שאלת מטחנת בשר

SILIVAS

New member
שאלת מטחנת בשר

קיבלתי במתנה מכשיר שכולל מיקסר, בלנדר ומטחנת בשר. זהו מכשיר ישן אבל מעולם לא פירקו אותו מהאריזה. היום השתמשתי בפעם הראשונה במטחנת בשר, שטפתי מעט את החלקים לפני ייבשתי והשתמשתי. בגמר השימוש שמתי אותם בכיור להדחה אבל לא הדחתי מיד. עכשיו כשהדחתי ראיתי שעל הסכין (החלק שיש לו 4 זרועות) ועל המסננת העגולה הופיעו כתמים קטנים של חלודה. שיפשפתי טוב והסרתי כמעט לגמרי מהסכין אבל מהמסננת לא כל כך, כלומר אין כתמים אדומים אבל יש קצת כתמים שחורים. מה עושים? איך מרפאים החלקים? בינתיים ייבשתי אותם טוב ועטפתי בנייר

נועית10

New member
יש ספריי נגד חלודה, באייס הום סנטר

העניין הוא שזה מכשיר שקשור לאוכל. מקסימום תרססי ואחר כך תשטפי ותייבשי היטב.

SILIVAS

New member
תודה

כל הפתרונות של מלח לימון וכו' לא עוזרים במקרה כזה?

SILIVAS

New member
באסה

מה עכשיו אני לא יכולה להשתמש בהם בכלל? כבר אין חלודה רק הכתמים היותר כהים על המסננת

YULI9

New member
אולי לנסות טיפול כמו בסירי ברזל יצוק

למרוח שמן בישול ולאפות בתנור על חום גבוהה? אם זה עובד על סירים למה לא על חלקים של מטחנה. לפני הרבה מאוד שנים להורים שלי היתה מטחנה ידנית מרוסיה אם אני זוכרת נכון אמא שלי פשוט שטפה מייד וייבשה היטב. בהזדמנות אשאל אותה. אני חושבת שאם אין חלודה אדומה אין בעיה להשתמש.

טליW

New member
גם אני נתקלתי באותו הסיפור...

רחצתי, ייבשתי, מרחתי שמן בישול (!), וקיויתי לטוב. אני לא חושבת שאפשר להפתר מהחלודה באופן מוחלט. כך שלפני שימוש אני מקרצפת היטב, ואחרי השימוש חוזרת על הקרצוף-ייבוש-שמן בישול. אולי מישהו יסביר לי איך מייצרים מכשירים (או רינגים או חותכני עוגיות) מחומרים נחלדים??? זה מרגיז ומעצבן, וכנראה מוזיל את הסיפור.

IOפר KNK

New member
אם התפטרת מהחלודה אז יופי, ואם לא, תנסי לשפשף

עם נייר לטש עדין (יש בכל טמבוריה) להבא- אחרי השימוש- לנקות מיד, לייבש מיד, ולעטוף בנייר מגבת, ע"מ שאם תהיה לחות, היא תיספג על ידו ולא תפגע במתכת. בהצלחה!

SILIVAS

New member
תודה לכולן :)

לפחות המיקסר מקציף כמו שצריך ובלי בעיות

YULI9

New member
שאלתי את אמא שלי

היא אמרה ששטפו את החלקים מייד אחרי השימוש, הקפידו לייבש היטב ומדי פעם מרחו בשמן בישול.

למעלה