שאלת מכס...

sohodf

New member
שאלת מכס...

במידה ואזמין מאי ביי Creative Labs Zen Micro 5GB שעולה 268$ לפני משלוח, אני אצטרך לשלם עליו מכס, או שהוא יעבור "חלק"? ועוד שאלה : מבחינת מתח חשמלי, אני צריך מתאם מיוחד, או שאפשר להשתמש בו כמו שהוא?

LinkTree

New member
לדעתי

רק 17% מעמ אבל אני לא בטוח - תכנס לאתר של המכס יש שם הסברים מלאים אהה.. המעמ הוא גם על המשלוח לדעתי. מתאם אני לא יודע - לפחות ב IPOD (זה מש שיש לי) לא צריך ממיר מתח כי המתאן תומך בכל המתחים צריך רק מתאם לשקע אבל לZEN אני לא יודע.

JustThomas

New member
בעיקרון...

מכשירים קטנים אפשר להבריח. (אני לא אמרתי את זה
) ובאייריבר ובאייפוד מגיע אדפטר אלקטרוני, שמתאים את עצמו למתח שונה (110\220 וולט) רק צריך מתאם לכניסה שלו. עולה כמה שקלים בודדים בכל חנות חשמל \ חומרי בניין.

sohodf

New member
אוקיי, לא הבנת.

אני לא נוסע לחו"ל להביא את המכשיר, אלא חושב להזמין אותו מאי ביי, ורוצה לדעת מה יהיו העלויות הנוספות חוץ ממחיר המכשיר והמשלוח.

JustThomas

New member
אהא... הבנתי.

העלויות הן: עלות המוצר, עלות המשלוח (אם זה משלוח ישיר לארץ, או משלוח בתוך ארה"ב ואז לארץ), ועלות המכס. וזהו.

benler

New member
ממש לא נכון (אבל ממש)

מע"מ מוטל על כל מוצר שנמכר בארץ (פרט לפירות וירקות שגודלו כאן !), בלי קשר למקורו. מכס מוטל על מוצרים רבים שמיובאים וצריך לראות באתר המכס מה גובהו עבור כל מוצר. בן

weird dust

New member
מה לא בסדר במה שכתבתי?

סתם שאלה? לא מוסיפים על המכס מעמ תבדוק באתר שלהם.

benler

New member
בדקתי באתר והנה התוצאות

iPod מוגדר (משום מה) במכס תחת הקטגוריה של "קופקט דיסק נייד" שסך המס עליו הוא 35% (מזה 17% מע"מ והשאר מכס). אם אני לא משכנע אותך, תסתכל באתר (דף 3) בשורה של קומפקט דיסק ובתמונה המצורפת שאותה הכנתי באתר (מתייחדת לiPod ישן, אבל העיקרון דומה). שבת שלום, בן

weird dust

New member
זה לא 17 אחוז מע"מ זה 35 אחוז מס

זה או זה או זה הם לא באים ביחד וזה לא מס מצטבר - אתה מוזמן לחפש את המקום שאומר את זה. אם במיקרה תגיע לאילת ירד לך 17 אחוז מע"מ. אם תיקנה בחול תביא למכס זה 35אחוז מעמ כמו שיש על כל אותם דיסקמנים ניידים. וכבר ליפני שנתיים אני ביררתי וראיתי את האתר ואת כל השטויות.

benler

New member
אתה טועה שוב

ונמאס לי להתווכח. במדינת ישראל יש מע"מ על כל דבר פרט לפירות וירקות. מע"מ זה מצטרף למכס אם קיים. בן

למעלה