שאלת סלק

T noki

New member
שאלת סלק

בתי בת ה-10 חודשים החלה לפתח חיבה מיוחדת לסלק. היא לא מוכנה לאכול מחית ירקות ועוף, ובאופן מפתיע ביותר גילו בגן שלה כשמוסיפים לה סלק למחית היא מוכנה לאכול. ברגע שנתגלה הפלא הנ"ל החלטתי לעשות זאת גם בבית, ומכיוון שאני אישית לא חובבת סלק ומעולם לא הכנתי סלק, (למרות שאני חובבת בישול ואפיה) יש לי כמה שאלות: יש סלק רגיל שקונים באגף הירקות ויש סלק בואקום - מה ההבדל ביניהם? האם הסלק בואקום כבר מבושל? האם הוא מכיל חומרי שימור מיוחדים או תיבול מסוים או שהוא מבושל טבעי? בקיצור, מה עדיף, ואם מבשלים את הסלק בצורתו הלא-מנוילנת
כמה זמן צריך לבשל אותו?

dana 2222

New member
הסלק שארוז בוואקום אכן מבושל ומוכן

טבעי וללא תיבול,נוח לאמהות עובדות. אני אישית מעדיפה לבשל את הסלק הטרי ,(מאגף הירקות), אני שוטפת אותו ומבשלת אותו כמו שהוא בקליפתו עד לריכוך,(אני בוחרת סלקים קטנים שמתבשלים יותר מהר). לאחר שמתרכך מגוררת אותו בפומפייה ,בחורים העבים לקבלת סלט .(אפשר גם במגררת מעבד- המזון.) מוסיפה לסלט הסלק 2-3 כפות מיץ לימון ,כף שמן -זית איכותי, מעט מלח ,1 -2 שיני שום כתושות , ומניחה לצינון של כמה שעות במקרר. לילדים, מעולה להגשה מעל פירה חמים של תפו"א. הסלק עשיר במינרלים,ואת ברת מזל,מבורכת בילדה שאוהבת את הירק הבריא הזה ,(רוב הילדים מגלים אותו רק בגיל מבוגר). אגב: רופאים מייחסים לסלק הרבה כבוד, בשל היותו מועיל לחיזוק המערכת החיסונית.

T noki

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif לכל העונות

בזכות תרומתו לתזונת הקטנטונת שלי, וגם בזכות היותי רופאה, הסלק מקבל גם את הכבוד שלי! אני אנסה גם את סלט הסלק (בהריון עם נגה באמת היה לי חשק בלתי מוסבר לסלק
למרות שבד"כ אני לא מתה על סלק, אולי כבר אז היא פיתחה חיבה לסלק).

ו שתי

New member
היא לא לבד

הבן של חברה שלי אוכל עד היום (הוא בן שלוש כמעט) ירקות מרוסקים עם סלק בשביל הצבע ומת על זה. אני קונה סלקים טריים בעונה, וכשזה לא בעונה משתמשת באלו שבואקום. סלק טוב צריך להרגיש "מלא". סלק קל למידותיו בד"כ סיבי ויבש. (בדיוק ההפך מחציל, שכדאי שיהיה קל יחסית, אחרת הוא מלא גרעינים). אני מסירה את העלים, מבשלת במים עם מעט חומץ בסיר לחץ כחצי שעה לאחר שרותח.

ברוזונת

New member
חומד../images/Emo24.gif

בשביל מה החומץ במהלך הבישול? אני מוסיפה אחרי הבישול מעט לימון כדי לשמור על הצבע..

silvey

New member
ברווזי...גם אני מבשלת את הסלק

בחומץ ובסוכר כי אני תופסת 2 צפורים במכה אחת: גם סלק לסלטים וגם חמיצה. ברגע שאני מכניסה חומץ למי הבישול הם מקבלים צבע בורדו עז שמתאים לחמיצה שאני זוכרת מבית אבא... אחר כך, כשאני מכינה סלט סלק כלשהו אני מוסיפה תיבלון הדרוש לסלק שבושל בקליפתו ונשאר קצת אנמי ודל בטעמו.

כל הענין בסלק זה הבריאות ולכן

כדאי תמיד להשתמש במוצרים טריים. דרך נוספת לאכילת הסלק היא דרך האפיה. הטעם הכי טבעי שאני מכיר נשאר בסלק אחרי שאופים אותו. לשטוף את הסלק היטב ולא לקלף !! לסדר בתבנית אפיה ולמשוך בשמן זית ולפזר מלח גס. ךתת באפיה במשך כשעה על חום גבוה כשמדי פעם לנער את התבנית.אחרי שעה לנעוץ קיסם,אם הקיסם ניכנס בקלות ויוצא בקלות הסלק מוכן במידה ולא לתת עוד חצי שעה. ניתן להגיש כתוספת לעוף או לבקר. אני גם מכין מהסלק האפוי,לאחר הקילוף,פירה. כן , פירה סלק אפוי,מיוחד וטעים בטרוף. יוצרים הר פירה במרכז הצלחת ומעל מניחים חזה עוף אפוי בצ'ילי מתוק. בתאבון

שירי ל

New member
אני לא יודעת לגבי הויטמינים

אבל נדמה לי שיש הפרש גדול במחיר סביר להניח שגם יש בו חומרים משמרים. בכל אופן בישול סלק הוא קלי-קלות: פשוט מכניסים את הסלקים שטופים ונקיים אבל לא קלופים למים, מרתיחים ומנמיכים את האש, מבשלים עד שהסלק רך (נועצים מזלג בפנים כדי לבדוק)

פוקסי99

New member
חומר על סלק ותכונות מרפא

שלום רב כנסי לאתר הנ"ל בצד ימין בתפריט מופיע צמחים לחתי עליו יופיע רשימת צמחי מרפא לפי הא-ב חפשי סלק ותקבלי את כול מה שאת צריכה לדעת על סלק וסגולותיו פוקסי

Rebeccan

New member
סלק כדאי לבשל באידוי, או באפיה

באפיה - ראיתי שכתבו לך באידוי - למשל על רוזטה צריך לשמר ויטמינים, ולכן לא מומלץ לבשל במים למעט אם רוצים להשתמש במים לשימוש אחר (חמיצה, כמו שכתבה סילבי) אני מקרצפת ושוטפת ת'קליפה, מניחה על רוזטה, מבשל ת בסיר לחץ (25 דקות בערך) פרינצסה
בגן הפרחים

talibein

New member
אידוי סלק בסיר אידוי

אפשר לאדות גם בסיר אידוי מולינקס,פשוט מעולה!!! כמו שכתבת,כך בהחלט משמרים הויטמינים,ולכן לא מומלץ לבשל. אני חושבת שאפשר לקנות הסיר באייס.

Rebeccan

New member
../images/Emo124.gif די כבר עם הפרסומת ../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

למעלה