סטארוורז ק20?
קודם כל - תודה ננסק. אני עדיין בפורום, רק לא מספיק לכתוב הרבה אלא לקרוא בעיקר. אתה יודע למה.... בקשר לסטאר וורז ק20: בראש ובראשונה: השיטה מצוינת לדעתי. קראתי הרבה חומר, אבל לא שיחקתי אז קחו את זה בעירבון מוגבל. 1. לסטאר וורז שונתה שיטת הנק"פ (שאחר ב- AEG עשו בה שימוש באישור מיוחד) והוא הופרד לנקודות חיות (שהן כמו נק"פ) ונקודות פצעים (בסך ששוה לתכונת החוסן). פגיעות רגילות מפחיתות נקודות חיות (ובעצם מיצגות עייפות, תשישות, נזק הכנעה, נזק באשינג או איך שלא תקראו לזה) ופגיעות חמורות\קריטיות עושות נזק ישירות לפצעים, מה שיכול להוביל למוות מהיר. השיטה מעולה. 2. אין הרבה מה לומר על ההרחבות. להרפתקאות סטאר וורז יש נטייה לדעתי להיות מאוד מאכזבות. אתה מרגיש שאתה טובע בפרטים שוליים מהרקע של הסרטים והספרים ומפסיד את תחושת אופרת החלל הדרמטית. עדיף לעשות קמפיין משלכם. היוצא דופן כאן הוא הספר שעוסק בצד האפל - מעולה. עושה את ההבדל. הייתי מוסיף אלמנטים ממנו לתוך כל משחק תפקידים כמעט ולא רק סטאר וורז. הספרים שעוסקים בטוב ורע אייקוניים: Book of vile darkness, Good, Evil כולם מבוססי מו"ד\פנטזיה, ומכולם הוא מתאר את הסוג הכי מהנה של רוע במערכה. 3. כל מיומנויות הג'די שולבו עם שיטת המיומנויות של ק20 בצורה נפלאה. אתה עושה Push ו- Pull כמו שאתה עושה jump ו- tumble. 4. הספרים מלא בציטטות מתוך הסרטים ובתמונות. מי שאוהב - מה טוב, מי שלא, לא נורא - צפו לאחת בכל עמוד. 5. הבנייה של הדמויות טובה במקומות שקל היה לכתוב בהם משהו גרוע (ג'די וסית'). שאר המקצועות באופן כללי חלשים יותר מכל הבחינות. יש נסיון להשוות אותם, כמיטב המסורת ברוב משחקי התפקידים אבל הוא לא מוצלח במיוחד. זה הכל פחות או יותר. אני לא בטוח למה כתבתי את כל זה, מה הייתה השאלה המקורית אבל בכל מקרה: May the force be with you