס לטריים.
העובדה שיש לך מוקפאים מעידה על כך שיש לך עוברים רבים ואיכותיים (זה לא אומר שכשאין מוקפאים אז יש בעיית איכות). ייתכן שצריך לשיעם דגש יותר על עניין ההשתרשות, אז הנה כמה רעיונות:
- פיפל
-היסטרוסקופיה - אם טרם ביצעת.
- הנצה
- דיקור סיני אצל מומחה סביב ההחזרה
בקיצור, יש הרבה מה לנסות
.
מאחלת לך הצלחה בטיפול הקרוב.
 
וואו איזה מחקר מעניין. אני קוראת דעות של רופאים שאומרים אחרת

מעודד אותי לגמרי מה שכתבת! וזה שעוד עשינו מחזור על בסיס טבעי לגמרי (רק תמיכה כי אחרת אני מדממת שבוע אחרי הביוץ)
הולכת עם חיוך לספר לבעלי אחרי שבכיתי מדברים שרופאים כתבו.
תודה!
 
ממה שאני הבנתי..

אם יש רק 1-2 עוברים שהופרו הרופאים מעדיפים להחזיר טרי כדי לא לקחת סיכון שהעוברים לא ישרדו הקפאה או הפשרה.
מה שחסר בהסבר שלך זה כמה הפריות היו בכל פעם ומה האיכות שלהם. אני מניחה שמדובר בהפרייה בודדת או שניים לפי כמות ההחזרות שרשמת. אני מצליחה להבין את החשש של הרופאים להקפיא עובר בודד, הם מפחדים להישאר ללא החזרה כלל מאותה שאיבה.

אם מותר לשאול- האם התגובה לתרופות נמוכה- כלומר היו מעט זקיקים, או האם יש כמות הפריות נמוכה ביחס לכמות הביציות שהוצאו?
אם זה המקרה השני, אז כדאי לשקול איקסי, בפרט אם יש בעיה בזרע (זה מה שאנחנו נאלצנו לעשות). אם מדובר במקרה הראשון- יש הרבה מקרים כאלה (גם כאן בקבוצה) ובסוף מוצאים את הפרופיל שמתאים לבחורה ויש תגובה יפה. אני מכירה בחורה שעברה מספר רב של שאיבות, ובהרבה מהמקרים לא היו בכלל הפריות, עד שהלכה למישהו טוב בפרטי שנתן לה מרשם לתרופה שלא בסל התרופות המסובסד וזה עשה אצלה פלאים (ומאז גם יש תינוקת חמודה שעוד מעט בת שנה (-:).

שהיה המון הצלחה!
 
למעלה