שאלת מתחיל

Higgs boson

New member
שאלת מתחיל

שלום למפתחי המשחקים שבינכם, אני זקוק לעצתכם לגבי כיצד להתחיל פרויקט ראשון בתחום פיתוח המשחקים. אם יש לכם נסיון בתחום אשמח לשמוע את דעתכם. קצת רקע: אני אנימטור תלת מימד (בתוכנת MAYA) עם נסיון של קרוב ל-10 שנים. יש לי ידע בסיסי ביותר בתכנות (MEL ו-PYTHON). השותפה שלי לפרויקט היא מתכנתת בכירה עם נסיון של כ-15 שנה, ששולטת בלא מעט טכנולוגיות ושפות. יש לנו רעיון שאנחנו מתכננים לפתח, ויש לנו התלבטויות לגבי הכלים שבהם עלינו לבחור לטובת הפרויקט: חשבנו להתחיל עם בלנדר, כי היא חינמית וכוללת בחבילה אחת גם תוכנת אנימציה וגם מנוע משחק, והכל בקוד פתוח שאפשר לנצל לטובת הפרויקט. אבל המשמעות היא ששנינו נצטרך ללמוד כמעט מאפס כיצד להתשמש ולתקשר עם התוכנה, כל אחד בתחומו. או שאולי עדיף לנו להתחיל עם MAYA (שאותה אני מכיר על בוריה), ו-UNITY בשביל התשתית? הרי UNITY אמורה לפשט כמה תהליכים בפיתוח לא? או MAYA בשילוב עם מנוע גרפי אחר (מבוסס C++ או JAVA) בקוד פתוח? או שמא בלנדר עם מנוע חאר? באופן כללי נעדיף פלטפורמות בקוד פתוח, מכל הסיבות הידועות. אבל אם נגיע למסקנה שעקומת למידה ארוכה לא תתאים לנו אז כמובן שכל אופציה אחרת תבוא בחשבון. ואם לדעתכם אנחנו צריכים מנוע משחק חינמי כלשהו, אשמח לשמוע את המלצתכם לגבי איזה כדאי (יכולות, גמישות, התממשקות עם תוכנת האנימציה...). אוסיף גם שאין לנו שום נסיון בתחום המשחקים, לא בפיתוח ולא כגיימרים. אז נא להתייחס בהתאם :) תודה למי שקרא עד כאן ויסכים לתרום לנו קצת ידע!

dj brick city

New member
קודם כל ברוך הבא לפורום :)

אני בדיוק באותו המצב.(פרוייקט ראשון שלי) אני הייתי ממליץ לך להתחיל ב CONCEPT ART . קודם כל תצייר הכל. דמויות, רקעים כל פרט קטן וויזואלי שיש במשחק. זה יחסוך לך המון זמן בהמשך. עדיף שיהיה לך תמונה ברורה מול העניים שתתחיל למדל מאשר שתנחש איך הכל אמור להראות ובסוף תראה שזה לא עובד. בנוגע לתוכנה, אם אתה יודע מאיה תשתמש בזה אין טעם לבזבז זמן יקר על תוכנה אחרת (אני גם עובד על מאיה) בנוגע לתיכנות זה לא התחום שלי אז אני אתן למישהו אחר לענות בקטע הזה. אני אישית מתכוון להשתמש ב UDK אבל UNITY היא אופציה מצויינת גם ראיתי הרבה מישחקים שניראים טוב במנוע. בהצלחה!!!

Yotam Noy

New member
אני ממליץ על יוניטי

ברוך הבא לפורום! ממה שאתה מתאר, נראה לי שיוניטי הוא האופציה הכי טובה בשבילך. הוא מאפשר ייבוא פשוט ביותר של אובייקטים ממאיה, וכתיבת קוד אליו היא פשוטה וקלה כל כך, שאפילו אני הצלחתי
יש ליוניטי גם גירסא חינמית, אבל שים לב לסוגי הרישיון השונים: http://unity3d.com/unity/licenses.html הגירסא החינמית של יוניטי אמנם מאפשרת הרבה דברים, אבל עדיין מגבילה בכל מיני תחומים. בדוק זאת טוב לפני שתחליט. אני לא מכיר את שאר הטכנולוגיות שהזכרת. בכל אופן, אני ממליץ לך למצוא מנוע שמאפשר הכנסת מודלים ממאיה לתוכו. זה יהיה בזבוז אמיתי של היכולות שלך להתחיל ללמוד כלי מידול חדש, כשמה שאתה צריך זה מנוע משחק וזהו. עד כאן תרומתי הצנועה בעניין הידע הטכני. נעבור לנושא תהליך הפיתוח עצמו: בתעשיית המשחקים נהוג לעבוד עם מסמך עיצוב משחק (Game Design Document - GDD). אתה מוזמן לחפש על זה בגוגל, יש שם דוגמאות ואינספור מאמרים שונים על איך ומה צריך להיות במסמך הזה. בתור מעצב משחק, חלק גדול מהעבודה שלי ביומיום כולל כתיבה ועדכון של המסמכים האלה. במסמך הזה כותבים את כל מה שהולך להיות במשחק, מרמת מאקרו של קונספט בסיסי ("אתה שרברב שמנמן בשם מריו שצריך להציל נסיכה שבוייה, בעולם קסום ופסיכדלי") ועד לרמה הטכנית הכי קטנה ("כשהשחקן לוחץ למעלה מריו יקפוץ, כלומר - יזוז למעלה בקצב של X פיקסלים בשנייה על לגובה מקסימלי של Y, כל עוד המקש מעלה לחוץ"). מסמך עיצוב טוב מספק תמונה מלאה של כל המשחק, מתחילתו ועד סופו. כותבים אותו לפני שמתחילים להפיק את המשחק, כלומר לפני שמתחילים מודלים, קוד וכל השאר. הסיבה לזה היא שתוך כדי הכתיבה אתה מבין כל מיני דברים שאתה צריך שיהיו במשחק, או כל מיני בעיות שלא חשבת עליהן. עדיף להבין את זה כשזה סתם בקובץ וורד, ולא אחרי שהשקעת זמן ומאמץ ליישם משהו. בנוסף, המסמך מאפשר ניהול דיון על המשחק לפני תחילת יישום. לפעמים משהו שאני כמעצב משחק חושב שיהיה סופר פשוט לעשות, המתכנת חוטף ממנו חום. צריך לדעת את זה מראש, ולהחליט אם שווה להשקיע את הזמן בדברים האלה. וכמובן, רשימה מסודרת של כל המודלים ושאר המשאבים של המשחק לא הזיקה מעולם, ומסדרת את תהליך העבודה מאוד. שאלת תם: אם אין לכם ניסיון בתום המשחקים כגיימרים, האם וידאתם שאין משחק עם קונספט דומה לשלכם? ראיתי רעיונות סופר מקוריים שבסוף התגלו כמשהו שמישהו אחר כבר עשה. אני ממליץ לכם גם לעשות חיפוש טוב ומעמיק למשחקים דומים לקונספט שלכם. בתקווה שלא תמצאו משהו שממש "מעתיק" מכם, זה ייתן לכם לראות איך נהוג לעשות משחקים מאותו סגנון, ותהיה לכם קצת יותר הבנה על התחום. זה על קצה המזלג. מקווה שהועלתי, ואשמח לענות על שאלות. בהצלחה!

וודי 314

New member
לגבי בלנדר.

כפלטפורמה למידול ורגיניג היא ממש סבבה לדעתי ומדובר בעקומת למידה קלה במיוחד, ולדעתי בסופו של דבר זה כלי, אם אתה יודע תלת אז זה רק ללמוד את התוכנה עצמה, לבלנדר עצמה יש את היתרונות והחסרונות שלה, הם כרגע השיקו מנוע רינדור חדש בשם סייקלס שנראה ממש טוב למרות שהם עדיין לא הכי גמור. וניתן לייצא מבלנדר ליוניטי, סיג'י קוקי עומדים לצאת בסדרה שבה הם מתכוונים להראות טוטוריאלים שלמים על הפקת משחק שלם עם בלנדר גימפ ויוניטי להתרשמות : http://cgcookie.com/blender/2012/01/02/announcing-eat-sheep/ בלנדר כפלטפורמה לפיתוח המשחק, קצת קשה לענות כי אני לא ידוע איזה סוג של משחק אתה עושה או לאן הוא מיועד, למחשב ,סלולר וכו', ראיתי אנשים שעושים עם המנוע הזה דברים נחמדים אבל אני לא הכי מכיר את זה או את היכולות לייצא את המשחק לאייפון וכו' ולדעתי זה עדיין לא הכי בשל, אבל אולי מי שמכיר פה את זה קצת יותר יוכל לפרט/לתקן

Brusi

New member
לגבי מקוריות של משחק

זה שמישהו כבר עשה משהו דומה לרעיון שלכם הוא לא תמיד עילה לפסילת הרעיון! אם אתם חושבים שאתם יכולים לעשות את המשחק יותר טוב ממה שהוא עשה, או להתעלות על המשחק בתחום אחר חוץ מהמשחקיות (כמו עיצוב, שיווק או פלטפורמה) אז לפעמים כדאי בכל זאת להמשיך עם הפרוייקט. לפעמים עצם העובדה שלא שמעתם עליו אומרת שהוא עוד לא נגס בפלח השוק שלכם, אז כדאי לנסות בכל זאת :)

Yotam Noy

New member
אני מסכים! אבל...

אני שומע הרבה פעמים טענות של "אבל כבר יש כזה", וזה בהחלט נכון שזו לא עילה לפסילת רעיון. מה שאתה אומר הוא נכון. אני ממליץ בכל זאת לעשות מחקר. אפילו אם זה רק בשביל לראות איך מישהו אחר עשה דברים, כדי "להעתיק" את מה שעבד, ולהימנע ממה שלא עבד.

De-Panther

New member
לאיזו פלטפורמה אתם רוצים לייצא? מובייל, פיסי,

דפדפנים, מק, לינוקס? יש מנועים שונים לפלטפורמות שונות. יוניטי תומך ביצוא לכמות גדולה של פלטפורמות. אבל תלוי איזו פלטפורמה, יש לזה עלויות שונות. יותם נתן לכם קישור שמפרט את היכולות של יוניטי, תבדקו שם. כלים בקוד פתוח - אם הם לפלטפורמה מסוימת, יש כאלה שהם יכולים להיות טובים(למשל, המון מפתחים עם קוקוס2די לאייפון, כך שיש לזה יתרונות מסוימים, וחסרונות אחרים לעומת כלים אחרים). אם מדובר בכלים בקוד פתוח לפיסי - הייתי מתרחק מזה ברוב המקרים, למנועים מסחריים יש סיבה לבדוק בעצמם את היכולות של המנוע על סוגים שונים של חומרה. מנועים בקוד פתוח, תלויים בדיווחי באגים של הקהילה ובתיקונים של הקהילה, קשה להם לספק תמיכה טובה. (לא שמנועים מסחריים לא מפספסים בקטעים האלה לפעמים, אבל פחות) לגבי מנוע המשחק של בלנדר, ראיתי איתו דברים חמודים בעבר, אבל זה לא נראה לי כמו משהו שיתאים למשחק רציני. בלנדר זה כלי למידול, לא לפיתוח משחקים באופן כללי. אגב תוכנות מידול, אני משתמש בגוגל סקצ'אפ. זה מתאים רק לאובייקטים דוממים - אבל בתור מישהו שמגיע מצד התיכנות ורק צריך פלייסהולדרים מדי פעם, היא מספיקה לזה והיא יותר נוחה לי לשימוש מאשר בלנדר. הבאסה היחידה - היא מוציאה קבצי קולדה, יוניטי יודע לקרוא אותם, אבל בגירסת הבטא של 3.5, יש איזושהי בעיה עם מיקומי הטקסטורה.

Higgs boson

New member
תודה לכולם על התגובות

תודה רבה לכולכם על התגובות המפורטות, ועל קבלת הפנים החמה. באמת, אני מעריך מאוד את ההשקעה והעזרה, בסופו של דבר אתם לא חייבים כלום לאף אחד ובכל זאת נותנים מעצמכם. כבוד. פורום של אנשים טובים. אז ככה, לגבי הרעיון עצמו, השתדלנו לבדוק באופן כמה שיותר מקיף לגבי מה קיים ומה לא. זה לא שלא עשו (או ניסו) לפנינו את אותו הדבר, באופן כללי. אבל אנחנו מאמינים שאנחנו יכולים לעשות את זה טוב יותר. בטח נשמע יומרני, אבל כמו שאמר פעם איש גדול וצהוב: "Trying is the first step towards failure". העניין הוא שזה לא רק לבדוק אם זה קיים, אלא לראות אם מה שקיים מספיק טוב לקהלי יעד אחרים שלא נלקחו בחשבון עד עכשיו. הפרויקט שלנו הוא לא "משחק" בהיבט המוכר, אלא יכול להכנס לקטגוריית serious game. מבחינת הפלטפורמה, אני מניח שרב מוחלט של הלקוחות הפוטנציאלים (יותר מ-99%) הם משתמשי פיסי (ווינדוס). שוכנעתי שבלנדר פחות תתאים לנו, גם כדי לחסוך לעצמנו את זמני ההסתגלות לתוכנה, וגם בגלל שהיא עדיין לא "בשלה" מספיק לפרוייקטים רציניים. ואת זה אני אומר בצער רב, כי יש לי כבוד גדול לתוכנה הזאת, לאידאולוגיה שמאחוריה, ול-2.5 המפתחים המדהימים שעובדים עליה. UDK ו-CryEngine נראים מרשימים מאוד (מאוד!!!), אבל הרשיונות המסחריים שלהם נראים קצת.. אה.. דרקוניים?! אשמח לשמוע שאני טועה. לכן כרגע ההתלבטות העיקרית היא בין Unity למנוע קוד פתוח (שמעבר לחסכון של 1500$ לרשיון מסחרי גם יאפשר גמישות תכנותית לפי הצורך). התרשמתי לטובה מ- Panda3D. אבל נטיית הלב בשלב זה היא יותר לכיוון יוניטי, שבהחלט עושה רושם של מערכת מקיפה ורצינית, ולא פחות חשוב, גמישה ומולטי-פלטפורמטיבית (המצאתי את זה עכשיו). וההתממשקות עם Maya נראית טובה מאוד. שוב תודה על העזרה והטיפים. אם יש למישהו תובנות לגבי המסקנות שלנו אשמח לשמוע.

De-Panther

New member
לא מכיר את פנדה, אבל אתה צריך לבדוק אם הקהילה

שלה מספיק גדולה, ואם יש לה מספיק כלים שתהיו צריכים. חוצמזה, כל הכבוד על השעורי בית. הרבה אנשים קופצים למים בלי לחשוב לפני.

למעלה