שאלת מיגון רוח

neron79

New member
שאלת מיגון רוח

יש לי VS125 חדש. סיימתי כבר את ההרצה ונסעתי איתו מס' פעמים על כישים בינעירוניים ומהירים. אתמול נסעתי על איילון עם האישה והיו רוחות חזית חזקות מאוד. שמתי לב כי הקטנוע מתקשה לעבור את ה 90 קמ"ש בעוד שבפעמים אחרות שהרכבתי אותה (עם רוחות לא חזקות) הוא הגיע די בקלות ל 100 קמ"ש. האם לרוחות חזית ישנה השפעה כה ניכרת על המהירות? אציין כי לקטנוע אין מגן אויר (חוסם רוח מפלקסיגלס). אם אני אתקין אחד, האם הוא ישפר את עניין המהירות בנסיעה מול רוחות? אם כן, האם ידוע לכם איפה אפשר להתקין מגן רוח כזה ל VS125 אשר, מלבד היותו פונקציונלי, גם יהיה אסתטי (לא מגן רוח של "בלוק עומד" כמו שרואים על וקטנועים שונים וכו')? תודה מראש

neron79

New member
מקפיץ

עוד ניסיון כי אולי מישהו לא ראה ויכול להשכיל אותי

תשובה חלקית ....

מגן רוח ישפר את פרצי הרוח שמגיע ישר אלייך ... ויסיט את האוויר מעל לראש שלך , מה שמקנה לך נסיעה שקטה יותר . גם בנסיעה ללא רוחות חזקות בחוץ , הגוף שלך משמש כמפרש . מגן רוח יכול להועיל קצת ולתת שיפורי אוירודינמיקה , אבל כשיש רוחות חזוקות בחוץ גם זה לא יעזור . עדיין מהירות הנסיעה שלך תקטן . לגבי קניית והתקנת מגן רוח , חכמים ממני בתחום יענו .. אישית זה ממש מכער את הקטנוע כמה שינסו לעשות את המגן רוח "בילד אין" זה עדיין לא יהיה אסטתי כמו שזה מגיע מהחברה . בהצלחה

כלי רכב דו-גלגליים

רגישים יותר "לעומס אירודינמי" מאשר "לעומס התנגדות מסתי". בכלי רכב 4 גלגלים, מקדם ההתנגדות האירודינמי הוא הנמוך יותר ומקדם התנגדות המסה הוא הגדול יותר - ובאופנועים בדיוק ההפך. ההבדל השורשי נעוץ במסת הכלים חלקי ההתנגדות האירודינאמית שלהם. המשמעות הפרקטית: מכונית יותר רגישה "לעומס סחיבה" כפועל יוצא של עליות - לעומת כלי רכב דו-גלגלי שפחות מושפע מזה. ואופנועים יותר ירגישו "עומס סחיבה" בפונקציה של התנגדות אירודינאמית, לעומת מכונית. אלו הם חוקי הפיסיקה וזה מה יש. עכשיו לשאלתך: אם התקנת מגן רוח תשפר (ואת זה אינני יודע כי אני לא מתמצא) את מקדם האוירודינמיות של הקטנוע שלך - אתה עשוי לצאת נשכר מכך. אישית, מסופקתי עד כמה "מגן רוח לקטנוע" מסוגל לעורר מהפכה "ברת משמעות" בנושא. סביר להניח שאם תהיה משמעות, תהיה זו שולית - וברת תוספת של 1-2 קמ"ש סדר גודל לכל היותר (כרגע השערה בלבד מצידי).

למעלה