שאלת מנשא - לופיקס

רlנית

New member
שאלת מנשא - לופיקס

כאשר אני מכניסה את הבן שלי - בן כחודש וחצי - למנשא, הוא נרגע במהירות ונרדם. אבל באופן קבוע הוא בוכה כשהוא מתעורר ולא נרגע עד שאני לא מוציאה אותו. אני לא מתכוונת לבכי של רעב אלא כנראה של אי נוחות. אני חושבת שאו שחם לו או שמשהו בתנוחה לא מתאים לו - אם כי כאמור הוא כן נרגע ונרדם במנשא ויכול לישון בו בכייף. אני מניחה אותו בתנוחה של בטן לבטן, עם בגד גוף בלבד. יכול להיות שכבר צריך להוציא לו את הרגליים החוצה? אני לא זוכרת באיזה גיל נשאתי את אחותו עם הרגליים בחוץ. הוא תינוק די גדול (נולד 4.445 ק"ג ובגיל ארבעה שבועות שקל 5.250 ק"ג) וארוך, אני לא יודעת מה המידות שלו כרגע. מאד חזק, מחזיק את עצמו מצוין. עוד לא היינו אצל אורתופד לבדיקה של מפרק הירך ואני לא יודעת אם מותר פיסוק בגיל הזה, כזה שנוצר כאשר הרגליים בחוץ (תנוחת צפרדע?)
חוץ מזה קצת עליתי במשקל והמנשא יותר צמוד עלי מפעם - המנשא הוא במידה מדיום ולפי טבלת המידות אני בין מדיום ללארג' - יכול להיות שזאת הסיבה?

וזה לא קורה כשהוא מתעורר במקומות אחרים?

נדמה לי שיש תינוקות שכל התעוררות שלהם מלווה בחוסר נוחות מסויים...
עוד משהו שיכול להיות קשור למנשא, זה שהוא צריך פיפי... אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר אבל קראתי פעם שלתינוקות יש איזה ידע מולד "לא לעשות צרכים על אמא" וכשהם במנשא הם מתאפקים (גם אם יש חיתול), עד שנמאס להם והם בוכים שיוציאו אותם ואז משחררים.

רlנית

New member
בינתיים השתמשתי במנשא רק בבית

לגבי פיפי- אולי זה העניין אם כי כאשר הוא ישן עלי ללא מנשא הוא לא מתעורר בוכה ויכול לישון עלי די הרבה זמן. ולא פעם ברגע שאני מוציאה אותו הוא מיד נרדם עלי בחזרה ואני מרגישה שהוא לא רוצה לחזור למנשא. לכן אני חושבת שאולי התנוחה בה הרגליים מקופלות לא נוחה לו לאורך זמן. הוא לא תינוק שמתעורר בוכה בכלל רק אם לא שמים לב במשך זמן מה שהוא ער ...

למעלה