שאלת מליון הדולר

xcalibur

New member
שאלת מליון הדולר

אתה נוסע באוטו מתל אביב לירושלים. בעליות לבירה הצינה הירושלמית עושה את שלה והאוטו מתחיל להתמלא אדים. על איזה מצב תשים את מפשיר האדים חום או קור? ואם כבר שאלות מטופשות, האם אני היחיד ששם לב שכשאתה נוסע גם דרך שבר-ענן, אין מצב בחיים שהגשם ירד ישירות על השמשה האחורית? אם טיפות יגיעו לשם זה רק כי הם ניגרו מהגג.

פנומן 72

New member
בנוגע לשאלה הראשונה עניתי לך בפרטי

בנוגע לשאלה השניה - איך הגשם יירד על השמשה האחורית אם אתה נוסע קדימה ? אני לא יודע מה לקחת, אבל תשאל את סוקרטס אולי הוא יירצה גם קצת מזה ...

xcalibur

New member
מה זה קשור?

למה הגשם יורד רק על חלק אחד של המכונית??? מה שנופל על השמשה הקדמית טכנית אמור גם ליפול על האחורית. בטח קשור לוואקום או משהו שהאוטו משאיר מאחוריו...

פנומן 72

New member
הגשם יורד גם על האחורית אבל פחות

בגלל שהוא יותר מאונך מהקדמי, שטח הפנים שלו (surface) יותר קטן.

xcalibur

New member
דניאל

אני מדבר על להכנס עם שמשה אחורית יבשה לתוך שבר ענן ולצאת עם שמשה אחורית יבשה. זה משהו פריקי לחלוטין. שטח פנים לא שטח פנים, הגשם יורד על כל חלקי האוטו. תוך כדי נסיעה משהו קורה והוא פשוט לא מטפטף כלל וכלל על השמשה האחורית.

פנומן 72

New member
אין דבר כזה

אלא אם יש רוח חזקה מאוד שבאה מקדמת האוטו ולכן הגשם לא יפגע בשמשה האחורית

xcalibur

New member
ממש ציור של אייזיק ניוטון

תאמין לי שאני לא מדבר באויר. את המילים האלו אתה יכול לחרוט בברזל. אני הולך לפורום פיזיקה אולי הם יוכלו לדעת מה לעזאזל הולך כאן :p

yeti asx

New member
זה ממש פשוט

שהאוטו נוסע הוא עושה מערבולות באוויר והגשם פשוט עף משם. תיראה גם במרוצי מכוניות ובF1 שהרבה פעמים נהג מנסה לעקוף מישהו וידבק לו לתחת אבל כל פעם שהוא יוצא לעקיפה הוא ניתקל במחסום אוויר והוא מעט משמעותית.

למעלה