שאלת משחת שיניים

k i s h1

New member
שאלת משחת שיניים

באיזו משחת שיניים הקטנים משתמשים? עד עכשיו צחצחנו רק עם מים. על כל המשחות שמצאתי שכמובן מכילות פלואוריד רשום שאסורות לבליעה, אבל איך אפשר למנוע מהקטן לבלוע? אז קניתי את המשחה של וולדה שאינה מכילה פלואוריד ולכן ניתנת לבליעה. אבל האם הפלואוריד לא חשוב למניעת העששת? אשמח לשמוע במה אתן משתמשות.

אקווה פרש לילדים

אני חושבת שיא למכילה פלואוריד ואין חשש בבליעה שלה, מוכנה לבדוק כשאגיע הביתה.

olgaer

New member
לא ממש עקבתי. היה לי חשוב שהילד יאהב את

הטעם ויסכים להכניס לפה מברשת. עד עכשיו השתמשנו בקולגייט וקרסט. או אורל בי. לגבי פלאוריד, עדיין אין הסכמה חד משמעית בנושא. שאלתי פעם את רופאת השיניים שלי והיא אמרה שעם בת הגדולה שלה היא הקפידה לצחצח עם פלאוריד וגם נתנה פעמים בשנה טיפול. ובאמת לא היו לה סתימות עד הצבא. כשבת הקטנה שלה נולדה, התחילו לדבר שפלאוריד יכול לגרום נזק. אז הפסיקה לחלוטין עם מתן פלאוריד. עד גיל 8 הפה של הקטנה היה מלא סתימות. אם זה בגלל פלאוריד? היא לא יודעת. יש הרבה גורמים לבריאות השן. גנטיקה, תזונה, מי שתיה...

Colgate - וצריך בכל משחה לשים ממש מעט, כמה

שנראה לך ששמת מעט, עוד פחות. הם בולעים קצת עד שהם לומדים לירוק...

אילתית 2

New member
גם אנחנו עם קלוגייט

היחידה שאני נתקלתי שיש משחה לפי גילאים 0-2 2-6 ומעל גיל 6..

lital_helmer

New member
משחה

בן כמה הילד שלך? בעיקרון אין ממש חשיבות למשחה עד לגיל מסוים. אבל אכן הפלואוריד הוכח כתורם לחוזק השן ועמידותה בפני עששת. פעם היו נותנים גם פלואוריד בטיפות או בכדורים לכל ילד אבל לפי מיטב ידיעתי כבר לא עושים זאת. יש דעות חלוקות לגבי פלואוריד שניתן לבליעה. עדיף להשתמש במשחת שיניים כשהילד יודע לירוק. וככה באמת יודעים שלא נבלעה משחה (או כמעט שלא נבלעה). בכל מקרה מריחה של פלואוריד חיצוני היא דבר שבשגרה (למי שמתאים כמובן) גם לילדים, ויש לה יתרונות.

בוליפלג

New member
שאלת ../images/Emo163.gifמאיזה גיל הקטנים לומדים לירוק

במהלך צחצוח השיניים? או אולי נכון יותר לשאול, מתי ניתן ללמד אותם זאת?

בולי, איזה דוגמא לילדה מחונכת ? היא עוד לא

יודעת לירוק ? אפשר ללמד אותם ממש מוקדם, צריך להדגים להם - זה משהוא שהם אוהבים לעשות. הקטנה שלי יורקת יופי (אולי לא הכל אבל היא בהחלט משתדלת

בוליפלג

New member
גם אוכל(טפוטפוטפו)היא לא יורקת../images/Emo6.gif...

אני אנסה ללמד, למרות שנראה לי משומה שהיא לא ממש תבין אותי... או שזה 'יתנקם' בי ויופיע במקומות אחרים
את הוולדה לא חייבים לירוק נכון?

אילתית 2

New member
לא יודעת איזה גיל...תלוי בכל ילד...

אני מנסה ללמד ומדגימה...אבל עוד לא ממש מצליח... הם קודם בולעים ואז יורקים רוק...בדר"כ כמו איזה ממטרה... אבל ממשיכה ללמד

lital_helmer

New member
כמובן שזה שונה מילד לילד.

ויש ילדים די קטנים שמצליחים לירוק. אני את שלי עוד לא לימדתי (הוא בן שנה ו10 חודשים. כמעט)

שhira

New member
אצלנו בקולגייט אבל לא חשבתי שצריך לירוק

הן מצחצחות עם ממש מעט משחה אוהבות אותה מאוד (לפעמים מוצצות את המברשת וצריך להזכיר שאמורות לצחצח ולא לאכול) ולירוק, לא יודעת לא חשבתי ללמד אותן

למעלה