שאלת מינויים -

law and order

New member
שאלת מינויים -

מה ההבדל בין:
עמית הוראה ( associate professor?)
full professor
associate professor
מי בכיר יותר ומי פחות ?

law and order

New member
אז לפי מה שכתבתי

זה עמית הוראה הכי פחות בכיר
associate profesor
full professor ?

תודה

Philip Jr

New member
אתה מערבב בין מונחים מעולם המחקר וההוראה הישראלי

ומונחים אמריקאיים/בינלאומיים. עם זאת, ברור שעמית הוראה היא הדרגה הזוטרה בדוגמא שלך.

law and order

New member
תודה. הסיבה שאני שואל זאת מכיוון

שהתבקשתי לצרף המלצות ממרצים שלי
ופשוט אחד הוא עמית הוראה, השני professor haver והשלישי full professor
האם כל אלו הם שווי ערך לassociate professor or above?

Philip Jr

New member
אז כאמור

מעבר לזה שאתה תמיד יכול לחפש מידע כזה, אני עניתי כבר שעמית הוראה הוא לא שווה ערך או מעל ל - associate professor, ממש לא.

עידוdee

New member
נראה לי שהתכוונו --

מרצה שהוא בקביעות ומעלה. עמית הוראה הוא לדעתי או adjunct professor או visiting professor או lecturer או instructor, שהם כולם דרגות מתחת ל-associate.

בערך

(ויש גם הבדלים בעניין בין ארצות)
עמית הוראה:Adjunct Professor
Lecturer יכולה להיות הדרגה הראשונה במסלול קביעות (כמו בישראל- מרצה) או בבריטניה שבהן יש 4 דרגות, או הדרגה הראשונה במסלול הוראה בלבד כמו בארה"ב או בקנדה.
Assistant Professor זו המקבילה לדרגת מרצה בישראל במסלול קביעות
Associat professor זה בעיקרון פרופ' חבר, אבל יכול גם להיות מקביל למרצה בכיר בישראל (כי בארה"ב אין את הדרגה הנוספת הזו)
Full Professor = פרופסור מן המניין
Instructor זו לא דרגה עד כמה שידוע לי אלא תיאור תפקיד. כשאני מלמד קורס אני ה Instructor שאחראי לקורס, אבל הדרגה האקדמית שלי היא Associate Prof.

זה פחות היותר הנסיון שלי לעשות סדר. בכל מקרה, לשואל המקורי: סמוך על הממליצים שלך שהם יודעים מה דרגתם באנגלית. ממה שאני ראיתי, בד"כ מרצה ומרצה בכיר בישראל מציינים את דרגתם כ lecturer ו senior lecturer בהתאמה (ואין בזה שום דבר מיוחד. כך יעשו גם חברי סגל אוסטרלים או בריטיים שאצלם בכלל הדרגה המקבילה לפרופ' חבר נקראת בד"כ Reader). הבעיה היא לעתים מורים מן החוץ שלא תמיד מכירים את המונח adjunct ואז אפשר לראות תרגומים מילוליים כמו external lecturer שלא נקראים כ"כ טוב.

בויקיפדיה יש ערך על דרגות אקדמיות בארצות שונות
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_academic_ranks

וכן, אני מסכים עם עידו שהתכוונו כנראה למישהו שהוא בעל קביעות

(או דרגה מקבילה לזו שבה מקבלים קביעות בארה"ב)- בישראל: מרצה בכיר, פרופ' חבר, או פרופ' מן המניין. המרצה מן החוץ לא עומד בקריטריון. השניים האחרים כן.

FPNH

New member
מה זה עמית הוראה? זה מרצה שלא במסלול קביעות?

בארץ יש ארבע דרגות:
1 מרצה, 2. מרצה בכיר, 3. פרופסור חבר, 4. פרופסור מן המניין.
בארה״ב יש שלוש דרגות:
1. אסיסטנט פרופסור, 2. אסוסיאט פרופסור, 3. פול פרופסור.

כאלה שלא בתקן (שלא במסלול קביעות) נקראים research associate

FPNH

New member
אבל הוא רוצה ״לתרגם״ משרה ישראלית לאמריקאית

למיטב ידיעתי אין למשרה שלך מקבילה ישראלית.

Gidi Shemer

New member
לא, אבל הדבר הכי מתאים

יהיה adjunct lecturer ואם הוא רוצה להשתמש בתואר פחות בעייתי (כי ה adjunct יכול להיות כזה) אז אפשר lecturer או temporary lecturer.

3rd CYR

New member
לגבי אלו שלא בתקן

יש כאלו שהם adjunct אבל יש גם non tenure track
זה חדש לי, אבל רק הסמסטר נחשפתי לכמה אנשים באונ' שלנו בדרגת assistant professor ואפילו אחד associate שאינם במסלול קביעות אלא על חוזים רב-שנתיים. כשהבעתי את התפעלותי למדתי שלמשל אחת המרצות ש"רכשנו" לפני שנה הגיעה לכאן כ FULL פרפ' עם קביעות, אבל בעלה ה SPOUSAL HIRE קיבל FULL ללא קביעות וללא TENURE TRACK אלא חוזה ל 5 שנים.
&nbsp
אצלנו האבחנה היא בין FULL TIME שיכולים להיות TT או NTT, ויש את הPART TIME שהם ADJUNCTS נטולי זכויות לחלוטין (גם מבחינת זכויות סוציאליות וגם מבחינת ייצוג בסנט וכו').
&nbsp
אבל כל הדיון הזה הוא רלוונטי רק לארה"ב. בארץ המרצה מן החוץ יהיה כנראה TEACHING ASSOCIATE או LECTURER.

עמית הוראה: מקביל למורה מן החוץ

יש אוניברסיטאות שמעדיפות את המושג הזה ולא "מן החוץ" (חיפה למשל)

אור302

New member
הבעיה היא שעמית הוראה נשמע כמו דוקטורנט.

הוא עמית, ככה, בינינו, באותה רמה של התלמידים, לא מעליהם, כמו תכנית העמיתים בבתי הספר שבהם תלמידים נבחרים יועצים לחבריהם איך לצאת מסמים.

d a p h n a

New member
יש כמה דרגות שונות של עמיתי הוראה

בגדול עמית הוראה עומד בהגדרות מסויימות של שכר וכו' (באוניברסיטה העברית יש קריטריון שונה לעמית הוראה ולמורה מן החוץ. הם עושים תפקיד דומה אבל עומדים בקריטריונים שונים).
&nbsp
לפחות אצלנו יש
עמית הוראה 1 - בעל תואר ראשון בלבד (מסטרנט שמלמד, תכל'ס)
עמית הוראה א' - בעל תואר שני (דוקטורנט שמלמד)
עמית הוראה ב' - בעל תואר ד"ר (פוסט-דוקטורנט שמלמד או ד"ר שמלמד במסגרת שאינה במסלול קביעות).
&nbsp
&nbsp
על החתום, דפנה - עמיתת הוראה ב'.

אור302

New member
בארה"ב היה לי תואר בסגנון הזה כדוקטורנט

אבל עוד לא ראיתי שטרום דוקטור מוגדר כמו דוקטור. לפחות שייתנו תואר אחר גם אם השכר זהה. איך אמר החבר של איליין בסיינפלד? הסיבה היחידה שרציתי להיות רופא זה כדי לזרוק את החברה שלי ברגע שאני מקבל את התואר.

למעלה