שאלת מתחיל

OMERTLLF

New member
שאלת מתחיל

שלום, אני מעוניין להכנס לתחביב/הובי/ספורט - איך שלא תקראו לזה... אשמח לקבל המלצות על בתי ספר, ציוד (לקנות/לא לקנות...יד שניה/חדש...) סכומים נלווים - קסדה,רתמה,ביטוחים וכו. תודה

tsahireil

New member
תשובה

יש שני בתי ספר עגור וסיתוונית דבר עם שניהם ותראה מי יותר מתאים לך הם גם יענו לך על כל השאלות. אחרי שתתחיל את הקורס ותטוס כמה טיסות ותחליט שאתה רוצה להמשיך בספורט אז תתחיל לחשוב על קניה של ציוד והכי טוב זה להתייעץ עם המדריך שלך שכבר יוכל להגיד לך איזה מצנח מתאים לך. יש בשוק די הרבה מצנחים משומשים במצב טוב ונראה לי שבתור מצנח ראשון זה דיל טוב אבל עד שלא תדע מה לבדוק בעצמך כדי להתייעץ אם מישהו עם ניסיון\מדריך. רתמה ורזרבי אפשרי לקנות חדשים כי הם ימשיכו איתך גם למצנחים הבאים שלך. בהצלחה צחי

L a u r y n

New member
הזמנה!

שלום עומר! אתה מוזמן פיזית, או טלפונית לבקר באתר, או במועדון. אני משאיר לך פרטים. להתראות ארנון הר לב עגור 03-5067467 03-6580144 050-2791079 AGUR.CCC.CO.IL HARLEVֲBEZEQINT.NET

נרקוזה

New member
בינתיים נראה לי ש... ../images/Emo131.gif

עובדה 1: בא אדם המעוניין להכנס לתחום, שואל שאלה ומבקש המלצה. עובדה 2: מקבל תשובות ענייניות אם כי קצרות. עובדה 3: ויכוח והכפשה הדדיים של שני בעלי אינטרס כזה או אחר מוצאים את מקומם באשכול. תהיה 1: האם האופציות היחידות לכניסה לתחום חייבת לעבור דרך מי שדרכו להבחר כביה"ס המכשיר היא ע"י זה שהוא מוכיח שהמתחרה גרוע יותר? (והערת אגב: אתם שניכם מצטיירים רע מאוד.. סליחה, לא רע מאוד. גרוע כפי שרק יכול להיות, אפילו קצת יותר גרוע) תהיה 2: מה אמור הבחור לעשות ? למי לפנות ? הרהור ומסקנה: מזה זמן רב שאני לוטש עיניים למצנחי רחיפה ויש לי חברים בתחום, עכשיו עסוק מאוד בצלילה אבל מצנחי רחיפה על הכוונת, אחרי שאני קורא שרשור \ אשכול כזה ממש יוצא החשק. מה עובר עליכם אנשים ? אין מישהו שמדריך \ מסמיך בלי שלדים במכולה, מישהו שאפשר באמת לסמוך עליו? זה נראה רע מאוד.....

ArieJ

New member
נרקוזה - כמה שאתה צודק

לקרוא ופשוט לא להאמין. אנא ממך עזוב את הפורום, צא אל אחד האתרים שלנו ופשוט תפגוש אנשים שעוסקים בספורט. אני מוצא אותם כמעט תמיד חביבים ומסבירי פנים. אם יש לך חברים בתחום הם בטח יוכלו לחוות דעה אישית, ועזרו בעצה שקולה! הפורום הזה הוא לא הפנים של הספורט הנפלא שלנו. ההפך הוא הנכון! כן גם אני מצר על כך שירדנו כל כך עמוק על גבי צג המחשב. אריה

המידע העובדתי

על התאונות הקטלניות של אורן יהושע, גיל יערי ושחר דיין זכרונם לברכה נמצא בדוחות החקירה אשר מפורסמים באתר מוקד הידע המקצועי. מי יתן ואלה יהיו האחרונים.

נרקוזה

New member
אריה ידידי, ../images/Emo127.gif

אריה ידידי, יש לי שריטה של עיסוק בענפי האקסטרים ואני מדלג מענף לענף במקביל. אחד הגורמים החשובים לי הוא האנשים ואיכותם ומבחינתי זה אחד המדדים המובילים. לשמחתי הוצג לי תחום מצנחי הרחיפה ע"י חבר יקר ודרכו הכרתי עוד אנשים, חייב לומר - מלח הארץ, כך שאני יכול לומר שנחשפתי לאיכויות של המרחפים ולאוירת הפרגון והרעות. מה חבל שמי שמופקד - לפחות על פניו - על הכשרת הדור צעיר נושא על גבו כ"כ הרבה ביקורת.
על קבלת הפנים החמה ונפגש בקרוב ברחוב הואריו פינת הרוטור

shaison

New member
אתה צודק

באמת ירדנו נמוך מים המלח כיום לעניות דעתי יש רק 2 בתי ספר בארץ (פעילים) ארועים בטיחותים ותאונות זה חלק מהספורט הזה לא נולדנו עם כנפיים כמו שלא נולדנו עם זימים ואני בטוח שבתחום הצלילה גם יש ארועים שכאלו. אין ולא קיים בי"ס בעולם שאין בו ארועים בטיחותים !!! זה לא טיסת טאנדם שהטייס מנוסה ושולט בחופה על המצנח יושב חניך עם מעט מאוד ניסיון. הייתי ממליץ ללמוד רק בבי"ס או אצל מדריך מוסמך! ואחרון חביב אין לי שום אינטרס בארץ מלבד לראות את הספורט הזה חי ,קיים ומתפתח ואולי בשעה טובה גם יהייה סדר וחוק חזרה אחרת הוא (הספורט) לא יאריך ימים . הכוונה בתגובה המקורית הייתה לנסות לקבל תשובה למה מטיסים חניכים באתרים שמיועדים למרחפים וותיקים עם ניסיון וידע שלוקח בערך שנתיים להשיג (בארץ). לדוגמא בצלילה לא עושים את הקורס בחור הכחול בסיני ונדמה לי שמתחילים בצלילות של 10 מטר ולא של 30 . זאת הייתה הערה מקצועית בטיחותיתי נטו שנגררה לצערי לכיוון אחר לגמרי ללא תשובה ועל כך סליחה אשתדל לא להגרר שוב יום טוב שי לנואל

כמה צל"שים

צל"ש למתקוטטים שהפעם עלו על הבמה גלויי פנים ומנעו מראש את סילוקם כמרעילי בארות אנונימיים. צל"ש לאריה יעקובי, הקול הבודד שדאג להזכיר שבספורט הזה יש אנשים נפלאים ושהאווירה באתרי ההמראה שונה ממה שלעיתים מתפרץ בפורום. ועוד איזה מיני-צל"ש, קטן, סמלי, לא ממש צל"ש, אולי אות הוקרה על זה שתרבות הויכוח בכל זאת עלתה כאן חצי מדרגה בהשוואה לזמנים אחרים. נראה לי שבסיבוב הזה כבר נאמר כל מה שטוב שייאמר ושמי שלא מכיר את הנפשות הפועלות כבר הבין את התמונה.
יאללה, חג שמח. תלכו לאכול סופגניות. עוד כמה ימים כבר לא יהיו.

לשי שבני-זילנד

היי שי, ראשית, יישר כוח על סבלנותך ושקדנותך הבלתי נלאים, כפי שבאו לידי ביטוי בהתכתבויות האחרונות עם ה"ה שמעון הנגבי. הארתי הנה לעניין תאונת גיל יערי. הייתי בהר הארי באותו היום וביחד עם אבי חנין ז"ל (כמה כואב לי לכתוב זאת) היינו בין הראשונים לעסוק בחילוץ עד לפינוי. עברה למעלה משעה עד להגעת המסוק. בכל אותו הזמן עד שהגענו לגיל יערי ז"ל, שהיה בהכרה וצעק לעזרה, נחי אלון טס מעל בדאיית רכס וכיוון אותנו דרך השיחים הסבוכים. אנשים המשיכו להמריא מהעמדה ולטוס דאיית רכס ללא בעיות, כולל טנדם, עד שנשמע המסוק המתקרב. ולכן, התאונה לא נגרמה עקב טיסה ב"לי סייד" כפי שכתבת. אני ממליץ לך לקרוא את הדו"ח שנכתב בדיוק לפני 5 שנים. לגבי "אי הדיוקים" של כותבים אחרים בשרשור זה - עלית על רובם. אמנון

shaison

New member
אני אבדוק את עצמי שוב

לא קראתי את הדו"ח שוב לאחרונה אבל אני אבדוק שי לנואל

shaison

New member
אמנון בדקתי ו....

אכן צדקתי וזכרתי נכונה! קרא שוב את תנאי מז"א שבדו"ח לאותו היום כולל הסעיף המדבר של שאר הארץ והתנאים באותו אתרבזמן התאונה וכשעה וחצי לאחר התאונה. זהו לי סייד לכול דבר , תרשה לי להוסיף שבהרבה מהימים פה בגלל ייחודיות האתר הביתי שלנו אנחנו טסים ימים רבים בליסייד. אתה צודק מאה אחוז שהתאונה נגרמה ע"פ עדות הראייה מהתגובה לקריסה וכמובן הקירבה לצלע ההר בשעת הקריסה. בתיקווה שלא נצתרך לחקור עוד ארועים שכאלו שי לנואל .

האמנם?

מתוך הדו"ח: 1) מז"א: "במהלך כל שעות הפעילות, ועד לשעה 13:45 היתה באתר וסביבתו הקרובה רוח קלה משתנה, בכוון כללי דרומי ובעוצמה ממוצעת של 10 – 15 קמ"ש. כל זאת גם על פי שק הרוח שמעל בריכת המים. לפרקים ירדה הרוח ל- 0 באתר ההמראה". 2)תרחישים אפשריים: "לא סביר כי מדובר ברוטור, מאחר שגם אם נכנסו משבים מצפון או ממערב, עצמתם לא הייתה מספקת לחולל רוטור". ידוע, שבעיקר בחורף, ישנם ימים בארץ ישראל, שבהם בכל אתר יש את התנאים האידיאליים לו. עוד ידוע, וזה כבר מאוד מוכח, שכשבכל הארץ ישנן מזרחיות חזקות, במצוקי דרגות לא ניתן להמריא מאחר והרוח - מערבית. אמנון

shaison

New member
אפשר דיון רציני בפורום בטיחות

אבל לצטט מצטטים עד הסוף המשך ציטוט לסיף אחד מתוך הדו"ח: אנשים שנחתו בסמוך לזמן התאונה דווחו על 0 רוח באתר הנחיתה.מי שנחת בסמוך ל- 13:45 דיווח על רוח מערבית ערה.התנאים התרמליים היו טובים, עם תרמיקות ממוצעות של 3 מ/ש ואף יותר, וללא חתחותים חריגים.בגובה נמוך ובקרבת ההר דווח על חיתחות מסויים, ובזמן מסויים גם על סינק חריג.לא היה שינוי מהותי בעוצמת הרוח בשכבות גובה שונות עד לגובה בסיס הענן- אנשים שתירמלו כמעט ולא נסחפו קרקעית. יש לציין שבאתרי רחיפה אחרים בארץ נשבה באותו הזמן רוח צפונית/צפון-מערבית חזקה: דיווחים על כך התקבלו מהגלבוע, מבוא-חמה, זכרון, התבור וגם מכרמיאל." סוף ציטוט ע"פ הנ"ל זה טיסת ליסייד לכול דבר רק בגלל מבנה ההרים והחום המשתחרר מצד ההר הפונה לשמש לוקח זמן עד ששכבת האוויר עם הכיוון האמיתי מתחזקת מספיק או יורדת לגובה מספיק נמוך ע"מ להתגבר על החום המשתחרר . אני מבטיח לך שזה תמיד יקרה בשלב יותר מאוחר של היום או ביום עם כיסוי עננים . ללא הרבה שמש ישירה פשוט תראה רוח גב כול היום. אמנון תחשוב על כמה ליגות המראנו בהר הארי או הכמון ע"מ לגלות שהרוח האמיתי היא ממערב או צפון מערב? זכורה לי ליגה בהר הארי שבסוף לא עשינו את המשימה בגלל כיוום הרוח האמיתי וטסנו דרומה דרום מזרחה. אני אישית נחתתתי מערבית לצומת פוריה כש5-6 אנשים עשו ממני צחוק עברו אותי והמשיכו הלאה לכיוון בית שאן . ושוב אולי זה שווה דיון בפורום אחר שי לנואל

לאמנון ושי

רבים מאיתנו היו שם וליוו את מהלך האירוע כולו. החל מהחזיון המבעית של הנפילה, החיפוש הנואש בסבך, התיסכול מהתנהלות צוות מד"א, החילוץ בתנאי שטח איומים וההמתנה האינסופית למסוק. לווינו את תהליך גסיסתו ואת מותו של גיל ז"ל עוד לפני שהמסוק הגיע. היו שם, בין השאר אבי חנין ז"ל, זיו לוריא ז"ל ויבדל"א ראובן שטיין, נחי אלון , פטריק מוריה, יגאל גולן, אמנון האן, אמנון ליבנה, חן חפץ, צור גזית, אבנר קובלינר, נמרוד בן ארי, ינון בר-גיל, וולטר אנוכי ורבים אחרים. כולנו יודעים את העובדות על הרוח לאשורן. אמנון, אתה כטייס ראשי, גיל פאיס אבי חנין ז"ל ואני כחברי ועדת בטיחות והדרכה לווינו, תיחקרנו ואישרנו את הדו"ח הכל כך מקצועי שנכתב על ידי איתי אלמוג. איש לא ישנה את העובדות - לאורך כל הזמן הרלוונטי הרוח היתה דרומית חלשה. שום זכר לרכיבים מערביים או צפוניים. שום רוטור לא נוצר בתנאים אלו. מה כן היה?. הכל כתוב בדו"ח של איתי אלמוג. דבריו הם האמת, כל האמת ורק האמת, עד כמה שניתן לחקרה. כך צריך להתייחס לדו"ח מעין זה, ואני מציע לכולנו שגם בהמשך נתיחס כך לדוחות ותחקירים. טענה של רוח צפונית עולה מידי פעם בפעם ע"י זה או אחר, מסיבות אלו או אחרות. עזוב את השטויות. אני מציע לך פשוט להתעלם מהן. אמנון, יזמת גם יום השתלמות להצלת חיים במד"א, אף זאת בעקבות אותה תאונה. נדמה לי שהתאונה היתה נקודת מפנה של רבים מאיתנו לבטיחות ולמקצועיות בספורט. היתה זו כנראה טראומה מכוננת לרבים מאיתנו. ולבסוף. בקרוב מאד יפורסם באתר מוקד הידע המקצועי נוהל החילוץ והפינוי שנכתב ביוזמתך ע"י צוות שאתה מינת והנחת.דוח זה נכתב לאחר תאונת גיל יערי ז"ל על סמך לקחים שהופקו ממנה, ובמטרה להגדיל את סיכויי ההשרדות של נפגע באירוע דומה. אני מקווה שכונו נדפיס, נניילן ונדאג שיהיה ברשותנו במהלך פעילות הרחיפה. שי לנואל ואמנון האן - אני מתחנן. די!. בנושא זה בואו נעצור פה, בבקשה. כולנו. בנושאים אחרים - קדימה!. חג שמח, שמשון

הצחקת אותי - הנושא הוא מוות...

והצלת חיים. וישנה רק אמת אחת כי ככה נוח לך? חצי שעה לפני שגיל התרסק דיברתי עם חן וצור בטלפון והסברתי להם שהרוח היא צפונית חזקה בכל הארץ (כולל 10 ק"מ מצפון לאתר) ושאני מבקש מהם לא להמריא - וכך הם עשו. אבי חנין ז"ל דיווח לי שהוא טס והרגיש כמו בליסייד מהרגע שהוא עזב את ההר וירד מתחת לגובה העמדה (זמן קצר לפני התאונה). כן נחי אלון וולטר טסו ברוח האנבטית / ליסייד אפילו שעה לאחר התאונה !!! האם לא הייתה רוח צפונית או צפון מערבית בסביבה ??? השירות המטרואולגי (על שלל שבשבותיו) פסק שכן ! הרוח הייתה צפון / צפון מערבית - מוקלט ומודפס שחור על גבי לבן. האם יש רק אמת אחת..? איתי

יריית הפתיחה לשיפור תדמית הענף.

כמה הערות לגבי הדיון שהתפתח: 1. ויכוחים והתנצחויות מהסוג הזה אינם גורמים לחניך פוטנציאלי להעדיף בית ספר לרחיפה כזה או אחר. הם גורמים לו להרתע מבתי ספר לרחיפה בכלל, ואולי גם מהענף כולו !! 2. ענף ספורט מקסים המשול למלון 5 כוכבים, אבל עם לובי מטונף מכתובות נאצה על הקירות וסכסוכים בין עובדי המלון...התוצאה - אף אחד לא רוצה להכנס לספורט שלנו, חוץ ממי שמכיר אורחים במלון, שמספרים לו כמה נחמד פה, בתנאי שישמר לו מלהתקרב ללובי. התוצאה - פחות חניכים פוטנציאלים ויותר מריבות על העוגה המצומקת שנשארה בסופו של דבר, ואז עוד פחות חניכים ועוד יותר מריבות על העוגה העוד יותר מצומקת שנשארה. 3. להגיע להבנה, שעדיף שחניך ילמד בבית ספר המתחרה, מאשר לא ילמד כלל...כי אם יפצע או יפגע חלילה, יהיה זה נזק לכל הענף. אז עדיף שנגיע מהר למסקנה שכולם טובים.. טובים מכלום הדרכה !! ועכשיו לפתרונות הלכה למעשה אני מקדם יוזמה של הפנינג למצנחי רחיפה, עליו ודאי קראתם בהודעות קודמות. האירוע מתקיים בשיתוף עם עיריית נתניה ויהיה פתוח לקהל הרחב (כ-3500-5000 איש) ולכן, גם הפרסום יעשה בהתאם (שלטי חוצות, רדיו, עיתונות ועוד'). לדעתי יש באירועים, בהם הענף נחשף לקהל הרחב בצורה כלכך מסיבית, משום הזדמנות לשנות ושפר את תדמית הענף בארץ. לכן, אני קורא לכל בתי הספר, המדריכים, הטנדמיסטים, הטייסים הותיקים יותר ופחות..לכל מי שיש נגיעה לספורט ובאמת רוצה לשנות משהו..ולא רק כותב את זה חדשות לבקרים. להפגש ולחשוב איך גורמים ללובי של המלון שלנו להראות טוב יותר באירוע של הקיץ הקרוב...ובכלל. אנחנו מסתמכים בענף כל כך הרבה על רוח...אז איפה רוח הפיוס??? יוגב ברנדט

למי שהודיע שבכוונתו להשתתף באירוע

אצור קשר בשבועות הקרובים על מנת לתאם מיקום וכד'

למעלה