שאלת סקר קטנה

man in wall

New member
שאלת סקר קטנה

בהנחה שאני רוצה להיכנס לעסקי העריכה ורוצה להשקיע במחשב טוב , מה עדיף: PC או MAC?

j o r a m

New member
השאלה הניציחת

מאז ומתמיד היה המקינטוש טוב יותר לעריכה אך היות ורוב המחשבים האישיים העולם משמשים אותנו לעוד כמה דברים והדברים הפופלארים כיום עובזים על pc כמו כן המעבדים שמיוצרים לpc משלימים את המרחק ולרעייה הפרימיאר פרו יצא רק בגירסת pc ואולי בעתיד ייצא למק מראה את הכיון גם כאן השיקול המרכזי של רוב המחשבים בעולם נותן מישקל בהצלחה יורם אשמח למשוב

OrlyNL

New member
לי יש מאק

וגם אם תשלם לי אני לא אחליף אותו לפיסי. מנסיוני בחו"ל, רוב בתי העריכה עובדים עם מאקים, אבל אני יודעת שבארץ רובם עובדים עם פיסי. כפי שנאמר, יש תוכנות מעולות כמו פרמייר פרו, שעובדות רק על פיסי, אבל אם אתה הולך קדימה, אז לדעתי אויד עובד יותר טוב על מאק. כמו כן הממשק של המאק מאוד ידידותי למשתמש, והכי טוב: אין וירוסים ואין פופאפס מעצבנים!!

j o r a m

New member
שלום אורלי למה לשלם......

סתתם צחקתי שמח כי את שמחה במה שאת עובדת נתתי לבחור רקע וצינתי כי המאק בעבר עשה עבודה טובה יותר בתחום הגרפיקה עם המחשב משמש רק לוידאו זה דבר אתד עם המחשב משמש לעוד ישומים הניגישות גדולה בפיסי הפרימיאר פרו מעולה ולכם יש את הפינאל קאט פרו המעבדים תואמים לפיסי מתקדמים בקצב מהיר מאוד ולפי דעתי היום בו הפיסי יעבור את המארק קרוב מאוד פשוט החברות יפתחו תוכנות לזה שיש לו יותר פוטנציאל מכירה מה לעשות עם ביל גייטס לו היה עוזר לכם לא היה יותר מאק לצער כולנו השוק מדבר זה מילת המפתח

OrlyNL

New member
צודק, צודק וצודק

מסכימה שפיסי לא נופל בביצועיו מהמאק. כשרק קניתי את המאק נהייתי מאוד אנטי פיסי, כי פתאום נגלה לי עולם חדש של מחשב קל לתפעול, חסר וירוסים, ויותר מזה - הוא לא נפל לי פעם אחת בשלוש שנים שיש לי אותו. במשך הזמן הבנתי שזה לא עניין של שחור ולבן. לכל מחשב יש את הפלוסים והמינוסים שלו. המאק למשל מאוד יקר, שזה אחד המינוסים העיקריים שלו. כמו כן, לא ניתן לשדרג אותו. כלומר אם יש לי ג'י 3, ואני רוצה לשדרג לג'י 4 , אני צריכה לקנות מחשב חדש. אבל כמובן שיש לו גם את הפלוסים שלו (שהזכרתי קודם). אני רק יכולה לדבר מהנסיון שלי. אני חושבת שמישהו שעוסק בעריכה יוכל להפיק יותר משימוש במאק מאשר בפיסי, אבל זו רק דעתי (ולא להתחיל להתנפל עלי). אין ספק שפיסי הרבה יותר נגיש וזול.

dudil

New member
בארץ יש הבדל של 1000$!!!

בין ה-G5 לפיסי תואם... AVID יש גם ל-PC... אני יכול לומר שבמסגרת עבודתי נכנסתי עכשיו גם לתחום ה-MAC ואני יכול רק לומר שאנשי MAC שונים מאנשי PC... הלויאליות שלהם למחשב גובלת בפאנטיות... :)

j o r a m

New member
לאורלי ולכולם הר אנו מסכימים

התחלתי באומרי כי זו שאלה נצחית ולא היא כאן שאלה שלך להתנפל חס וחלילה אמרתי ואני חוזר ואומר שבעבר ועדיין בהווה המאק טוב יותר לעריכה אך עם מישהו חושב על המחשב גם לישומים אחרים הפיסי ישרת אותו נגיש יותר לגבי נעתיד הוא שלמעלה יודע אך לדעתי בפי שאמרתי ואני חוזר על כך יקבע השוק כי זה טיבעו של הטבע והכיס המתמלא של היצרנים יורם ושהוע כייפי לכולם

למעלה