שאלת מרק קוסקוס

judith4

New member
שאלת מרק קוסקוס

עשיתי היום די אילתרתי, אשמח לשמוע מתכונים. אני בישלתי - כרע עוף עם חתיכות גזר, כרישה, כרוב, שורש פטרוזילה, דלורית (זה מה שהיה במינימרקט השכונתי לא היה דלעת) וחומוס (מבושל של סנפרוסט), תיבלתי רק במלח (גם במרק עוף אני לא שמה מרק עוף), אשמח לשמוע איזה ירקות אתם שמים וגם איך מתבלים. שבת שלום.

אילנית12

New member
אני שמה

דלעת,עלי כרפס,קישואים,שומר, תפוחי אדמה,גזר,גרגרי חומוס מבושלים מתבלת בחווא'ג למרק,ומעט מלח.

במרק של החומוס אני שמה גזר

דלעת, סלרי, קישוא, תפו"א וגרגרי חומוס מבושלים , מתבלת בחווא'ג למרק, וזהו................. בעיקרון את החומוס אני מבשלת בנפרד וגם משאירה בנפרד כי אמרו לי שזה גורם למרק להחמיץ האם זה נכון?ניסיתם?

judith4

New member
../images/Emo208.gif

סופשבוע פה חבל"ז איזה אקשן, אני מרשה לעצמי להקפיץ את עצמי, מקווה שלא תראו בזה חוצפה. ומה זה החוויג' למרק ואיפה קונים את זה, ואיזה מן טעם יש לזה - ככל שאפשר לתאר טעם בכתיבה...

pirge

New member
מרק ירקות רגיל עם חומוס ועוף

מרק ירקות ועוף (גם לקוסקוס) מאת:פירגה מטגנים בכף שמן זית בתוך סיר גדול בצל קצוץ ומזהיבים. מוסיפים חומוס מבושל מוסיפים לסיר בחתיכות ג ד ו ל ו ת גזרים, קישואים,כרובית,כרוב,פטריות,תפוחי אדמה,בטטות,שורשי ירקות ,הרבה עליים. קולורבי,דלעת או דלורית. מטגנים ביחד ובוחשים כ-5 דקות. מוסיפים מים מלוא הסיר. מתבלים ב- תבלון קנור פיקנטי --או מרק עוף. מלח, פלפל שחור קופסה רסק עגבניות---- לא תמיד קורט סוכר לטעום ולבשל כשעה לסנן את הירקות ולהגיש על קוסקוס את העוף להגיש ליד . למרק רגיל מוסיפים אורז או אטריות בסוף הבישול תהנו

מרק לקוסקוס יכול להיות עם או בלי עוף

חשוב לחתוך את הירקות חתיכות גדולות מאוד לרחוץ היטב ולא לקלף- 1 ק"ג חתוך גס -דלעת/דלורית, 4-קישואים (לטבעות), 3-גזרים (לטבעות) כרוב- לחתוך ל- 4 בצל- לחתוך ל-2 כרובית - להפריד פרחים גדולים מאוד תפו"א שלמים 5 שיני שום שלמים 1/2 חבילה כוסברה כמה עלי סלרי (עדיף סלרי ראש) ניתן להוסיף למרק 1 עגבניה שלמה לטעם נוסף - חוויג' למרק (בערך 1/2 כף), מלח (לפי הטעם) להוסיף גרונות עוף/הודו לטעם אני משתמשת

למעלה