שאלת מתחילים

שאלת מתחילים

ערב טוב לפורום, הדיפדוף כאן מעלה לי חיוך של נוסטלגיה... אמנם אני ממש חלש בשמות, אבל פתאום כולם צצים שוב ומזכירים נשכחות (כבר עברו כמה שנים טובות). רציתי להתייעץ , אם עוד יש לכם סבלנות לשאלות של מתחילים. אני מעוניין לבנות לי אוסף קטן של האגדות הפרטיות שלי. לא רק אגדות, אלא עולם שלם נמצא בחוץ- למי שיודע מה הוא מחפש. וזאת הבעייה. כאמור, אני חלש בשמות! חשבתי, אולי יהיה נכון בפורום כזה לצרף "רשימת חובה"- המלצת חברי הפורום- ויש למעשה הרבה יותר מרשימה אחת. אגב, הכוונה לאלבום ספציפי, אפילו שם של שיר בודד, ולא רק לשם של להקה או הרכב. אבל בנתיים, אולי תוכלו לעזור לי לבנות את הרשימה הבסיסית? (ובבקשה, השמות באנגלית). תודה!(ותודה לניבלנוגים...)

אני הייתי ממליץ על

מה שאני אוהב... אלבום(להקה). WISH[THE CURE]. LITTLE EARTHQUAKES[TORI AMOS]. HATFUL OF HOLLOW[THE SMITHS]. AUTOMATIC FOR THE PEOPLE[REM]. AUGUST AND EVERYTHING AFTER[COUNTING CROWS]. OLDER[GEORGE MICHAEL]. OK COMPUTER[RADIOHEAD]. NUDE[SUEDE]. TERROR TWILIGHT[PAVEMENT]. PARKLIFE[BLUR]. ACHTUNG BABY[U2]. DIFFERENT CLASS[PULP]. SELLING EANGLAND BY THE POUND [GENESIS]. MAZZENINE[MASSIVE ATTACK]. ALL IS DREAM[MERCURY REV]. אלה 15 אלבומים, ככה, מהשרוול. את אגדות הרוק החשבות אני מניח שעוד תקבל בקלות בפורום הזה. אני מקווה שאת אלה שנתתי, שפחות נחשבים כאגדות רוק, אתה תנסה ותאהב, למרות זאת. בהצלחה בחיבור הרשימה.

lady_anne

New member
ואני אוסיף עוד כמה

Queen-II, A Night at the Opera Pink Floyd - Wish You were here, The Wall Genesis - Seconds Out (sorry - one of my favorites)
Dire Straits - Brothers in Arms David Bowie - Ziggy Stardust Eric Clapton - Unplugged King Crimson - In the Court of Crimson King U2 - The Joshua Tree (they now have a new collection of which I´ve listened to some time ago, and it is very good) Camel - The Snow Goose That´s for a start. Goodluck and njoy.​

גאנגה

New member
../images/Emo91.gifחלק מ100 הגדולים של מגזין

הרולינג סטונס, כפי שדירגו הקוראים. אלו חלק מהבחירות שלי הביטלס – Revolver, sgt. Peppers ,The White Album,Abbey Road;ג´ימי הנדריקס – Are You Experienced,Electric Ladyland ;פיקסיז – Doolitle; ;הרולינג סטונס – Sticky Fingers נירוונה – Nevermind,MTV Unplugged In New-York; גאנז אנד רוזס –Use Your Illusion I And II, Appetite for Destruction לד זפלין – Led Zeppelin 4,Led Zeppellin II ;יו-2 – achtung baby ,The Josua Tree;פינק פלויד – Dark Side Of The Moon,The Wall,Wish You Were Here ;ברוס ספרינגסטין – Born To Run;מטאליקה – Metalica;דייוד בואי – Ziggy Stardust ;קווין – A Night In The Opera 100 הגדולים של קוראי הרולינג סטון

אההם...

קודם כל ברוך הבא
, כללי, לאחר הברכה ששלחתי לך במסר... בקשר לבקשה, יש לי רעיון שאני מתכוון ליישם, לאחר שיגמר טורניר הגיטרות הגדול שלנו (הוא נמצא כמה הודעות מתחת אם ברצונך לבחון אותו), ויוכל מאוד לעזור לך, אבל בנתיים, בשביל לענות על השאלה שלך, אני חושב שאתה צריך לספר לך לנו קצת על מה אתה אוהב, ומה אתה מעוניין לשמוע, הג´אנרים המוסיקאליים שאנחנו עוסקים בהם הם מאוד מגוונים (ראה את שתי התשובות שמעלי), ותשובה של כמה אלבומי must בחיים לא תעזור לך, לכן אם תוכל לכוון אותנו מעט לכיוון הדרוש, נשמח לעזור. בנתיים אשאיר אותך עם שני האולבמים שהם חובה (נדמה לי שיש חוק כזה) בכל תקליטיה המכבדת את עצמה: sgt´ peppers lonely hearts club band של ה beatls כמובן. the datk side of the moon של pink floyd. לא יודע למה, יש לי תחושה שאתה מכיר אותם וזוכר..., אם תוכל כאמור לכוון אותנו יותר, נוכל להזכיר לך דברים שאבדו קצת בניבכי הזמן.

noosh

New member
הייתי ממליצה גם על...

Days of Future Passed / Moody Blues Aqualung / Jethro Tull The Best of The Doors

TheFly

New member
2 אלבומי חובה

כמו שהניבלוגים אמר עד שלא תכוון אותנו לטעמך קצת קשה להמליץ אבל גם אני אוסיף 2 אלבומי חובה בכל תקליטייה : 1. Aqualung- Jethro Tull 2. Machine Head - Deep Purple

קצת על האין סגנון שלי

גדלתי על הפינק פלויד. האלבום the wall יצא כשעוד הייתי בתיכון והשפעתו היתה כל כך חזקה שבלילה אפל אחד גלשנו עם ציוד סנפלינג מגג בית הספר כדי לרסס כתובות גרפיטי (הזדמנות לבקש סליחה). לילות החורף עברו עם echoes, אומה- גומה, atom hart mather, וכמובן שני הקלסיים. עם הזמן המגוון קצת התרחב. ג´נסיס- selling england by the paund. הפרויקט של אלן פארסון. קינג קרימזון. קווין. לצידם גם דברים יותר איזוטריים, כמו this mortal coil. שנת 82, על ספינת חיל הים מול חופי ביירות. ברקע העיר המוכה, המופגזת, הבוערת, ואצלי באוזניות מריאן פייטפול. אפוקליפסה עכשיו כאן אצלינו. כמובן לד זפלין 4, סגול כהה בהופעה ביפן (מי לא ניסה על הגיטרה את smoke on the water?), ג´ניס ג´ופלין ואפילו דייר סטרייסט (נחשב אגדה כאן?) הזמן עובר, הסגנון משתנה- יותר ג´אז, כמו בן וובסטר עם הסקסופון האדיר שלו. ועדיין חסרה לי ספרייה מסודרת של דיסקים עם האגדות השונות. אני מעוניין להתמקד דווקא באלבומים שאפשר לשמוע בשקט, בכיף, כמו ניל יאנג, קרוסבי סטיל ונאש ודומים. אז אולי זה בסיסי, אולי מיושן, אבל התגובות כאן מעניינות ואני כבר בודק אותן.

nute kram

New member
ואו!!! אתה זקנ...

סתתתמממממממ. דייר סטרריטס המ אגדה ואני ממליצ על yes ופיטר פרמפטונ וזהו בינתיימ.

ganooov

New member
*משתעל קשות* ../images/Emo13.gif

כן, דייר סטרייטס הם אגדה (הרבה יותר מאשר ברוס ספרינגסטין לדוגמה). אני לא ממליץ על "אחים לנשק" לאף אחד. את ההמלצה שלי אפשר לראות במדור המאמרים.

noosh

New member
אז אני אחזק את ההמלצה שלי

על days of future passed של המודי בלוז
אלבום שקט, רגוע, ופשוט מקסים
ועל Sultans of Swing של דייר סטרייטס (בוודאי שהם אגדת רוק!) ועל Love Over Gold

תגיד איפה למדת?

הייתי בתיכון כמה שנים אחריך, וממש ליד הגג של התיכון, במקום שלא הבנו איך מגיעים אליו היה גרפיטי pink floyd- the wall, כשהייתי ביא´ מישהוא בהנהלה נזכר, שכדאי למחוק את זה, אחרי שבוע, הגעתי עם כמה חברים לבית ספר בלילה, ולמחת הגרפטי היה שם שוב (נדמה שהוא שם עד היום). בכל אופן, ודאי שמת לב כבר שהדעת למקום הנכון, פה מדברים בדיוק על אותם דברים ישנים ובסיסיים, שהלהיבו אותנו אז, ועדיין מלהיבים אותנו היום, אז הנה ההמלצות שלי: הזכרת את פינק פלויד, אז בגלל שלא הזכרת את שני האלבומים האלה אני מוסיף אותם לאוסף הפינק פלויד שלך: wish you were here האיטי העצוב והמתקדם מכל אלבומי הלהקה ו animels שקרוב יותר לחומה באופי ובנושאים שלו. עוד שני אלבומי רוק מתקדם יפים במיוחד שאני רוצה להמליץ עליהם, ונדמה לי שתואהב הם the snow goose של camel (שהוזכר כאן) אם אתה לא מכיר אותו אז אתה עומד להתאהב בקרוב... האלבום השני הוא Very Best of Jethro Tull שהוא אוסף מצויין של ג´טרו טול, להקה שתמיד מרגשת מחדש ברוק מלודי מלנכולי ומשמח (יש אוסף טוב יותר ששמו ברח לי כרגע). יש עוד שני אלבומים של deep purple שאין לי ספק שתשמח לשמוע, הראשון נקרא פשוט deep purple הוא נציג מצויין של התקופה הראשונה והישנה של הלהקה עם שירים כמו april ו Lalena, אלבום עם שירים מהירים וכבדים יותר של פרפרל הוא: in Rock, שמציין שינוי מסויים באופי של הלהקה, ומהווה את אחד מציוני הדרך של הרוק הכבד. אלבומי חובה (נוספים על זה שהזכרת) של זפלין הם אלבום ההופעה הקלאסי: The Song Remains the Same, והאלבום המצויין: Houses of the Holy. זה הכל בנתיים, בנתיים זה הכל, אגב מה עם ישראלים?

תודה..

תודה על ההמלצות, אני בהחלט משתמש בהן. כיף גדול להכיר פתאום אלבומים שבשבילי חדשים, כמו ההמלצות שהיו כאן על קאמל, ג´ט רוטול, מודי בלוז ואחרים. גם בתגובות האחרות היה חומר מעניין. האלבומים שאני מחפש כרגע הם מסוג שקט, מלודי, תחשבו על מוזיקה שאפשר לשמוע תוך כדי קריאה או לימוד או אפילו במשרד, במשך היום. יש משהו? עוד פרטים- יבואו עם הזמן, גם על ישראליים (רמז- אני חוזר לבלומה, לילדים, לשכנה).

אז מה אני צריך את כל הליריות הזו?

(עם כל הסמליות אשר בינה לבינה) בונה ממש כיף השירשור הזה, אולי לא הייתי צריך לעזוב לפני 15 שנים את חנות התקלטים שעבדתי בה... אז ככה,, כמה ישראליים, קודם כל, לחבר של זה שחוזר לבלומה ולשכנה, שני אלבומי מופת של שלום חנוך (לפני שהוא שכח שהוא בעצם ממשמרות, ולא איזה ברוס ספרינגסטין): "אדם בתוך עצמו", שיצא עכשיו בהוצאה מחודשת, ו"על פני האדמה" החביב מאוד והמלודי להפליא. עוד שני אלבומי מופת ישראלים הם "צליל מכוון" של להקת צליל מכוון (צ´רצ´יל, שלמה ידוב ושם טוב לוי, מה יכול להיות רע?) ו"אחרית הימים" של (כמה מפתיע) להקת אחרית הימים. ועכשיו קצת זרים: קודם כל יש פול סימון על פועלו רב השנים, אני אתן כמה דדגימות: Negotiations and Love Songs 1971-1986, האוסף המופתי שלו המסכם את השנים הכי טובות בקריירת הסולו שלו, Paul Simon (מ1972) ו Still Crazy After All These Years שנראה כמו אלבום אוסף בגלל ריבוי הלהיטים שלבו אבל הוא אלבום אולפן רגיל, וכמובן את אלבום ההופעה הקלאסי שלו עם ארט גרפונקל: Concert in Central Park מ- 1982. למרות שהזכרת אותם, בהודעתך המקורית אני אוסיף גם את Crosby, Stills, Nash & Young בתקליטם הקלאסי: Déjà Vu מ 1970, שמסכם את שנות השישים, ב 35 ד´ של מוסיקה ענוגה במיוחד. וכולם יודעים שמאוד קשה לי לעבור הודעה שלמה בלי להזכיר את eric calpton, אז קבל שתי המלצות חשובות נוספות: 461 Ocean Boulevard, והאוסף: Time Pieces: Best of Eric Clapton תבלה...

noosh

New member
נזכרתי בעוד שניים ../images/Emo13.gif

יש את האוסף של סימון וגרנפוקל... הוא תמיד מרגיע
ואת Thick as a Brick של ג´ת´רו טול (אני לא זוכרת אם כתבתי אותו כאן).. ואני אצטרף להמלצות על The Snow Goose, פשוט מעולה

Stillwater

New member
אני קניתי בלונדון את...

THE DEFINITIVE SIMON AND GARFUNKEL ומשום מה תמיד שאני מחפשת אותו בארץ (בכל מיני טאוורים וצלילים למיניהם) אני לא מוצאת! אם תגידו לי שאין את זה בארץ שאני אשמח מאוד! אבל אני בטוחה שיש!

ganooov

New member
מצטרף להמלצות. ../images/Emo6.gif

דה גרייט היטס הוא יפהפה, את Thick as a Brick עדיין אין לי, לצערי הרב, ואווזת השלג - נו במת... איך אפשר בלי האלבום הזה בבית?

למעלה