שאלת "מתחיל"

גיאב9

New member
שאלת "מתחיל" ../images/Emo75.gif

בס"ד בתור אחד ששוקל להתחיל לקרוא את הסדרה (שמעתי עליה רבות) רציתי לשאול/לבקש ברשותכם: 1. אפשר לקבל הפניה/הדגמה/חוות דעת באשר לסגנון הכתיבה בסדרה? - למשל: האם מדובר ב"סיפורי הרפתקאות" נוסח טולקין? האם מדובר במשהו בסגנון אחר? (הארי פוטר? רומח הדרקון? והסגנון הכללי => מותחן? מסתורין? וכו'). 2. מה ה"קצב" בספרים? האם מדובר במסטיק (יש כאלה שאוהבים למתוח ללא סוף תיאורים ונהנים לקרוא זאת - אין לי ביקורת על הסגנון כמובן, כל אחד וטעמו) או שמדובר ברכבת הרים מטורפת של אירועים? 3. האם קל לעקוב אחרי העלילה/מקומות/דמויות ? או שמדובר במבול דמויות שרק בעמוד 450 מתחילים להבין מי נגד מי ולמה? 4. הספרים עצמם ארוכים? 5. האם אפשר לקרוא רק את הספר הראשון והעלילה תהיה שלמה (יחסית, או לפחות תגיע למיצוי מסוים) או שחייבים את כל הסדרה? - קצת (הרבה) נמאס מסדרות נמתחות של 26 ספרים ללא סוף נראה לעין... תודה מראש וגמר חתימה טובה לכולם, גיא.

קודם כל הספרים מעולים!

יש הרבה שאומרים שזה משתווה ואפילו עולה על טולקין. סגנון הכתיבה הוא POV, כלומר סגנון שבו כל פרק כתוב על פי נקודת מבט של דמות אחרת. בספר הראשון יש שמונה דמויות עיקריות שהן מספרות את הסיפור, כל פרק על ידי דמות אחרת. לכן הסיפור עצמו הוא מורכב, בגלל שלכל דמות יש סיפור משל עצמה, אז חלק מן הדמויות עוברות הרפתקאות בעוד רוב הדמויות מבצעות משחקי כוח. לכן לספר הראשון קוראים משחקי הכס. הספר הוא פנטזיה אבל הוא לא פנטזיה רגילה. הקסם בספרים הוא יותר דומה לסגנון טולקין, אפל ומיסתורי. אין פה גזעים כגון אלפים וגמדים, ואין רעים וטובים, כולם בני אדם בעלי שאיפות ורצונות (חבל שחלק מן הרצונות פוגעים באחרים). לכן הסדרה כה מורכבת, בגלל שלכ מעשה, מרושע ככל שיהיה יש סיבה אי אפשר להגיד, שהוא מרושע בגלל שהוא נולד ככה. לגבי הקצב, אלו ספרים מאוד ארוכים (הראשון 700, השני 800, השלישי 100, והרביעי 700. וצפויים עוד שלושה), אבל לדעתי הקצב מתקדם מאוד מהר. יש הרבה תיאורים ופלשבקים אבל הם לרוב מקדמים את העלילה. זה לא מתקדם יותר מדי מהר, בהתחלה הוא מציג לנו את כןל שמונת הדמויות, זה לוקח קצת זמן, אבל תוך כדי הוא גם מתקדם עם העלילה. הבעיה היחידה שקצת מקשה לעקוב היא לא הקצב אלא הריבוי בדמויות ובשמות. לי לקח זמן רב בספר הראשון לקלוט מי זה מי, לכן יש בסוף הספר נספחים ארוכים שבהם מתוארים כל הדמויות. נכון שזה קצת מקשה שמתחילים לקלוט מאוחר את כל הדמויות אבל הנספחים מאוד עוזרים, ואם משתמשים הבם אפשר להסתדר בלי בעיה. אני חושב שעניתי על אורך הספרים. אבל אני כן אציין שאורך הספרים הוא מוצדק מאוד, במהלך הספרים הסופר מציג לנו המון דמויות מורכבות שמתפתחות לאורך העלילה, אורך הספרים מאפשר לנו לראות שינויים ומוכבויות באופי של הדמויות. כל אחד מן הספרים מסתיים בסוף מאוד לא צפוי, והוא גורם לך להמשיך לקרוא. אתה לא יכול לקרוא את הספר הראשון ולהפסיק (אלא אם כן הוא לא מעניין אותך, למרות שאני לא מאמין שזה יקרה), אם התחלת אתה תיתקע כמו כל האנשים פה... מחכים עד שהסופר מסיים. נ.ב אני מזהיר אותך יהיו שבעה ספרים בסדרה, ולא ידוע מתי הם יצאו.

הנה כמה לינקים:

הראשו הוא ביקורת על הסידרה, אין שם ספוילרים: http://www.hdm.co.il/winterfell/page.php?id=101 השני הוא השוואה שבה הוכח שספריו של מרטין יותר טובים משל טולקין (זהירות יש שם ספוילרים, לשיקולך): http://www.isf.co.il/article.asp?ref=331

גיאב9

New member
../images/Emo51.gif לשניכם - אם לא הייתי עצלן...

(בס"ד) אם לא הייתי עצלן הייתי מודה לשניכם בנפרד על עזרתכם
. נשמע מעניין מאוד כמו שקיוויתי שיהיה, גם הלינקים עוזרים, שכנעתם אותי סופית להתחיל לקרוא את הסדרה!. נ.ב. ההשוואה לטולקין היתה רק לגבי הסגנון (המעודן יותר כשהקסם "ברקע" כפי שציינתם בתגובותיכם - בניגוד למשל ל"רומח הדרקון" ששם כל דרדק מזמן כדורי אש וסופות גוג ומגוג, מה שהופך את ה"קסם" לזול, לפחות בעיני). - קיוויתי שזה יהיה הכיוון ואכן התגובה המאשרת לעיל שכנעה אותי סופית שזה זה. תודה רבה וגמר חתימה טובה, גיא.

HarelBarok

New member
אל תעשה את הטעות הזאת

אל תתחיל לקרוא את הסדרה לפני שמרטין מסיים אותה, אחרת תתקע כמוני, ממלמל בימים וחולם בלילות על צאת הספרים הבאים.

myochay

New member
נצל"ש

רציתי להגיד לכולם שהיה להם גמר חתימה טובה וסוכות מצוין אני נוסע מחר בבוקר(ב 6) לכריתים אז אני יחזור לכתוב כאן רק אחרי סוכות

ריקי6

New member
לא הבנתי

איך אתם אומרים שיש כאלה שאומרים שזה משתווה ואף עולה על טולקין.... לדעתי האישית זה הרבה הרבה יותר טוב מטולקין......

יש מחלוקות

אני אישית גם חושב שזה מתעלה על טולקין, אבל יש אנשים שחושבים אחרת. ולכן כדי לא להכליל אמרתי את מה שאמרתי. נ.ב זה יכול להיות אחלה רעיון לסקר, איזו סדרה יותר טובה.

nedisrael

New member
השוואה בין שאוש"ק לשרה"ט - מאמר

במאמר שכתבתי די מזמן באתר ISF, כאן. ד"א, כתבתי את המאמר באמת מזמן וכיום אני לא ממש מאמין במה שכתבתי, אבל נחמד לראות כמה שהייתי מורעל פעם על שאוש"ק.

nedisrael

New member
ואם הפורמט הצגה מעצבן אתכם

כמו שהוא עצבן אותי, נסו ללכת לאתר ISF, לבחור למעלה באופציית הארכיון, בארכיון הכתבות לבחור ב"ספרים", ושם לעשות חיפוש על המילים "שר של אש ושל קרח". זה יביא אתכם למאמר בפורמט קריאה הרבה יותר נורמלי

למעלה