שאלת מינונים

tully

New member
שאלת מינונים

אני אמנם בת 26 אבל יש לי תחושה שיש לכם הרבה יותר ניסיון בענייני מינונים. אני מאובחנת טרייה ADHD עם קצת היפר (מתבטא בעיקר בחוסר שקט וקצת חיפוש ריגושים) לקחתי ריטאלין 10 מ"ג במשך כמה ימים הייתה השפעה קלה ביותר ב15 מ"ג הייתה השפעה טובה על הריכוז והחוסר שקט אבל היה לי גם מן רעד קליל בידיים וקצת עירפול. פעם אחת לקחתי 12.5 והיה בסדר. אבל בגלל שזההיה רק פעם אחת קשה לי להחוות דעה ממש. עכשו קיבלתי קונצרטה. 18 מ"ג עשה השפעה קלה על ההיפר אבל לא השפיע על הריכוז. 2*18 משפיע על הריכוז אבל התחושה דומה לריטאלין 15 מ"ג. 1. האם 2*18עושה אותו אפקט כמו 36? 2. מה עושים כשצריך מינון באמצע? 3. האם יכול להיות שזה תקופת הסתגלות (לקחתי בינתיים רק פעם אחת 2*18) וזה ישתפר? בינתיים אני גם ככהמקפידה לא לנהוג תחת ההפשעה עד שאני אתייצב על מינון. תודה רבה

avilike

New member
מינון

היי טולי. למיטב ידיעתי ההשפעה הממריצה של התרופה מתמנתנת מעט לאחר זמן מה(כמה ימים עד חודש). השפעה זו כוללת חוסר שקט, רעד, דפיקות לב מואצות וכו... אם סימנים אילו מופיעים בצורה ניכרת אז וודאי שיש להוריד במינון, אבל עם בצורה קלה כפי שאת מתארת, אז אני מאמין שזה יתאזן במהרה. 2*18 אכן שווה ל36(נאמר בפורום ע"י ד"ר מנור, אז מותר לי לחזור על דברים אילו :)). שימי לב ש2*18 שווה ל 3 פעמים 10מ"ג, אבל את מתארת מצב שבו מינון זה השפיע עליך כמו 15מ"ג!. יתכן וזה מכיוון שהקונצרטה משחררת כמינון ראשוני כמות גדולה יותר מבהמשך(נתונים מאתר היצרן), דהיינו במשך 4 השעות הראשונות לערך, את קיבלת מינון השקול בערך ל 12-13 מ"ג ולא 10. במצב *אמצע* את פשוט יכולה(באם הרופא מאשר לך שזה המינון הנדרש) לקחת כדור ורבע(יש פלסטיקים כאלה בבית מרקחת שחוצים כדורים בעזרתם, ואני מכיר שני סטודנטים שעשו זאת וזה היה המינון המאושר שלהם[שניהם 22.25 ד"א] ) בהצלחה :)

tully

New member
תודה ועוד שאלות

אכן התסמינים קלים ביותר, ןכרגע לא מפריעים לי בחיים כי אני לומדת ולא עובדת. אני משערת שאם הייתי צריכה להנגו או לעבוד זה היה הרבה יורת קשה. הבעיה עם הכדור ורבע זה שהוא עובד לפרק זמן קצת של שעתיים וחצי עד שלוש, וזה לא ממש עוזר לתפקוד אם זה כך. בינתיים אני אסיים את הקונצרטה שיש לי - זה אומר עוד 4 ימים של 2*18. אני מקווה שישתפר. מה קורה אם רוצים לקחת ריטאלין בשיחרור איטי שווה ערך ל-12.5 מ"ג? (בין 18 ל-36 בקונצרטה) תודה (רק בסוף הכתיבה שמתי לב שזה אתה
)

avilike

New member
עוד שאלות

היי :). אין ממש מה לעשות, אפשר לנסות LA 30 מ"ג שהינו בעצם 2*15 בתזמון מושלם(מילותיו של ד"ר אשמן) אך מהתנסויות סובייקטיביות, הינו בעצם עדין בהרבה. כמו כן המנה הראשונה מבין השתיים המשתחררות בLA, חזקה מהשנייה(שוב, *סובייקטיבית*
)

tully

New member
נשמע דווקא טוב

ה LA הוא ל-8 שעות (נכון?!)ככה שאם אני צריכה עוד שעתיתים שלוש תיפקוד איכותי(כדי להגיע לזמן של הקונצרטה אני מקסימום יכולה לקחת עוד כדור ורבע). נדבר עם הרופא. תודה. כמובן שאם יש למישהו רעיונות יצירתיים אשמח לשמוע.

05 מיכל

New member
ועוד משהו: גם SR הוא ל 8 שעות

ובחלק מהקופות הוא יוצא משמעותית יותר זול, וכך גם הרגיל. אז אם מסתדרים עם שני אלה חבל לעלות ליקרים יותר.

tully

New member
הרגיל עובד לשעתיים וחצי

קשה להגיד שאפשר להסתדר עם זה. אני אשתמש בינתיים בקונצרטה שיש לי ונראה אחרי זה. הבנתי של SR יש מנגנון שיחרור עם "קיקים". לא נשמע לי להיט... נראה..

05 מיכל

New member
רעד בידיים יכול לעבור עם ההסתגלות

ואני ממש חושבת שכדאי לתת לכל מינון שמנסים תקופמה מסוימת כדי לקבל תמונה ברורה יותר של ההשפעה. מקובל לגלות את המינון הנכון על רטלין רגיל, ורק אח"כ לעבור לארוכי הטווח.

למעלה