שאלת משמורת

אבא גאה

New member
אתה צודק

והלוואי וכל ההורים היו רואים בכל רגע עם הילדים כמתנה.
היו מסתובבים כאן הרבה יותר ילדים מאושרים.

ילד מטלה

מוזר לי המחשבה הזו, שמתנערים מהילד כשהוא הופך "למטלה".
הוא חולה, שישאר בבית במיטה שלו, בשקט שלו ושימות העולם.

אבא גאה

New member
אין פה שאלה של התנערות

יש פה שאלה של חלוקת אחריות. של מי האחריות להישאר?

אבא גאה

New member
סלחי לי. אני מנסה להבין

זה משהו שאת בוחרת בו - שאת אחראית על הילד שהוא חולה

האם בן/בת הזוג שלך (אני מניח שאת גרושה) לא לוקחים לעולם אחריות על לטפל בילד החולה? מתוך בחירה?

זו לא השאלה

העניין פה הוא בתפיסה.
נתחיל עם זה שלדעתי הכי נכון לילד חולה להישאר במיטה הקבועה שלו. גם כך הוא סמרטוט, שלפחות יהיה רוגע בקבוע. ובכלל... לא הייתי רוצה שילד עם חום והקאות יתחיל לנסוע ממקום למקום.
בנוסף, אם ילד חולה נתפס בעיני מי מהצדדים כתפוח אדמה בוער, עדיף לילד לא להיות עם הצד הזה. עדיף לילד להיות עם הצד שבוחר לקחת אחריות עליו.
מכאן זה נורא בעיני שיוצרים טבלת "עונש" מי חייב להיות עם הילד כשהוא חולה.
ברור לי שבחיים יש אילוצים (עבודה מחוייבות וכו') ומבטיחה שלך שאני מכירה את הקושי הזה, אני מקווה שבסיפור שלך יש מי שמוכן לקחת אחריות ולא מצב שבו שני ההורים מתיחסים למחלה כתפוח אשמה בוער.

האחריות צריכה להיות של ההורה שבערב לפני

היה עם הילד (כלומר אם חלה בערב של הורה א אז הורה א ישאר איתו עד שיעביר להורה ב בשעות שבהם הוא אוסף אותו מבית הספר...)

כמובן גם אפשרות נוספת היא להחליט שההורה שאליו אמור הילד לעבור אחהצ (כלומר אם היה בערב עם הורה א והורה ב אמור לקחת אותו אחרי המסגרת הלימודית אז הורה ב יקח אותו כבר מהבוקר (אבל אז עלול להיווצר מצב שהורה ב לא יסכים עם שיקול הדעת של האם יש צורך להשאיר את הילד בבית או לא...)

הקיצר זה הכל עניין של הסכמה
ואם ביחסים טובים אז תמיד אפשר לדבר ולראות למי נוח יותר להשאר באותו היום ואלי בכלל שזה שנשאר בפעם הקודמת אז השני ישאר בפעם הנוכחית
וכו וכו וכו

אבא גאה

New member
זה בדיוק מה שהחלטנו

זה נראה לי יותר נכון שהילד ישאר בבוקר שהוא חולה במיטה שלו ולא יועבר ממיטה למיטה. (כאילו, יעירו אותו בבוקר לעבור בית)

אולי תחשבו על זה שוב ?

להעביר ילד חולה מבית לבית, זה כאב לב גדול. אני עשיתי את זה, אז אני מדבר מניסיון. אם זו אפשרי שההורה השני יישאר עם הילד בבית של ההורה הראשון לכל תקופת המחלה, ואחר כך תתקזזו ביניכם איכשהו, זה נראה לי הרבה יותר מתחשב בילד. אצלנו, לצערי, זה לא היה אפשרי.

למעלה