שאלת ספרים

שאלת ספרים

מתי התחלתם אגדות עם הקטנטנים? באיזו אגדה התחלתם? ואיך הסברתם שזו אגדה ושזה לא יכול להיות במציאות?

tiger mom

New member
אבל שום סיפור זה לא באמת

החיות לא מדברות הן לא באמת מסתדרות ביחד אז די מהתחלה צריך להסביר לילד שזה לא אמיתי, לא? אבל לא עשיתי את זה עד היום. בת שנתיים ו-9. מצד שני, חוץ מפעם אחת שהיא מצאה את זהבה ושלושת הדובים אצל חברים, אף פעם לא הקראתי לה "אגדה" ממש (מה שאנחנו מכירים של אנדרסן או האחרים גרים).

tiger mom

New member
הם אחראים לרוב האגדות ילדים

האנס כריסטיאן אנדרסן והאחים גרים

ayala26

New member
או שלא

אני מספרת את דירה להשכיר כמעט כל ערב וממש לא מתעכבת להסביר שהחיות לא באמת מדברות.. הוא מכיר חיות בטבע והוא יודע כבר איזה קולות הן משמיעות ושהן לא גרות בבית עם חמש קומות.. נראה לי מיותר להתעכב על זה. אני גם מספרת את חנה'לה ושמלת השבת ועוד לא יצא לי לספר לו שהירח לא באמת יכול להסיר כתמים משמלות.

tiger mom

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי להגיד

שאם היא רוצה להסביר אגדות, היא צריכה להסביר הכל. אני לא מסבירה כלום אלא אם כן עולה פחד ספציפי של הילדה.

../images/Emo207.gifמשהו קטן שמפריע לי

אולי כי אני חדשה בעסק (ההורות), אבל קצת מפריע לי שנגיד בספר "האריה שאהב תות" רשום טיפש, או ב"איה פלוטו" גם המילה טיפש. בנתיים אני מדלגת על המילה הזו, השאלה זה אם אני עושה בשכל או סתם עושה עניין מכלום?

ayala26

New member
גם אני לא אוהבת את זה

ובטח לא שהאריה הוא טיפש כי מתחשק לו לאכול מה שאין. זה לא הופך אדם לטיפש... יש ספר אחד שהעלמתי ואני לא קוראת יותר כי הוא גובל בהתעללות לדעתי. כתבתי עליו לפני שנתיים בבלוג http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=774029 זה ספר שאני לא מבינה איך הוציאו אותו בכלל לאור. קוראים לו הילד הכי בגנון

ayala26

New member
אבל אני לא קונה את הספרים בעצמי

כי אינני גרה בישראל. אני מקבלת אותם.

liat76

New member
זוועה הספר הזה

גם אני לא אהבתי את הטיפש בספר "איה פלוטו" והתשובה של הפרה שם בכלל ממש מטופשת (אם נשתמש באותו מושג), את האריה שאהב תות עוד אין לנו

Honey Annie

New member
מלים בעיתיות בספרים

לא שאני מתלהבת מהמילה טיפש באיה פלוטו ולא באריה שאהב תות - אבל אני לא משנה אותן. זכרון ילדות שלי - היה לי ספר עם דקלומים שנקרא ספר חגי כשהייתי קטנה - ובטו בשבט - יש שם שקד שקדוני, תמר תמרוני, ו"שומו שמיים" - חרוב חרבוני. כל פעם שהיו מגיעים לחרוב הייתי מתפוצצת מצחוק בתור ילדה קטנה - זה סוג של הומור חמוד שילדה שמבינה מתי אסור ומתי מותר להגיד מלים אסורות מבינה שלמרות שאסור הסופר חמד לצון ורצה להצחיק את הילדים. קניתי לבני את הדקלום הזה שמופיע בספר בפני עצמו כרגע - ומה עשו? הוציאו את כל העוקץ מהעניין - חרוב חרובוני... לא מצחיק ולא נעלים. פלא שהבן שלי לא מתעניין בזה? שוב חזרנו לטרקטור בארגז החול.

ayala26

New member
אבל אין שום מסר בעייתי מאחורי חרוב חרבוני

או שלא הבנתי
אבל המסר בסוף הסיפור האריה שאהב רק תות מסתכם ב "הפסיק להתנהג כמו טיפש ואכל רק מה שיש" משהו כזה אם אני זוכרת נכון. זה כמו הסיפור הזה הדובון לא לא שהוא רע אז זורקים עליו חפצים. יש שיבושי מילים מצחיקים ויש מסרים בעייתיים וזה לא אותו הדבר לדעתי. אני מוצאת גם שהסיפור האריה שאהב רק תות סתם מטופש.

אילתית 2

New member
כמה שאני קוראת את הספרים בחנות

לפני שאני קונה עדין יש כמו בדוגמאות שצינת כמה מילים לא לעינין מבחינתי..ואני מדלגת עליהם כשאני מספרת...

צודקת

זה גם מה שאני עושה:) אני משתדלת לקרוא גם לפני שאני קונה אבל לפעמים אחרי שאני קונה ספר ומקריאה אותו בקול הוא נשמע שונה וכך קרה שקניתי ספר טיפשי ביותר בשם "חיתולי", ממש תת רמה לדעתי, האמת שגם בחנות הוא לא היה נראה לי מדהים אבל בעלי אמר לי שיש אותו בגדן ורננה מתה עליו, בסוף מסתבר שלספר בגן קוראים "טיטולי"

../images/Emo6.gif בפעם הראשונה שהקראתי לה אותו

כנראה לא נתפס לי שיהיה כתוב "טיפש", אז אמרתי "נופש קטן", אח"כ קלטתי, אבל השארתי את המילה נופש

liat ziv

New member
אני מחליפה באיה פלוטו

ב"לא ולא עונה הפרה" בזחל הרעב - במקום זחל גדול ושמן - "זחל גדול מאוד" אריה שאהב תות - מדלגת

למעלה