שאלת מתחילה

hagit2003

New member
שאלת מתחילה

שלום לכולם, אני מתכנתת VB6, ועכשיו התחלתי לשבת ללמוד ASP.NET (אני בין עבודות עם תינוק קטן בבית). לצורך פרוייקט שכנראה יהיה לי בו חלק אני צריכה ללמוד לעבוד עם C#. אז שמתי לב בינתיים לשני דברים שאני לא רגילה אליהם: 1. C# היא case sesitive. נכון? אם כן, מעצבן משהו
2. גם ב- C# וגם ב- vb.NET לא ראיתי שיש השלמה של מילים שמורות/משתנים שהוגדרו וכו' - כפי שזה קיים ב- VB6. האם אני מפספסת משהו או שזה באמת לא קיים? 3. ממה שקצת קראתי בפורום, הבנתי שיש לכם המלצות על כל מיני טיפים. האם הטיפים האלו מרוכזים באיזשהו מקום? אשמח לתגובות, ובטח יהיו לי שאלות נוספות בהמשך. תודה רבה, חגית.

itaym02

New member
=<>=

1. כן 2. תלוי בסביבת פיתוח שלך - בnotepad אין השלמה, בVS.NET יש 3. זו שאלה כללית מידי - בכל מקרה, יש קישורים בראש הפורום ומספר מאמרים. 4. ברוכה הבאה - נשמח לעזור

hagit2003

New member
תודה על התשובה המהירה

אני כן עובדת עם vs.net, ובכל זאת אין אצלי השלמה. ואני אבהיר: כתבתי שגרה של page_load בין תגי script. רציתי לכתוב Response.Write. ציפיתי שברגע שאני אקיש את הנקודה (אחרי ה- response) תיפתח לי תיבת בחירה של השיטות של response, אבל זה לא קרה. הייתי צריכה להקליד לבד. ב-VB6 ברגע שיש מילה שמורה או שם משתנה, אתה יכול להתחיל להקליד ואז ללחוץ על ctrl+space והמילה תושלם (או שתיפתח תיבת בחירה). גם בזה לא נתקלתי ב- vs.net. טיפים יתקבלו בברכה...

adam222

New member
אאאממממ

אין אינטליסנס עבור אובייקטי #c בקבצי ASPX למה לא להשתמש ב-code behind?

itaym02

New member
יש שתי דרכים להכניס C# לASPX

1. כחלק מהדף בו את מכניסה גם את טגיות הHTML - דומה לASP הישן. 2. בקובץ נפרד ומקשרת אותו לדף בו יש את טגיות הHTML. מכוון שזהו קוד שנמצא "מאחורה" ולא רואים אותו היכן שהHTML נמצא, מכונה שיטה זו code behind. זה היה הסבר כללי ביותר, אל תתפסו אותי על פסיק.

hagit2003

New member
בקיצור

תסבירו לי איך הכי נוח לעבוד, כדי לנצל מקסימום מיכולות ה- VS.Net. איפה אני שמה את ה- HTML ואיפה אני שמה את הקוד של ה- script?

adam222

New member
.........

אין חיה כזאת "הכי נוח לעבוד". יש דברים שמן ההגיון יהיו כאן ויש דברים שמן ההגיון יהיו שם. לדוגמא: טבלת HTML אין שום סיבה שתהיה מוגדרת ב-#C ב-codeBehind אלא בקובץ ASPX פונקציות ומשתנים אין שום סיבה להגדיר אותם בדף ASPX, אלא בקובץ ASPX.CS

hagit2003

New member
שאלה נוספת

מה ההבדל בין שתי השורות הבאות?
<asp:textbox id=tbName runat="server" /> <input type="text" id=tbName runat="server" />​

adam222

New member
....

ASP שייך ל-WebControls וה-Input שייך לhtmlControls מכיוון שכך האירועים שלהם בשרת שונים

hagit2003

New member
מתי משתמשים בכל מצב?

מתי משתמשים ב- Input ומתי ב- ASP? בדוגמאות שנתקלתי בהם עד עתה, נראה לי שאפשר להשתמש בהם במידה שווה. אבל אני רק בתחילת הדרך, ובטח מפספסת משהו...

sirpinky

New member
יש לך 2 בעיות

1: את פונה ל- response בעוד שקוראים לו Response! (אמרת בעצמך - case sensitive) תתרגלי ללחוץ ctrl+space לפני סוף כל מילה והוא יתקן לך אוטומאטי. 2: באמת מחוץ לקובץ ה- C# אין השלמות. בכלל לא מומלץ לכתוב הרבה קוד ב- aspx עצמו כי הוא לא מקומפל, רץ יותר לאט ובר גניבות ושינויים.

hagit2003

New member
אז...

באיזה קובץ ctrl+space עובד? ב- aspx הוא לא עובד... בקובץ CS הוא עובד? איך מקשרים בין קובץ aspx לקובץ CS?

sirpinky

New member
אין צורך

הוא נוצר אוטומאטי. כפתור ימני על ה- aspx ו - view code או לחילופין double click על כל control בדף.

למעלה