שאלת מיסים

*DOR*

New member
שאלת מיסים

שלום,

במידה ויש אני מקבל אזרחות או תושבות ספרדית, אבל עדיין גר בארץ, האם יש חובת תשלום מיסים כלשהם לספרד?
וההפך, במידה וקיבלתי אזרחות או תושבות ספרדית, ואני עובד לגור שם ועובד שם, האם יש חובת תשלום מיסים כלשהם לארץ?

תודה.

elley

New member
רגע של עברית

תושב הוא מי שמתגורר במקום מסוים. אתה לא יכול להיות תושב של ספרד בלי להתגורר שם. אזרחות היא ההשתייכות שלך למדינה מסוימת, ללא תלות למקום בו אתה נמצא. אפשר להיות אזרח ישראלי ולטייל בחו"ל, ועדיין להיות ישראלי. אפשר להיות אזרח ספרדי ולהסתובב בכל העולם, ועדיין להיות אזרח ספרדי. תושב זה איפה שאתה חי ומתגורר באופן קבוע, אזרח לא תלוי במקום.

מעבר לזה: חובת תשלום מיסים היא נגזרת של התושבות (סייג: יש מדינות כמו ארה"ב למשל, ששם אזרח אמריקאי חייב לדווח - גם אם לא לשלם - על הכנסותיו גם אם אינו מתגורר בארה"ב גופא). אני לא יודעת אם ספרד היא מדינה כזו או שלא, עוד מעט יבואו המומחים לעניני ספרד ויענו ספציפית. מה שכן, עד כמה שאני יודעת, יש אמנת מיסים בין ישראל וספרד, מה שאומר שאתה משלם את המיסים איפה שאתה גר.

republik

New member
רק חידוד בקטע של התושבות

לפחות בישראל (לא יודע איך זה בספרד), מעבר למבחן של איפה אתה פיזית מתגורר, יש גם את השאלה של "מרכז החיים"
כלומר, אם בנאדם הולך לדפוק קופה בספרד כמה חודשים אבל כל המשפחה שלו בישראל וכל הקשרים המשמעותיים שלו בישראל ואין לו שום קשר אמיתי לספרד מעבר לעבודה, יש סיכוי לא רע בכלל שהוא עדיין יהיה חייב לשלם מס בארץ. ברור שזה לא יהיה בכפל, אבל עדיין הוא יהיה חייב לשלם מס כאן לפי חוקי המס כאן.

elley

New member

למעלה