שאלת מרק

• פותח הנושא satr
  • פורסם בתאריך

satr

New member
שאלת מרק

אני מאוד אוהבת מרקים ואשמח אם מישהו יכול לתת לי טיפ טוב להפיכת המרק ליותר סמיך. כמו בבתי מלון. אני מדברת על מרק ירקות טעים וביתי. תודה מראש ורד

נירהמ1

New member
בוקר אור ורד - חושבת שהם

או טוחנים אותו בבלנדר, או, במקרה שיש ירקות שלמים והמרק סמיך, הם מעבים אותו עם קמח, או קורנפלור.

ש712

New member
בוקר טוב ורד ולכל באי הבית המפנק

מאוד מאוד טעים להסמיך את המרק עם פתיתי קוואקר , זה גם מה שאני עושה כשמתבקש . יש מרקי ירקות שאני מוסיפה עדשים כתומות והן מתמוססות בבישול ולא כ"כ נראה אותן במרק , אך המרק יהיה נפלא בטעמו וסמיך סמיך . מקווה שעזרתי ולו במעט . המשך יום נעים טעים וחמים , שרית-ב ♥

IliAsh

New member
באמת שלא נותר מה להוסיף אחרי נירה

ושרית
אצלי לא אוהבים מרקים טחונים, אז אני מכינה מרק עם מלא-מלא סוגים של ירקות שאני חותכת לקוביות קטנות (פחות מס"מ), שמה מעט מים יחסית וזה יוצא כמו ב"נאפיס", גם צבעוני, גם עשיר וגם מוכן מהר
המשך יום מקסים
!

נירהמ1

New member
גם אני לא אוהבת טחון - אני מעבה מרקים

על ידי הוספת גריסים, או שיבולת שועל. גם מרק עדים כתומות יוצא סמיך מאוד (הן מתפוררות מעצמן).

satr

New member
תודה עזרתן לי מאוד

גם אני חותכת המון ירקות לקוביות קטנות. אף אחד לא יאכל אצלי מרק טחון... אני אנסה עם קורנפלור תודה רבה ורד

נירהמ1

New member
ורד - שימי גריסים - הם סופחים את המים

ומסמיכים את המרק. הם טעימים ומשביעים. חוץ מזה, יש להם גם יתרון בריאותי, כמות הגלוטן שבהם דלה, והם מורידים את רמת הכולסטרול ואת לחץ הדם. אין כמו גריסים או קוואקר להעשרת המרק.

נירהמ1

New member
ועוד דבר - כשאין לי גריסים אני מסמיכה גם

עם אורז מבושל. פשוט שמה 3-2 כפות גדושות בכל צלחת לפני ההגשה.

satr

New member
שמתי קורנפלור יצא בסדר

לפעמיים אני שמה גריסים אבל הם משנים את טעם המרק ולא כולם אוהבים את זה

navazi

New member
את יכולה לטחון חלקית

להוציא חלק מהנוזלים והירקות לסיר/קערה, לטחון עם בלנדר מוט (לחלופין אפשר פשוט לטחון בבלנדר רגיל), ולהחזיר לסיר הראשי - ככה גם תקבלי מרק סמיך, גם יהיו בו חתיכות של ירקות כמו שאתם אוהבים, וזה גם חוסך בקלוריות

למעלה