שאלת "סקר" על פסח..

Kalusa

New member
שאלת "סקר" על פסח..

או יותר נכון, איך לעבור את ליל הסדר עם ילד ADHD??? הרי את הכדור לא ניתן לקראת שעות הערב, כי אז הלך הלילה. מה אתם עושים?????

zivadina

New member
תלוי בסוג הכדור

הכי טוב לתת ריטלין רגיל, שמשפיע ל-4 שעות, בחישוב שהוא יפוג לקראת סוף הסדר. בכל מקרה, לא לתת אחרי 5 אחה"צ. אגב, גם אם הילד לא יאכל בסדר עצמו, לא נורא. תדאגי שיאכל קודם ואחר כך. במידה שאין לך ריטלין רגיל אלא רק סוג ארוך טווח, תחשבי את משך ההשפעה וזמן התפוגה. נראה לי חובה לתת ריטלין לסדר הפסח, אם רוצים סדר הגיוני. שימי לב שלפני הסדר יש חופש, ואחרי הסדר יש שבתון, כך שלא צריך להלחץ מן השיבוש בשעות הריטלין והשינה ביום הזה. חג שמח!!!

meivari

New member
נותנים בלי שום חשש

אנחנו לADHD הפרוע שלנו נותנים לפני כל ארוע משמעותי רטאלין (רגיל 4 שעות). ליל הסדר לא יוצא דופן, הילד יקבל את הכדור בערך בשעה 6 כי אחרת לא יחזירק עד 10-11 בלילה. אנחנו לא שמנו לב שכאשר אנחנו נותנים בארועים מיוחדים רטאלין בערב לשיבוש בשעות השינה בכל מקרה. אני לא יודעת אם זה בגלל שעד שהילד הולך לישון השפעת הכדור עוברת או שמא הילד לא רגיש.

zivadina

New member
באמת חשוב שכל הורה ידע

איך הכדור משפיע על הילד שלו ולכמה שעות, והאם זה פוגם בשינה של הילד. כל ילד מגיב אחרת, וגם ההמלצה על נתינה אחרונה בשעה 16:00 היא סטנדרטית, וכל הורה יכול לראות מה נכון לילד המסוים שלו. כך אפשר להפיק את מירב התועלת מן הכדור.

מיכל400

New member
במקרה שלנו

הרטלין כלל לא פוגע בשינה. אישית אני מסוגלת לקחת כדור וללכת לישון, זה אם אלו שעות השינה של ואם אני אכן עייפה. מקסימום הוא ילך לישון מאוחר, אז מה, העיקר והוא והסובבים אותו יחייכו.

דליה.ד

New member
הסכם התנהגות

לי יש כמה פטנטים באמתחתי - תלוי בגיל הילד. 1. יש הגדות מעוצבות לילדים עם ציורים, בדיחות, חידות והפעלות. 2. אני מארגנת חוברת עבודה נחמדה עם טושים וצבעים על הרצפה ליד שולחן הסדר, וכשמשעמם להם הם צובעים, או ממלאים תשחץ. 3. הסכם התנהגות: אנחנו מסבירים מה עומד להתרחש (למרות שזה טכס שחוזר כל שנה), מה ההתנהגות המצופה, מה אפשר לעשות כאשר מרגישים שקשה לשבת: אולי לצאת למספר דקות החוצה לערב הקריר, למרפסת או לחדר. 4. סבב הקראה, אצלינו כולם קוראים ושותפים. 5. אנחנו שרים הרבה - הילדים מאוד אוהבים לשיר במיוחד כשדופקים עם היד על השולחן, או מחיאות כפיים - זה מאוד משחרר ועוזר. 6. תגמול התנהגות טובה: לקטנים ממש אני מכינה פרסים קטנים ו"מתדלקת" אותם לאורך הסדר. לגדולים התגמול הוא יותר מילולי. 7. את הפסקת האוכל עושים יותר ארוכה ןמאפשרים התאווררות כמו משחק מחבואים או הוצאת מרץ (אנחנו בקיבוץ, בבית צמוד קרקע עם דשא - אז זה אפשרי) בבית משותף אולי תחרות מי מגיע ראשון לקומה עשירית במדרגות....
להכין מראש את השכנים...
....

regi n

New member
מהניסיון הקשה של שנה שעברה

החלטנו שבנוסף לקונצרטה מהבוקר ניתן גם תיגבור של ריטלין רגיל בסביבות חמש-שש בערב (שעה לפני שהקונצרטה מתפוגגת). רוב הסיכויים שיהיה ער עד חצות אבל למחרת אפשר ורצוי שיקום מאוחר.

zivadina

New member
לא מקובל ולא מומלץ.

ההמלצה היא לתת ריטלין שישפיע עד 12 שעות בסך הכל. את נותנת קונצרטה, שמשפיעה 12 שעות, ואחר כך עוד ריטלין רגיל. זה בניגוד להמלצות המקובלות, וכדאי שתבררי את הנושא מול הרופא המטפל. אני הייתי נותנת ריטלין קצר או SR בבוקר וריטלין קצר בערב, אבל לא להעמיס כל כך הרבה שעות ריטלין על הילד (אלא אם יש אישור של הרופא המטפל). אשמח לדעת מהי דעתו.

regi n

New member
תשובות לכולם

בהתיעצות עם הרופאה המטפלת פעם אחת אפשר לחרוג מהכללים, ואכן החריגה היא פעם בשנה בליל הסדר. בנוסף אציין שהקונצרטה שהוא מקבל היא 36 מ"ג אשר בכל יום לימודים מתוגברת גם בחצי כדור רגיל, ביום שבת וחג הוא מקבל רק קונצרטה (הכל באישור רופא ובמעקב קבוע של פעם בחודשיים). לקונצרטה לוקח כשעתיים במקרה של בני עד לתחילת ההשפעה ולכן אם ניתן יותר מאוחר, אז שעות הבוקר יהיו סיוט שאי אפשר לתאר (מודה שהתפנקנו). הילדון בורך במוח מבריק והפרעת קשב "קטלנית" ולכן החיבור הזה ללא הטיפול התרופתי (והכלל מערכתי שהוא מקבל- נושא אחר) יוצר מצבים ורעיונות שגם להורים מאוד ליבראלים קשה להתמודד איתם. (אנחנו גמישים מאוד בתוך גבולות נוקשים מאוד - או כמו שאבי מכנה זאת "דמוקרטיה מוגבלת"))

למה לא לתת את הקונצרטה יותר

מאוחר בבוקר? כך שההשפעה תפוג בשעה המתאימה, במקום לתת כדור נוסף?

חידונים, שאלות, ופרסים

בס"ד אני מכינה מראש שאלות, חידות בנוגע לפסח/לסדר עצמו. ובמהלך כל הסדר ישנם חידונים הנוגעים לפסח כאשר כל תשובה נכונה מזכה בפרס, (הרבה פרסים קטנים). בסיכוו של דבר הם מחזיקים מעמד כל ליל הסדר. זה עובד מצוין.

zivadina

New member
נשמח לפרסם כאן את החידונים

כדי להשתמש בהם בליל הסדר. נוסיף אותם למדור קישורים להעסקת ילדים בספרייה שלנו:

בס"ד, אשתדל להכין בימים הקרובים

שאלות וכמובן גם את התשובות... ואעדכן אתכם בהתאם. ב"ה.

בס"ד, אשתדל להכין בימים הקרובים

שאלות וכמובן גם את התשובות... ואעדכן אתכם בהתאם. ב"ה.

05 מיכל

New member
בלי קשר להפרעות קשב

כשחמותי ז"ל היתה בחיים, נהגו היא וחמי יבל"א לתת לילדים כמתנות לפסח צעצועים חדשים. פרק זמן מסוים ניהלו את הסדר בהתאם לרמת הילדים הקטנים, ואח"כ היו שולחים אותם לשחק במתנות החדשות, וליד השולחן היו ממשיכים את הסדר ברמה שהתאימה לשאר הנוכחים. נראה לי שיכול להועיל גם לילדינו. וחוץ מזה, אני חושבת שהשנה אנסה בעצמי לקחת רטלין לפני הסדר. בד"כ אני ממש מתענה, כי קשה לי לשבת וקשה לי לעקוב. כן, כן, ברור שאדווח איך היה!

המומין רק בן 3

אבל - אין לי שום כוונה להכריח אותו לשבת כל כך הרבה שעות לי ד השולחן, שום סיכוי שהוא יעמוד בזה. מצד שני, מכיוון שהשנה חוגגים עם המשפחה שלי, לפחות חצי מהמסובים בעלי ADD, אם או בלי H, ואיך שהוא אנחנו תמיד עוברים את הסדר בשלום, וגם קוראים את ההגדה תוך כדי. (אם כי, פרט ל 10 הדקות הראשונות, אני חושבת שאין זמן שבו כולם יושבים לשולחן
)

Kalusa

New member
לאור ההענות הנהדרת והתשובות

מקפיצה את השרשור, כי אני חושבת שזה מספיק חשוב ומטריד ויכול לעניין עוד "תוהים" ו"תועים" כמוני. בהצלחה ותודה לכולכם..

למעלה