שאלת "סקר" קטנה.

• פותח הנושא naja
  • פורסם בתאריך

naja

New member
שאלת "סקר" קטנה.

מיועדת בעיקר למי שפוגש מידי פעם נחשים ישראלים. יוצא לי לא מעט ללכוד נחשים לאחר ארוחה. בחלק מהמיקרים הם אוכלים חיות מחמד ובחלק לא. רציתי לדעת אם מישהו מכם נתקל בנחש עם טרף בבטן ואם כן (ואם הנחש כמובן פלט....) מה זה היה? אני אתחיל עם רשימה שעולה לי כרגע בזיכרון ואם אשכח משהו אני אוסיף בהמשך: צפע-חולדות, עכברים, תוכונים, תוכי קוקטייל, אוגרים סורים, אוגרים סיביריים, אפרוח של ברוז. זעמן שחור-גוזלי יונים, גוזלי דרורים, תוכונים, ציפורי אהבה, עכברים, ארנבון צעיר. זעמן מטבעות-זיקית מצויה, ציפור פינק. זעמן זיתני-גוזל של פינק(לא תצפית ישירה שלי). נחש מים-קרפדות ודג זהב. אם יש לכם מה להוסיף לרשימה, ואני לא מדבר על נחשים שהאכלתם, אלה על נחשים שנלכדו במהלך או לאחר הארוחה בלבד, אתם מוזמנים להוסיף.

salingre

New member
אני...

ניתחתי את הצפע רק באיזור הבטן ומצאתי שם חולדה...(הצפע שמת...) וראיתי זעמן שחור לפני שנה שמישהוא רוצץ את ראשו ניתחתי אותו וגיליתי אילנית מצויה בתוך הבטן שלו... מוזר ראיתי גם נחשי חול שאכלו חומט...(מתבגר נראה לי חומט הפסים)

סקר מעניין

זה מה שאני זוכר. זעמן מטבעות- תוכונים,דרורים ניסיון לאכול גוזלי יונים. זעמן שחור- אוגר זהוב. יש עוד כמה אבל אני לא מצליח לזכור אותם.

roco1

New member
זעמן שחור

חולדה .לפי מה שאני זוכר היא הייתה ענקית.וזעמן מטבעות גוזלי יונות.

1צחי

New member
שלשום

זעמן שחור צעיר-חי ולא פלט כלום גם לאחר התעסקות (להוציא הפרשות). זעמן שחור בוגר קרוב ל-2 מטר אורך אכל גרביל ונילכד בכלוב מסקנה לא קרא את פו-הדוב, לא פלט. פרטים משנה שעברה-זעמן זייתני,חנק משריץ וצפע-לא ידוע על אוכל לא פלטו כלום.

gaichuk

New member
מצטער שרק עכשיו...

אתמול קצת מיהרתי ורציתי לחשוב ולהזכר בכמה שיותר. תלום קשקשים מצוי-צוצלת,חולדה. זעמן שחור-דרורים,גוזלי דרורים,גוזלי צוצלות,אפרוחי תרנגולות, גורי ארנבונים/קביות,תוכונים. זעמן מטבעות-עכבר שדה,פינקים. זעמן זיתני-מניפנית (או שממית ענקית,קשה לזהות כשהיא חצי מעוכלת...). צפע ארץ ישראלי-גורי ארנבונים,אפרוחי תרנגולות,קרפדה. נחש מים משובץ-דגי זהב. עבדתי בפינת חי כך שההתקלויות היו די שכיחות. בכל המקרים עם הזעמנים (פרט לפעם אחת שחבר הרג זעמן שחור בכלוב הארנבונים),הם פלטו כשנלכדו או בזמן ההובלה לשיחרור. הצפעים אף פעם לא הספיקו לפלוט...
המקרה עם הצפע שניסה לבלוע קרפדה נצפה ליד הבריכה שלנו לפני 20 שנה בערך עוד כשהייתי קטן,חמוד ויפה...

naja

New member
ידעתי שאפשר לסמוך עליך.....

זה לא שאני הולך לעשות משהו עם האינפורמציה הזו, סתם יצא לי לחשוב על הנושא הזה השבוע(אחרי עוד צפע עם אוגרים בבטן) אז כבר חשבתי שיהיה מעניין לשמוע על מיקרים נוספים. מישהו יכול להתחרות ברשימה של גיא?

למעלה