שאלת סקוואטס:)

Savage9

New member
ובהמשך לשאלתו

פעמים רבות נכתב שאם הסקוואט אינו סקוואט מלא הוא לא סקוואט...

פעמים רבות בקורסי המדריכים מלמדים כי קיימים שלושה סוגי סקוואטים... סקוואט 90 מעלות, סקוואט מקביל לרצפה שאותו הם מכתירים לנכון והרצוי והמומלץ ביותר וסקוואט מלא שטוענים שרק ספורטאים מענף ספציפי צריכים לעשות אותו ולא כל מתאמן.

האם מה שנאמר נכון?.... לדעתי כל אדם צריך לדעת לעשות סקוואט מלא - לא חובה להעמיס את שיא המשקל אך את הטכניקה והתנועה רצוי לדעת לא?...

אשמח שוב לתיקונים והבהרות ;)

כמו שמייק אמר פה כבר

מבלי שתעלי לכאן וידאו שלך, מבצעת - לא ניתן יהיה לבקר את הביצוע שלך.

אם את אכן תעשי את זה, להלן המלצות לצילום הוידאו:
1. לא לצלם , כאשר המצלמה לגובה (צילום אנכי) הסבר למה כאן: http://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA
2. צלמי מזווית שהיא בין פרופיל מלא לבין קדמי מלא.
3. שימי משקל שהוא קל עד בינוני עבורך ובצעי לפחות 3 חזרות.

swelli

New member
גדול הסרטון שצירפת...

אין בעד מה

זה ה-סרטון שמסביר בצורה הכי טובה למה לא לצלם ככה.
זה תמיד מעצבן לפתוח וידאו ולראות שהצלם "אדיוט"

אנחנו בונים את העולם, בסופו של דבר...

איך את חושבת שקורות בטון ופלדה מגיעות לאן שהן מגיעות? מנופים!?
מה פתאום - זה הכל ב-OHP!

lost green eyes

New member
תעשי דיפ סקווט עם משקל

ותראי איך הטוסיק שלך בבוקר מרגיש
.. לפחות בהתחלה.
כנ"ל לאנצ'ים עם משקל. אישית מעדיפה את הווקינג לאנצ' ..תנסי.

כמה הערות טכניות

1. לאנצ', זו ארוחת-צהריים. את מתכוונת ללאנג'

2. סקוואט = למה שאת קוראת "דיפ סקוואט". אם זה לא "עמוק" -> זה לא סקוואט.
כל הווריאציות (רבע, חצי, שמינית, כמעט, מקביל.... - הן לא סקוואט (מלא) ).

וכמו שאמרת ונאמר עוד לפני כן - ככל שמתקרבים לסקוואט (ע"ע מה שכתבתי למעלה על ההגדרה) -> שרירי "הטוסיק" עובדים יותר חזק.

lost green eyes

New member
כן, תודה

lunges. האיות שלי לא היה נכון

ת'אמת שגם אני חושבת שאם זה לא דיפ.. זה לא סקווט אמיתי. לא מאמינה בחצי, רבע וכו'. רק עד הסוף

Wing Chan

New member
סקוואט שנעשה עם כיפוף נכון יעבוד

כמעט על כול פלג הגוף התחתון שלך. החל משרירים עמוקים יותר באגן ובעכוז ועד לחיצוניים כמו הקוואד (שיפעל לא מעט כשאת יורדת למטה) וההמסטרינגס שיפעלו כשתתרוממי.
אל דאגה, כולל את הטוסיק - בעיקר הג. מקסימוס שהזכירו כאן שיפעל כבר כשתתחילי להתיישר (ומכאן נובע שכמה שתרדי יותר למטה מבחינת הכיפוף, כך הוא יצטרך לפעול חזק יותר כשתתרוממי), אך לא רק (שכן גם זוג אחיו הקטנים וה-"ויזואליים פחות" יפעלו בשלב מאוחר יותר).

אם את לא מרגישה את הישבן שלך, יכול מאוד להיות שאת לא מבצעת את התרגיל כמו שצריך - לא מכניסה את האגן למצב של APT (אני לא כ"כ בטוח מה זה "היפ דרייב" שהזכירו כאן כי אני לא בא מעולם חד"כ נטו
, אבל אני מניח שזה זה, כי זה סוג של "פרדוקס האגן"), מעמיסה סתם על הגב, ומוציאה את התנועה במקום מהעכוז\אגן, מאיזור הרגליים עצמן. ואז זה אחלה תרגיל שמעמיס על הרגליים, אבל זה לא סקוואט

MidNight Flame

New member
הסבר

Hb המוט יושב מתחת לחוליה c 7 - החוליה הבולטת בצוואר והירידה יותר אנכית לרצפה.
Lb המוט ממוקם על הכתף האחורית (נמוך ביחס לקודמו) התנועה נטויה יותר קדימה והסקווט מונע יותר מפושטי הירך ופחות מהברך.

Savage9

New member
תודה על ההסבר

ושאלה נוספת.
האם ההבדל בין הסקוואטים האלה הוא משמעותי ?.. כלומר בין אם נבצע HB או LB עדיין נעבוד משני מפרקים , יכול להיות ששריר אחד יעבוד יותר והשני פחות אך האם זה יוצר הבדל משמעותי בעבודה?..

כנ''ל לגבי פרונט סקוואט, לא פעם קראתי שהשרירים היותר דומיננטיים בו הם הQUADS ופחות פושטי הירך...
אותה שאלה כאן.. מדוע ולמה אם העבודה היא מ2 מפרקים ועדיין אותה תנועה..(פשיטת ברך+פשיטת ירך)

MidNight Flame

New member
מבחינתי

מה שטבעי יותר למתאמן עדיף ובדרך כלל זה ה hb
יש הבדל בחלוקת העומסים, פושטי הירך בכל מקרה דומיננטיים אבל בהיי באר הקוודס עובד יותר.
ההיי באר דומה יותר לפרונט סקווט בכל אופן.
מה זה "הבדל משמעותי בעבודה"? תפסיק לרגע לחשוב במונחים של שרירים ותחשוב על התנועה עצמה בגדול....

למעלה