שאלת מכס

Sir Schmoopy

New member
שאלת מכס

הי, אני תמיד דואג להזמין בסכומים נמוכים כדי לא להתעסק עם מכס וכו'.
הפעם לראשונה אני מתכנן לעשות הזמנה רצינית של 100-200 דולר, רציתי לשאול, איך בדיוק הסיפור עם המכס הולך? מחיביים אותי על הסכום הנוסף כשאני לוקח את החבילה מהדואר פשוט? ואם אני משתמש בחברת שילוח אז מה קורה? ואם יש דרך לחשב מראש כמה זה יעלה ואם עדיף לפצל את החבילה.
תודה

regex

New member
תשובות

כרגע המצב הוא פטור ממכס עד 2000 שח (לא בטוח) ופטור ממע"מ עד 75$.

חבילה של 100$ תגרור עלות של 16% מע"מ (החל מהשקל הראשון) וכנראה עלות שחרור של הדואר שדנו בה הרבה בעבר.

לא להשתמש בשום שירות מלבד דואר חבילות פשוט: לא UPS לא FEDEX ולא EMS. בכל המקרים הללו יתווספו לך מאות שקלים בעלויות שונות ומשונות

Sir Schmoopy

New member
תודה על התגובה המהירה

בחברות שילוח התכוונתי ל ezbuyus, ushops ודומיהם, שנותנים לי כתובת בארה"ב (ככה שאני יכול לשלוח לשם בחינם דרך CSI) והם שולחים את זה לישראל.

regex

New member
לגבי USHOPS

זה שירות טוב בבסיס אבל כשהשתמשתי בהם היתה נטייה לקחת צד עם המכס ולא עם הלקוח.

אבל אם אתה מתחת לגובה המכס - לא צריכה להיות בעיה

liquidlogic

New member
CSI + USHOPS

זו הקומבינה בה אני נוטה להשתמש ברוב המקרים, בדרך כלל חבילות של $100-$300.

אתה פטור ממכס כל עוד אתה לא עובר $325 (או בערך 1200 ש"ח) אבל משלם מע"מ.

במקרה של USHOPS, אחרי עדכוני המכס נראה לי שהם הורידו את המכס אבל העלו קצת את מחיר המשלוחים (אני משתמש במשלוח ימי) והעלות בתשעים אחוז מן המקרים יוצאת לי (בסה"כ כולל מחיר המשחק) משהו כמו 150% מעלות המשחק המקורית (ועוד חודש חודשיים לחכות). היתרון הוא שאין הפתעות / עלויות נוספות / פשלות (בינתיים) - אתה משלם ומקבל את המשחק עד דלת הבית.

לא ניסיתי עדיין לעבור את גבול ה $325 (כנראה שלא מומלץ). אני תמיד משתדל לעבור את גבול ה $100 כדי לא לשלם משלוח בתוך ארצות הברית ובדרך כלל מזמין בימי שישי בהם יש מבצעים והנחות נוספות.

עוד "שיטה" בה אני משתמש (טובה למי שמזמין באופן קבוע) - אני מזמין משחק אחד שהוא PRE-ORDER לכמה חודשים טובים ואז מטפטף להזמנה משחקים כשהם במבצע מעניין ומאחד אותה עם המשחק הממתין (וכך לא משלם משלוח על חבילות קטנות ולא מפספס מבצעים), כאשר מצטבר סכום בחבילה הממתינה - אני מבקש מהם לשחרר ולשלוח את המשחקים שכבר הגיעו ולא צריך לשלם על המשלוח וכו'.

עד כמה שזה נוגע ל CSI - השרות שלהם מצויין, רק רצוי לא להעמיס עליהם בקשות מורכבות מאחר והם קוראים ממילא רק את השורה הראשונה :)

regex

New member
זה לא קצת מסוכן?

שפתאום המשחק הזה יכנס למלאי וישלח לפני שהתכוונת?

AzureDarkness

New member
בדר"כ אין הפתעות בזמנים

לפחות לא לכיוון ה"להקדים". אם כבר, משחקים בpreorder נוטים לאחר.

CSI לא לוקחים עמלה על למזג הזמנות? לא קרה לך שהם שלחו את המשחק, במקום להוסיף אותו להזמנה קיימת?

liquidlogic

New member
תשובות

לא, לא היו לי הפתעות (אני קונה משחקים באופן שוטף ותמיד יש איזה PRE-ORDER חדש להוסיף לחבילה הממתינה, הם כבר התרגלו אלי).

ולא, לא קרא לי שמשחק נשלח מאחר ובקניה עצמה אני מסמן "איסוף עצמי" מהסניף באורלנדו ולא משלם מכס (אם כי לפעמים מוסיפים לי מע"מ מקומי שמקזזים לי אחר כך).

מעולם לא לקחו לי עמלה על איחוד חבילות (לפעמים אני רואה שרושמים שהחבילה המקורית נשארת על מחיר "$0.26" אבל לא ראיתי חיובים.

יש לי אצלם גם הנחה קבועה של 5% כך שבסופו של דבר המחיר היה משתלם גם אם היו חיובים מזעריים שלא שמתי לב אליהם.

BALEDIN

New member
סיכום על כל חברות השילוח

דרך אלה כדאי לשלוח

משלוחים מארה"ב:
Standard Int'l Flat Rate Shipping – דואר חסכוני, שבד"כ לא אמור לעלות הרבה ולרוב משמש לחבילות קטנות. את החבילה תקבלו היישר לתיבת הדואר, ואם היא גדולה מדי היא תגיע לסניף הדואר הקרוב לביתכם.
זמן משלוח משוער – שבועיים עד חודש

USPS First Class Mail International – משלוח שנשלח דרך רשת הדואר האמריקאי. גם כאן תקבלו את הדואר ישירות לתיבת הדואר או לסניף הקרוב. שימו לב שלא מדובר בUPS שהיא חברה פרטית שמבצעת משלוחים עד הבית. לפעמים תוכלו לקבל מספר מעקב.
זמן משלוח משוער- שבועיים עד חודש

USPS Priority Mail International – משלוח דרך הרשת האמריקאית – יכול להיות דואר רשום או לא. החבילה מגיעה לתיבת הדואר/הסניף הקרוב. לפעמים תוכלו לקבל מספר מעקב.
זמן משלוח משוער- שבוע עד שבועיים

PRIORITY MAIL - משלוח מהיר עד 10 ימים לכל מקום בעולם.
חיסרון: מספר המעקב מספק רק אישור משלוח, אין מעקב בכל ברגע נתון.
יתרון: מהיר, סיכוי סביר שלא יעצר במכס בתלות בגודל החבילה ומשקלה.
.- לא בטוח מארה"ב -

משלוחים מאנגליה:
Royal Mail – משלוח בדואר אוויר, משלוח זול בד"כ של רשת הדואר האנגלית. המשלוח מגיע לתיבת הדואר המקומית או לסניף הדואר הקרוב.
זמן משלוח משוער – שבוע עד שבועיים.

משלוחים מהונג קונג:
Air Mail – משלוח בדואר אוויר, לרוב בחינם. המשלוח מגיע לתיבת הדואר/סניף קרוב. בד"כ די איטי.
זמן משלוח משוער – שבועיים עד חודש

AIR MAIL - משלוח אוויר בין 3 שבועות לחודש.
חיסרון: אין מעקב, משלוח ארוך, אין אחריות על המטען נגד נזיקין או שברים.
יתרון: סיכוי טוב שלא יעצר במכס בתלות בגודל החבילה ומשקלה
Registered Air Mail – כמו המשלוח הקודם אבל עם מספר מעקב.
זמן משלוח משוער – שבועיים עד חודש.
ממקום אחר

משלוחים מיפן:
Surface - משלוח דרך הים, איטי מאוד אך גם זול. מגיע לתיבת הדואר או לסניף הקרוב.
זמן משלוח – חודש עד חודשיים

SAL – משלוח חסכוני וזול, אך לל אמספר מעקב וגם לא מהיר במיוחד. מגיע לתיבת הדואר או לסניף הקרוב.
זמן משלוח – חודש

Registered SAL – כמו SAL רגיל אך עם מספר מעקב.
זמן משלוח – חודש

ודרך אלה לא לשלוח

EMS - דואר מהיר עד שבוע לכמעט כל מקום בעולם מכל מקום בעולם.
חיסרון: כל חבילת EMS עוברת במכס, מכאו סיכוי גדול מאוד שהחבילה תיעצר.
יתרון: מהיר, אמין, יש מספר מעקב וניתן לאתר את החבילה בכל רגע נתון.

חברות זרות - UPS,FEDEX,DHL,TNT ועוד...
חברות הזרות מספקות משלוחים מהירים ואיכותיים לארץ על בסיס קבוע ומהיר יחסית, כולל מוקד תמיכה
ומעקב אחר משלוחים לפעמים ברמה של עד מיקום הפריט בכל רגע נתון.
כל חברות הזרות מעבירות מוצרים במכס באופן עצמאי ומחייבות את הקונה בסכום המכס.

חיסרון: יש מכס המשולם על ידי החברות הזרות - אין אפשרות למשא ומתן, יקרים יחסית.
יתרון: מהירים, שירות טוב, מעקב משלוחים טוב.

תבקש שירשמו על החבילה שהיא עולה פחות מ50 דולר ובסכום לא עגול
43.27$ לדוגמה

liquidlogic

New member
תודה על ההשקעה!

מידע חשוב כשרוצים להזמין ממקומות שונים ולא מכירים את האפשרויות.

eszter987

New member
מעניין אותי לדעת

דרך איזה אתר אפשר להזמין משחקים מהונג קונג ויפן?

למעלה