שאלת מתכדרים...

שאלת מתכדרים...

שמתי לב שבחודשים האחרונים המתכדר זכר שלי כל הזמן מיסתתר במחבוא שלו ולעומת זאת המתכדרת היותר צעירה,יש לציין,פעילה יותר ולעיתים קרובות יותר מטיילת בטרריום שלה,יש סיבה מיוחדת לכך או שמין הסתם מתכדרים עצלנים?...דרך אגב קראתי הסבר של נאגה ובו הוא טוען כי צעירים מעכלים מהר יותר,לכן הם פעילים יותר,האם נכון הדבר?

רן333

New member
גם אצלי הנחשים הבוגרים

מרבים להתחבא בזמן האחרון. זאת למעט נקבות בתקופה שלפני ההטלה (נשארה לי עוד אחת כזו). בתקופה הזו הן נוטות להסתובב הרבה בכלוב. אני חושב שבטבע הההתנהגות הזו עוזרת להן למצוא מקום טוב להטלה. בסה"כ, פיתונים מתכדרים הם לא הנחשים הכי פעילים בעולם. גם אני חושב שחילוף החומרים אצל פיתונים צעירים מהיר בהשוואה לזה של נחשים בוגרים. עד כמה הדבר הזה משפיע על תדירות הטיולים שלהם בכלוב? - את זה קשה לי להעריך. אגב, כשאני רואה פיתון מתכדר שמטייל בכלוב כל היום, אני בודק את המחסות שלו. לפעמים הם מפרישים שם צואה ושתן, ואז לא נעים להם להישאר במחסה.

תודה...

כמו כן שמתי לב שכשהמתכדר מפריש צואה באחד המחסות הוא יוצא ממנו ומוצא מקום אחר...או במחסה השני או מתחת לדשא.

yg28

New member
מנסיוני הקצר

אני יכול להעיד, שהמתכדר(ת) הצעיר(ה) שלנו פעיל(ה) ביותר בימים אלה, פי כמה וכמה לעומת הבוגר ממנה (כשלושה חודשים מול כשנה וחצי). וגם מעכל(ת) הרבה יותר מהר (באופן יחסי לגודל הטרף). אתמול אכל(ה) וכבר היום צפיתי בגוש בפינה החביבה עליהם (בצידו השני של הטרריום). אגב, זה עוד פרט מעניין: בחודשיים האחרונים (אחרי החורף, במהלכו הגדול, שהיה אז היחיד, לא אכל מאז נובמבר) אנחנו מאכילים אותם פעם-פעמיים בשבוע. תמיד הגושים היו באותו מקום.

אצלי,אני בודק כל יומיים...

היום למשל הילדה צילצלה אלי ואמרה שהנחש השיל ושיש ריח רע,מיד הבנתי שהוא חירבן וכשחזרתי מהעבודה מיד ניקיתי והחלפתי מצע ושטפתי את המחסה באקונומיקה כי שם הוא בדרך כלל מחרבן..בדיוק בפנים צמוד לדופן.

אילון פ

New member
../images/Emo45.gif

אצלי, מתי שאני שומע מקילומטרים את ספייק מגרד את דפנות הכלוב, זה סימן שיש מה לנקות...

אורי ז

New member
גם אצלי זה ככה

המעניין שרוב החורף היתה פעילה ודווקא עכשיו לא זזה, פרט לזמן שהיא מריחה אוכל או על הידיים.

למעלה