שאלת מיגון לקטנוע

mirazh

New member
שאלת מיגון לקטנוע

שלום וחג שמח! התחדשתי בג׳וי רייד חדש, לאחר שהקודם נגנב לי. אני גר בשכונה בעייתית בלשון המעטה. הקטנוע הקודם היה מאובזר באזעקה יקרה מאחד המותגים המובילים באזעקות אופנועים בארץ, עם שלט - ביפר בבית, אך באותו הלילה לא עבדה ובבוקר אפילו לא היה סימן על השלט שנגעו בקטנוע. זה רק אומר שפעלו אנשי מקצוע כי לא פעם אחת האזעקה הרגישה הזאת הופעלה אפילו מחתולים. יש לציין שבלילה שנגנב הקטנוע הוא היה רק עם מנעול דיסק ואזעקה ולא היה קשור עם שרשרת. עכשיו בקטנוע החדש אני מחנה אותו באותו המקום (שזה ברחוב מול הבית, במקום מואר) והחלטתי להקפיד לקשור אותו עם שרשרת 12, לשים מנעול דיסק ולכסות את הקטנוע עם כיסוי. השאלה שלי: האם לדעתכם בכל זאת כדאי להוסיף על כל זה גם אזעקה? אזעקה טובה עולה לא פחות מאלף שקל וכפי שחוויתי על בשרי הגנבים יודעים להתמודד איתה יופי.. האם זה לא סתם זריקת כסף לפח? תודה לתגובות ומחשבות.

Amirshaaya

New member
למה קנית מלכתחילה Joyride אם אתה גר בשכונה בעייתית?

זה הקטנוע הכי גניב בארץ, ויש יופי של אלטרנטיבות אליו.
אבל בנוגע לשאלתך: אני קושר את הקטנוע עם שרשרת חזקה לעמוד ומוסיף על כך גם מנעול פרסה לגלגל האחורי שיש לי מהתקופה שרכבתי על אופניים ומכסה.
זה ככה שנה ואף אחד לא נוגע. מצד שני, אין לי Joyride ואני גר בשכונה טובה.
&nbsp
אני חושב שהסיבה העיקרית לכך שגונבים לאנשים את האופנועים או הקטנועים זה כי הם יום אחד מתרשלים (כמו שרשמת על זה שלא קשרת אותו לעמוד ולא כיסית). אם אתה תקשור אותו לעמוד ותכסה אותו יום יום אז הסיכויים שמישהו יגנוב לך אותו קטנים יותר.
האם יש משטרה שמסתובבת באזור מגוריך? סיור עירוני?
&nbsp
בעניין האזעקה: אף פעם לא הייתה לי אזעקה אז אני לא יכול להגיד לך. אם אתה חושב שאלו גנבים מקצועיים אז גם מנעול חזק וכיסוי לא יעצרו בעדם
&nbsp
&nbsp

ו אולי

New member
העדפתי להשקיע בביטוח מקיף

אם מדובר על גנבים מקצועיים, שרשרת של 12ממ לא תזיז להם, אלא לכל היותר תעכב את הגניבה בכמה דקות.
ואם האזעקה היקרה לא עזרה בפעם הקודמת, לא רואה טעם להשקיע בזה שוב.
אצלי ההבדל בין ביטוח צד ג לביטוח מקיף היה פחות מאלף ש"ח, אז העדפתי להשקיע בביטוח מקיף ולישון בשקט.
אפשרות אחרת היא להמר על אחת מחברות האיתור כמו הזעקה האחרונה.

אם פי 3

New member
יש שני סוגים של גנבים

הסוג הראשון: המקצוענים. אלו ששמו עין על הכלי שלך, ופועלים באופן מקצועי ומתוכנן לאמץ אותו. נגדם - לא יעזור לך שום דבר. לא שרשרת עבה, לא אזעקה מתוחכמת. כיסוי אולי יעזור למנוע מהם לשים לב שאתה שם - אבל אולי גם יפתה אותם לבדוק מה יש מתחת לכיסוי...
&nbsp
הסוג השני הוא הגנבים המזדמנים. לפעמים סתם חוליגנים שמנצלים פרצה, לפעמים גנבים סוג ד' שעוד לא ממש יודעים לעבוד - אני לא אכנס לסיווגים סטראוטיפיים. נגדם - היעיל הוא להיות יותר ממוגן מהשכן שלך... שלא ישתלם להם לטפל דווקא בכלי שלך. כיסוי, שרשרת עבה (מנעול דיסק הוא חרטא), אזעקה שמנטרלת את ההנעה ומצפצפת (טוב גם נגד ילדים שרק רוצים לשבת עליו - אבל עלולים לגרום נזק או להנזק - וזו תהיה אחריותך).
&nbsp
עד כמה להשקיע זה משהו שאי אפשר לענות במקומך. אולי אזעקה פשוטה יותר תתן מענה מספק. ואם הסבירות לגניבה גבוהה, אז ביטוח מקיף יכול להיות יעיל. לקשור לנקודת עיגון (אם אין וזה מקום קבוע - אפשר ליצור - יש נקודות עגינה שקודחים לרצפה או לקיר).
&nbsp
&nbsp

למעלה