שאלת מעבר לכיתה א'....

princess66

New member
שאלת מעבר לכיתה א'....

בן החמש ממש גבולי מבחינת שנתון (יליד 18.12) כך שמבחינה פורמלית אמור לעלות בשנה הבאה לכיתה א'. מבחינתנו כבר הוחלט שלא יעלה וישאר עוד שנה בגן חובה (סיבות שונות הנתמכות על ידי צוות מקצועי...). בשיחה הערב עם הגננת היא אמרה לי שההחלטה העדכנית היא שרוב הילדים גם הגבוליים יעלו לא משנה מה.... ואני שואלת - האם יכולים להכריח אותי להעלות אותו לכיתה א' על אף שבעינינו הוא לחלוטין לא מוכן וזה עשוי לגרום לו נזק? איך אפשר לקבל כזו החלטה גורפת מבלי לדון בכל מקרה לגופו? הרי כל ילד הוא עולם ומלואו וכל ילד הוא שונה. אני ממש מוטרדת עכשיו....

Anne Shirley1

New member
מוזר

למיטב ידיעתי הגננת והצוות הפסיכולודגי יכולים רק להמליץ לכאן או לכאן ההחלטה היא רק בידי ההורים. בעיקר אם הוא בשליש האחרון של השנתון. האמת אמירה מאוד תמוהה "לא משנה מה" בעיקר אם אתם נתמכים בהמלצות מהצוות המקצועי. שווה לברר איתה אולי לא הובנה.

קינמון4

New member
הבנתי מחברה שאכן היה שינוי בנהלים בנושא בשנה

האחרונה. תיגשי לעיריה, תבקשי ועדה להשארת הילד בגן, במידה ויש המלצה גם של הגננת, אין בעיה עם זה, אם הגננת ממליצה לעלות זה כבר יותר סיפור. ככה לפחות היה אצלה.

Anne Shirley1

New member
בדקתי עכשיו עם חברה שהיא גננת בחובה

ולא ידוע לה על שינוי בהנחיות אולי זה תלוי ישוב/עיר?

princess66

New member
תודה, שוחחתי שוב עם הגננת...

היא אומרת שהחליטו להקשות ולא לתת יותר מידי "חופש" בהחלטת ההורים האם להעלות או לא. לשאלתי מה דעתה על מוכנות הילד (למרות שאני בטוחה שאני יודעת מה טוב לו והוא לא בשל) היא אמרה שהיא עוד לא יכולה להביע דיעה.... גם זה מתמיה, 4 חודשים אחרי תחילת שנה והסתגלות לא פשוטה הגננת לא יכולה להביע דעה??מוזר לי... בכל מקרה ברור לי שאלחם על מה שנראה לי הכי נכון - שישאר עוד שנה מקווה שלא אצטרך...

נושי 14

New member
זה תלוי עירייה

יכולה להגיד לך שבשנה שעברה אמרו לנו שההחלטה היא לא של הגננת ולא של ההורים אלא של פסיכולוג הגן ולמרות זאת ולמרות שיובל לא גבולי (נולד בסוף אוגוסט) נתנו לנו להחליט (הגננת המליצה להשאיר הפסיכולוגית (שעשתה גם אבחון מעבר לתצפית) המליצה להעלות.

lda

New member
בני יליד 25/11 ואין שום סיכוי שאעלה אות.

לכיתה א׳. עדין לא דיברתי עם הצוות בגן, אבל לפי מה שידוע לי , הגם שברירת המחדל היא להעלות, בהחלט קיימת אופציה להשאיר.

גם שלי יליד 25/11 וגם אני לא מתכוונת לעלות או

תו. כדי למנוע את כל הבלאגן הזה לי ולילד בכלל הכנסתי אותו מראש לשנתון מתחת ולמרות הכל צריך אישור. פשוט הצבתי עובדה לגננת! בסופו של דבר זאת החלטה שלנו בשילוב של עוד גורמים. לא רואה סיבה שמישהו יכריח אותכם להעלות ילד לא מוכן לבית הספר.

נושי 14

New member
מה שאני לא מבינה זה למה כבר עכשיו

או יותר נכון ברישום של שנה קודמת את מחליטה שהוא לא מוכן. ואם הוא כן יהיה ? יכולה להגיד לך שהם עושים כזאת קפיצת גדילה באזור חמש וחצי שזה מדהים. איך בכלל נתנו לך לרשום אותו לשנתון אחת מתחת (אני מתעניינת לא תוקפת). ? שלי נולדה בתאריך דומה (23.11) אומנם כרגע היא בטרום טרום אבל אני מאמינה שאני אשאיר את ההחלטה אם להעלות אותה או לא לאזור יוני הרלוונטי. הגדול שאומנם לא היה גבולי אבל היתה המלצה מהגננת להשאירו נרשם גם וגם והחלטתי (או יותר נכון התקשרו אלי מהעירייה לראות מה החלטתי) באזור יוני.

כנסי

אני חושבת שהנזק הרבה יותר גדול אם הכניס אותה מוקדם מידי מאשר שישאר עוד שנה בגן ורק הרוויח. אני החלטתי (כמעט) ברגע שנולד. אני מאלה שטוענים שעדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות
אני יכולה להגיד לך שמבחינה קוגנטיבית הוא יכל להעלות גם שנה שעברה
הצד הריגשי שלו לעומת זאת... הרבה יותר חלש. עברתי ועדה מיוחדת (בקיבוץ) והוחלט לאשר לי מכיוון שלרוב ההמלצה היא (עלבנים בעיקר) להשאיר עוד שנה ורציתי למנוע ממנו את ה"אכזבה"ששאר החברים שלו עולים והוא לא. במקרה הכי גרוע והגננת תגיד לי שממש אין לו מה לעשות עוד שנה בגן, אז יעלה ו"ידלג" על גן חובה ובכוונה זה במרכאות כי אצלנו הגן הוא טרום חובה וחובה ואיתו היא עובדת על הדברים שעובדת עם הבוגרים יותר.

נושי 14

New member
הבנתי

אצלנו גם הגננת של הטרום רצתה להשאיר אותו עוד שנה איתה ובעירייה אמרו לה במפורש, שהם לא משאירים בטרום עוד שנה, אלא רק בחובה. כשאני מסתכלת על הילד שלי עכשיו (זה ששנה שעברה התלבטתי לגביו). אני ממש לא יודעת מה הוא היה עושה עוד שנה בגן ואני לא מדברת על התכנים כי זה מבחינתי שטויות. פשוט כל תחומי ההתעניינות שלו השתנו. יכול להיות שהשינוי הוא בעקבות בית הספר. אבל פתאום הוא הרבה פחות מעונין לשחק (כששנה שעברה זה כל מה שעניין אותו).

אצלנו

הגדול שלי נולד שלושה ימים קודם, בשיחה עם הגננת בתחילת השנה היא לא הזכירה שום דבר כזה. היא כן אמרה שנצטרך לרשום אותו גם לחובה וגם לכיתה א' וההחלטה מתקבלת בסביבות חודש אפריל. (לפי חישוב שאני עושה בראש הוא משהו כמו 3 ימים לפני סוף השנתון?)

princess66

New member
אכן 3 ימים לפני סוף השנתון

ואיך אפשר להחליט רק באפריל? הילד כבר עכשיו מדבר על זה ששנה הבאה ילדים עולים לכיתה א' והוא נשאר בגן.... זה יבלבל את הילדים עד מאוד

אני כבר עכשיו הסברתי

שיש ילדים גדולים ממנו שיעלו לא' ויש קטנים שנשארים (זה משולב עם טרום) ושהוא בדיוק באמצע ואנחנו עדיין לא יודעים . אני איתך, בתחושה הבסיסית שלי- עדיף שישאר, אבל הגננת שלו אמרה שזה מוקדם להחליט. בחודשים הבאים יכול להיות שינוי שיהפוך את ההחלטה שלנו.

קינמון4

New member
מחליטים רק באיזור אפריל, כי יש שינוי עצום אצל

ילדים בחודשים האלה. גם אצלנו כמו אצלך הגננת עוד לא יודעת, זה לא בגלל שהיא לא מכירה מספיק טוב אחרי 4 חודשים, זה בגלל שעוד 4 חודשים יכול להיות שינוי עצום אצל ילדים שכרגע יש לגביהם התלבטות.

ההחלטה הסופית היא של ההורים בלבד

גם הבן של אחותי שהוא בכלל יליד 29.10 לא יעלה שנה הבאה ולא משנה כמה ניסו לשכנע אותם או לריב איתם על העליה אחותי הבהירה להם שהם ההורים והם מחליטים ובאמת הוא נשאר שנה הבאה גן חובה בהצלחה

adip78

New member
גם שלי גבולי והגננת אמרה לנו שיש לנו זמן

היא אמרה שלדעתה הוא לא מתאים, אבל שנעבור אבחון פסיכולוגי ובינתיים נרשום גם לגן וגם לכיתה א ובאפריל נחליט. היא ממש לא אמרה כלום על שינוי נהלים.

מהניסיון שלי, תשני גישה:

אל "תבקשי רשות" מהגננת/עירייה/ועדה. תודיעי להם שזה מה שהחלטת ובזה נסגר העניין מבחינתך. תשדרי החלטיות - זה הילד שלך ואת זו שמחליטה לגביו. אצלי עשו קטע מאוד דומה (גם כן יליד דצמבר..) רק גישה אסרטיבית וחד משמעית פתרה את העניין.

למעלה