שאלת מערכת משחק

Larik

New member
את מערכת המשחק?

או את כל הדברים של עולם הSTAR WARS, בשביל לבנות מערכת חוקים למשחק?!

דרגורן

New member
תגדירי "מכיר טוב"....

אני מכיר את המערכה, יצא לי לקרוא את ספר החוקים, אבל לא שיחקתי בה....

ננסק

New member
פרנהייט מכיר,

אפילו שהוא לא היה כבר כמה זמן בפורום, את יכולה להציק לו בהודעת תפוז.

Ferenheit

New member
סטארוורז ק20?

קודם כל - תודה ננסק. אני עדיין בפורום, רק לא מספיק לכתוב הרבה אלא לקרוא בעיקר. אתה יודע למה.... בקשר לסטאר וורז ק20: בראש ובראשונה: השיטה מצוינת לדעתי. קראתי הרבה חומר, אבל לא שיחקתי אז קחו את זה בעירבון מוגבל. 1. לסטאר וורז שונתה שיטת הנק"פ (שאחר ב- AEG עשו בה שימוש באישור מיוחד) והוא הופרד לנקודות חיות (שהן כמו נק"פ) ונקודות פצעים (בסך ששוה לתכונת החוסן). פגיעות רגילות מפחיתות נקודות חיות (ובעצם מיצגות עייפות, תשישות, נזק הכנעה, נזק באשינג או איך שלא תקראו לזה) ופגיעות חמורות\קריטיות עושות נזק ישירות לפצעים, מה שיכול להוביל למוות מהיר. השיטה מעולה. 2. אין הרבה מה לומר על ההרחבות. להרפתקאות סטאר וורז יש נטייה לדעתי להיות מאוד מאכזבות. אתה מרגיש שאתה טובע בפרטים שוליים מהרקע של הסרטים והספרים ומפסיד את תחושת אופרת החלל הדרמטית. עדיף לעשות קמפיין משלכם. היוצא דופן כאן הוא הספר שעוסק בצד האפל - מעולה. עושה את ההבדל. הייתי מוסיף אלמנטים ממנו לתוך כל משחק תפקידים כמעט ולא רק סטאר וורז. הספרים שעוסקים בטוב ורע אייקוניים: Book of vile darkness, Good, Evil כולם מבוססי מו"ד\פנטזיה, ומכולם הוא מתאר את הסוג הכי מהנה של רוע במערכה. 3. כל מיומנויות הג'די שולבו עם שיטת המיומנויות של ק20 בצורה נפלאה. אתה עושה Push ו- Pull כמו שאתה עושה jump ו- tumble. 4. הספרים מלא בציטטות מתוך הסרטים ובתמונות. מי שאוהב - מה טוב, מי שלא, לא נורא - צפו לאחת בכל עמוד. 5. הבנייה של הדמויות טובה במקומות שקל היה לכתוב בהם משהו גרוע (ג'די וסית'). שאר המקצועות באופן כללי חלשים יותר מכל הבחינות. יש נסיון להשוות אותם, כמיטב המסורת ברוב משחקי התפקידים אבל הוא לא מוצלח במיוחד. זה הכל פחות או יותר. אני לא בטוח למה כתבתי את כל זה, מה הייתה השאלה המקורית אבל בכל מקרה: May the force be with you

אלדריון

New member
אני חושב שהדרך היחידה להשוות בניהם

היא להביא לא מיומן מצד הג'די (או הסית') עם כאלה מיומנים מהClasses "הפחות חזקים", כמו שעשו בסרטים: ג'די צעיר עם מבריח מנוסה ורב מעללים.

Ferenheit

New member
אין מה להשוות

החייל מקבל כשרונות (בדומה ללוחם מו"ד) ועדיין ג'די ירסק אותו ללא בעיות מיוחדות. נוסף על כך לג'די יש תוסף הגנה (דרג"ש) אימתני והוא גורם נזק אדיר באמצעות הסייבר שלו (5ק8 נזק רגיל!). החייל יכול להשקיע את כל כולו בכשרונות שיאפשרו לו קצב אש גבוה עם הנשק, אני מניח, ולהגיע לשמונה יריות בסיבוב, אבל בהקרבה ממשית של תוסף ההתקפה הגבוה (בדומה לסערת חבטות של הנזיר וללחימה בשתי נשקים...) כך שהרוב המוחלט של ההתקפות המרובות שלו יחטיאו ואילו הג'די יפגע פעמיים ויסתפק ב- 10ק8+ 3 פעמים תוסף כח + תוספים אחרים. נוסיף על זה את העובדה שמעבר לדרג"ש גבוה הג'די יכול גם להסיט יריות בעזרת הסייבר. לחייל אין סיכוי. וזה לפני איזשהו שימוש בכוח. אם שה"ם מקפיד ואם הקמפיין מאוד פוליטי\דיפלומטי אולי יהיה מקום לדמויות של אצילים. בקרב, אפילו הדמויות שמקבלות מתקפת פתע לא שוות ערך לג'די בנוי היטב. כנ"ל לגבי שימוש במיומנויות. טייס חלל יכול להיות מצוין ברגע אחד וחסר תועלת במשנהו... חשוב לציין שיש שתי מקצועות ג'די - המגן והיועץ (Guardian, Consular). הם מתפתחים בקצב שונה במיומנויות וביכולות השונות ויוצרים אפשרות מעולה לריבוי מקצועות שיוביל לג'די המסוים שרוצה השחקן.

דרגורן

New member
אופתילו של אלרוס (בעקבות מחיקה)

ההודעה הזאת שורשרה להודעה שנמחקה, ולכן אני מפרסם אותה שוב (בכדי שהיא לא תעלם.) ההודעה המקורית: ------------------------------------------------------------------ קבלתי את BOOK OF CHALLENGES משהו יודע אם זה שימושי בשבילי ובשביל קבוצה מתחילה, מה מומלץ שם ומה זה בכלל? ------------------------------------------------------------------

EverMan

New member
book of challenges

זה בעיקר כל מיני חידות/מבוכים אולי גם כמה מצבים ... לא מקורי , לא אפקטיבי , לא שווה את הזיעה של לפתוח אותו בכלל. שה"מ טוב יכול להמציא סיטואציה פי שמונה מאות יותר טוב ממה שהם מביאים שם , וכל שיטוט באינטרנט יביא לך רעיונות יותר טובים.

Ferenheit

New member
תרשה לי לחלוק על דעתך

הספר טוב. הוא מציג היתקלויות נפרדות שניתן לשלב בהרפתקאה כלשהי וגם עובר על כמה רעיונות כללים שניתן לעשות איתם דברים מהנים מאוד (אתה יכול לבדוק את שתי ה- web enhancements שמופצים באתר של וויזארדס בחינם). הדמיון שלנו פועל באמצעות ערבוב מושגים שמוכרים לנו שליפה ויצירת אסוציאציה. תהליך האיסוף של המושגים, האסוציאציות והשילובים שלהם מוכר כ"העשרת הדמיון". לעולם ההמלצה שלי תהיה לאמץ את ההזדמנות ולא תוותר עליה. אתה לא חייב לקנות את הספר, כמובן. אבל ככל שתקרא יותר דברים כאלה תהפוך לשה"ם טוב יותר. גם האינטרנט הוא מקור טוב, בזה לפחות, אני ואברמן מסכימים.

למעלה