שאלת סטרטר......

• פותח הנושא t42
  • פורסם בתאריך

t42

New member
שאלת סטרטר......

...נותרה לי כמות מסויימת של סטרטר שפיזרתי בבנית המדשאה..[לפני 3 שנים] ...היום יש מדשאה מסודרת והשאלה היא האם יש טעם לפזר סטרטר על הדשא כדישון אביבי ,,,......אם לא ,,,והאם ניתן להשתמש בו אולי לדישון צמחים אחרים??...למה הוא יתאים??.. תודה רבה

t42

New member
בבקשה ...אם אפשר....

אשמח לתשובה ,,,,,, יום נהדר שיהיה לכולם... תודה T42

t42

New member
......./images/Emo4.gifאולי ......./images/Emo53.gif

....ממתינה לתשובה ,,,,,אולי בכל זאת יש מי שיודע מה ניתן לעשות ב"סטרטר" שנותר.??.....

לִיאֲת

New member
מי שאולי ידע לענות לך

הם הגננים המקצועיים, והם בדרך כלל מגיעים הנה בערב. אני מתארת לעצמי שהגננים ה"ירוקים" לא יוכלו לעזור. תמשיכי להקפיץ, אני בטוחה שאם השאלה שלך תהייה בדף הראשון בערב, היא תענה. בהצלחה.

לִיאֲת

New member
הייייייי חמודה

באמת הגיע הזמן לאיזה דו"ח מצולם, מה? החבר'ה שלי כבר עברו קיטום שלישי ומתפתחים יפה לרוחב וקצת גם לגובה. איך אצלך? כבר יש שורשים? עלים חדשים? בטח עוד לא, הם היו נורא פיצפונים כשנתתי לך.

../images/Emo13.gif הם נראים מצויין.

אמנם אין עלים חדשים, אבל הם קצת תפסו גובה. שורשים? אין לי לב לשלוף אותם החוצה כדי לבדוק.. בעניין הפוקסיות הוותיקות, אני קצת מרגישה כאילו החבר'ה שלי הם הילדים הכי איטיים בכיתה..ואת סיפרת שלשלך היו ניצנים. יש כבר ניצנים חדשים? את עדיין קוטמת ניצנים, כשיוצאים כאלה?

לִיאֲת

New member
מאז שקטמתי את 4 הניצנים

הראשונים (2 זוגות, בשני שתילים שונים), לא ראיתי עוד ניצנים. אבל במקרה שלי אני מייחסת את זה לקיטום. ממה שקראתי, הקיטום דוחה את הפועת הניצנים. עד כדי כך, שלמשל אלה שמגדלים את הפוקסיות על גזע, למעשה רק בשנת הגידול השניה הפוקסיות שלהם "מורשות" לפרוח. בשנה הראשונה ובתחילת העונה של השנה השניה הצמח כל הזמן עובר קיטומים ומשקיע את כל האנרגיה שלו בצמיחה ובביסוס בענפונים שיישאו את שפעת הפרחים העתידיים.

nony11

New member
פזר חופשי

על הדשא ובערוגות, רק ראה לפזר לפי המינון המומלץ.

shlumbergera

New member
קיראי את ההוראות שעל השקית.יש סטרטר

ים שמיועדים לפיזור חוזר למטרת שיקום ויש כאלה למטרת ריענון. אם הדשא קיבל דישון או קומפוסט במהלך הסתיו/חורף, ועכשיו יתחיל לקבל השקיות סדירות, לא יהיה צורך בתמריץ. אם לא קיבל, אז לעניות דעתי המאד קטנה וצנועה, כדאי לתת לו עכשיו מהסטרטר שנותר, ולהשקות כמובן.

t42

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif ושאלה.....

האם ניתן לדשן גם סוגים נוספים של צמחיה??ולא רק מדשאות ??.... תודה רבה על התשובה ,,,

shlumbergera

New member
שוב לעניות דעתי הפיצפונת - לא.סוג

הדשן הזה מכוון לעשבוניים נמוכים מהסוג של הדשאים. כדאי להשתמש בכל סוגי הדשנים וקומפוסט אך ורק לפי ההוראות שעל האריזה. היצרנים לא מעונינים לחסוך לצרכן ומצד שני לא ידרבנו אותו להשתמש בחומר שאינו מתאים למטרתו.

למעלה