שאלת מעי רגיש

• פותח הנושא usi1
  • פורסם בתאריך

usi1

New member
שאלת מעי רגיש

שלום נודע לי לאחרונה לאחר בדיקת קולונוסקופיה שיש לי מעי רגיש, התור לגסטרו שלי הוא רק באמצע מאי, בינתים הייתי רוצה אם אפשר כמה המלצות על הנושא של תזונה במצב כזה, הבעיה העיקרית שלי זה התנפחויות רציניות אחרי האוכל שלא עוברות במשך ימים מה שגורם לי להיות במצב מנופח כמעט תמידי, אסור לי לקטוז וכנראה יש לי גם רגישות לגלוטן , אני גם צמחונית . מה נשאר לי לאכול? קראתי שקטניות ומעי רגיש זה לא הולך ביחד, מה אני יכולה לקבל בשביל חלבון? ביצים אני אוכלת , טופו אני מפחדת בגלל האסטרוגן, זה משבש לי את כל המאזן בגוף, כך שאני משתדלת לא לאכול טופו על בסיס קבוע, זה גם לא טעים במיוחד. ירקות סיביים מידי כמו ברוקולי אני לא יכולה לאכול, עלים ירוקים ( עלי בייבי) מפוצץ אותי, מה עושים? אני מרגישה שאני לא אוכלת מאוזן בכלל , רציתי לדעת אם יש כאן המלצות למשהוא מה עושים במצב כזה. תודה.

usi1

New member
בתשובה לשאלות

אני לא אוכלת לחם כבר כמה שנים ולא מוצרי דיאט, כל מה שמכיל את הסוכרים המלאכותים אני ממש לא יכולה לסבול, אני מרשה לעצמי לאכול תפוחים, תמרים אורגנים, שקדים בכל הצורות, כל פרי אני מנסה בעדינות יש פירות מאוד "סוכריים" שעושים לי צרבות . תפוחים זה הפרי הכי טוב עבורי . אני משתדלת לחלק את הארוחות לא תמיד זה מסתדר במיוחד לא בימים שאני לא בבית אבל בכל מקרה אני לא אוכלת ארוחות כבדות וגדולות, בדרך כלל זה בוקר, בינים (פרי), צהריים, בינים(דגני אורז עם חלב אורז), ערב(ביצה עם אורז וסלק למשל).

תשובה

שלום לך, טיפול אצל דיאטנית קלינית יכול לעזור לך מאוד - יוכלו לעזור לך להרכיב תפריט צמחוני ומאוזן שלוקח בחשבון את כל המגבלות שציינת ושדואג למנוע חוסרים תזונתיים. אין משהו חד משמעי ש"לא הולך" במעי רגיז ולכן צריך לעבוד איתך ביחד להרכבת תפריט אישי. רצוי לפנות לדיאטנית שמתמחה בבעיות במערכת העיכול.

למעלה