שאלת משכנתא

Superdror

New member
שאלת משכנתא

לפני 7 שנים לקחנו משכנתא ל-20 שנה בריבית משתנה בסכום של 125,000 ש"ח. כיום סכום ההלוואה הנותר עומד על כ-119,000 ש"ח. הוצע לי למחזר את הלוואתי להלוואה בריבית קבועה של 4.9% למשך 10 שנים. הריבית משתנה כל שנתיים וחצי ולפני כחצי שנה נקבעה ריבית של 4.65% לשנתיים הקרובות. האם כדאי למחזר את המשכנתא או להמשיך לשלמה במסלול הרגיל או לחכות לתום השנתיים הבאות ולאחר מכן למחזר . תודה :>

יועץ1

New member
לא מובן לי בכלל

אם הריבית משתנה כל שנתיים וחצי, אז היא ריבית משתנה ולא ריבית קבועה. כדי להעריך את המצב,יש צורך בפרטים כגון: היתרה לסילוק- אותה מקבלים מהבנק תמורת כ-60 ש"ח והיא כולל את היתרה לתשלום כולל תשלומים או אגרות שהבנק דורש. כמו הן לא ידוע לי מה ערך הנכס, מה ההכנסות,. מיחזור כאמור עולה כסף, בין השאר יש הוצאות פתיחת תיק, הערכת שמאי, ביול, אגרות רישום וכו'.

רונאל1

New member
אינטואיציה (בריאה, אני מקווה)

אומרת שלא הייתי ממחזר כלום במקומכם - יש לך עוד שנתיים של ריבית נמוכה יותר מריבית מחזור - 4.65. ממילא אם הריבית תמשיך לרדת תוכל באותו זמן שוב למחזר. אין שום הגיון למחזר בריבית גבוהה מזו שאתה משלם אלא אם יש לך תאוריה מאוד מוזרה שאולי בעוד שנתיים הריבית המשתנה תתקבע ברמות גבוהות יותר. בוא נגיד ש-4.9% זה ממש לא ריבית ביג דיל על ציר ההסטוריה.

למעלה