שאלת מתחילה של ivf

נושקית3

New member
שאלת מתחילה של ivf

הי אז היינו יום שני אצל רופאת פריון. נתנה לי פרוטוקול שאתחיל בבמחזור הבא. את החודש הזה פיספסנו לצערי אבל לא נורא יש זמן להתארגן. שלחנו למכבי בקשה לטופס 17 ממתינים שיאשרו.
יום שני הקרוב יש הדרכה עם אחות של מכבי לגבי זריקות מה לקחת ואיך וכמה.
המחזור הבא צפוי ב 14 בינואר.

האם מזריקים כל יום? האם זה הורמונים שמשמינים?
עד כמה ההזקרה כואבת? לאילו תופעות לוואי לצפות?

נתנה לי גם מעקב זקיקים . כל כמה זמן עושים מעקב זקיקים?????????
כי יש בידי רק הפניה אחת למעקב זקיקים . וגם הפניה לאסטרדיול - זה בדיקת דם????? נאאה כמו הפניה לבדיקת דם .

מה יהיה אם המינון שהרופאה נתנה לי גבוה מידי?
היא אמרה שהיא נותנת לי מינונים שמתאימים לגיל שלי 30 אך היות ולא מכירה אותי ואת הגוף שלי .

אי אפשר לדעת כיצד הגוף שלי יגיב לתרופות אז מקסימום נשנה משהו.
אני ממש מפחדת מהזריקות. האם חייהעם להזריק בשעה קבועה??????

כשעושים שאיבה לפי מה קובעים מתי לעשות שאיבה????? לפי מעקב זקיקים? מי קובע את זה?

אני עושה מעקב זקיקים ואז מה? מתקשרת לרופאת פריון במדיקל סנטר ואז מב? אומרת לה מה תוצאות מעקב זקיקים והיא קובעת לנו שאיבה?
כי ברופאה אמרה לי שלא אאאה אותה עג ליום השאיבה. שזה כעקרון אזוא סוף ינואר תחילת פברואר לפי חישוה שלי- כי 14 לינואר תחילצ מחזור הוספתי עוד 14 יום. פלוס מינוס.
אבל בדכ הביוץ שלי ביום ה 17 למחזור. האם זה צפוי להשתנות עקב הזריקות???

לצערי אין לי פה את הפרוטוקול כי טני בעבודה. אחזור הבית ה וארשום מה נתנו לי. יש שם מיליון תרופטת שהבנתי שלא צריך את כולן בבת אחת.

פליייזזזז אשמח אם מישהי תעשה לי ססדר כלשהו כי אני מבולבלת ואובדת עצות. ומפחדת מאוד מהזריקות ומהשאיבה!!!!!!!!

בלונד23

New member
הפחד שלך מובן וטבעי

קבלי חיבוק חזק ובהצלחה!
אנסה להתייחס לשאלותייך.
מזריקים כל יום, כן.
לא משמינים מזה.
אפשר ללמוד להזריק לבד ואפשר ללכת לאחות שתזריק. ממליצה, לפחות בהתחלה.
תופעות לוואי - אפשר לצפות להרגיש את השחלות עובדות, נפיחות בבטן לקראת הסוף, עצבנות... כל מיני. תקראי את ההוראות בכל זריקה ותראי. לרוב אין תופעות קשות.
עד כמה כואבת ההזרקה? כמו מחט שנכנסת לגוף. כמו בדיקת דם... כואב, מתגברים.
מעקב זקיקים עושים החל מיום 7 להזרקה בערך, ואז כל יום-יומיים. מעקב דם גם כן. לקראת השאיבה עושים אפילו כל יום.
מזריקים בשעה קבועה שהיא אמרה לך ואפשר לזוז שעתיים קדימה או אחורה.
קובעים מתי השאיבה לפי שני פרמטרים: מעקב זקיקים ובדיקות דם. מי קובע? הרופא.
את צריכה לברר כיצד מתבצע המעקב, האם דרך האחיות ביחידה שבחרת? בכל מקום זה אחרת. לא יודעת איפה את מטופלת.
השאיבה היא בחדר ניתוח בהרדמה מלאה. היא הסבירה לך את זה?
הרופאה או האחות צריכות להסביר לך בדיוק בדיוק מה לעשות ואיך. מתי להתקשר, מתי לבוא, איך זה מתבצע.
&nbsp
מה להזריק ואיך - זה לפי הפרוטוקול שהיא בחרה לך. יש המון אופציות שונות.
מה שחשוב מאוד לוודא זה אם בעלך זקוק לניתוח מקביל, שהכול יסונכרן באופן מיטבי, כדי שיימצא זרע להפריה, ואם יש מנה מוקפאת שהיא תהיה זמינה באותו בית חולים.
&nbsp

נושקית3

New member
הי תודה על התשובה המהירה

אנחנו נהיה מטופלים במדיקל סנטר בהרצליה.
אבל הביאו לי רק מסמך אחד בו כתוב מעקב זקיקים. ובדיקת דם אחת. אז מה עם השאר?
אני מניחה שבעלי יזריק לי בגלל זה הוא הולך איתי להדרכה כדי שילמד איך מזריקים.
בעלי הקפיא זרע בתל השומר ויתן דגימה טרייה ביום השאיבה + יקפיא זרע במדיקל - זה לטיםול אחד פר טיפול כי אין הקםאה לתקופה אבל הם ש
ומרים לטיפול.

בלונד23

New member
ההפניה היא כנראה רב פעמית

את מצלמת אותה, ובאה כל פעם שאומרים לך לבוא ועושה עוד מעקב, ועוד בדיקת דם.
זה נהדר שבעלך יזריק. רק למקרה שתעדיפי שלא, או שיהיה לו קשה לערבב את החומרים, יש את האחיות.

בלונד23

New member
יש תרופות שצריך לערבב ויש שלא.

אני לא יודעת מה נתנו לך. מנופור מערבבים, למשל.
האחות יכולה לעשות זאת או ללמד אתכם.

אוסי 09

New member
בהצלחה רבה

רק שימי לב שהפניה לבדיקות דם תהיה רב פעמית ומעקב זקיקים הוא בדרך כל לשימוש של כמה פעמים כבר בהצלחה רבה. את עושה במדיקל מי רופאה ?

אוסי 09

New member
אהה עוד משהו

כול בדיקת דם ומעקב זקיקים שאת עושה את מעבירה לרופאה בפקס והיא חוזרת להגיד לך מה אלה
ככה היה לי .

נושקית3

New member
אנחנו מתחילים רק

באמצע ינואר כשמחזור יגיע. שאלה קטנה ואם המחזור שלי מגיע בדכ ביום ה 28 אבל יומיים לפני יש כתם קטן אחד ביום. אז מתי להתחיל? ביום שמגיע זרימה ?

אוסי 09

New member
כבר התחלתי

יצא שבאתי עליו ובידיוק למחרת קיבלתי והוא ישר שאל אותי מתי את צריכה לקבל אמרתי לו שאלי מחר ואז אמר לי שנתחיל טיפול אמרתי כן למה להפסיד עוד חודש שכבר הפסדתי איזה חודשיים ללא טיפול בגלל מעבר רופא וזהו והביא לי מרשם מה שצריך והתעסקתי עם קבלת טופס 17 לקח לי מלאה עצבים ובסוף התחלנו סבב שני של הפריה אצל ברקוביץ . מאחלת לך בהצלחה רבה רבה !!

למעלה