שאלת מטבח!!!!!!

uti

New member
אז מה אתן ממליצות לקנות???

לי יש רק ידני שאפשר להחליף לו את המקציפים לכאלה שלשים..וזה נורא מעייף עם היד (אין לי שרירי ידיים...) ואני רוצה לקנות משהו ובאמת לא יודעת מה עדיך מיקסר או מג´ימיקס??

מג´ימיקס הרבה יותר

פרקטי, כי היא גם קוצץ וגם לש. מערבל גדול עושה רק את זה- ז"א מערבל ומקציף. המלצה שלי- לא להתקמצן בקניה. נכון שבאים לקנות לא כלכך רואים את ההבדל בין כזה ב-650 ש"ח לכזה ב -900 ש"ח, אבל יש הרבה הבדל וזו קניה לטווח ארוך (למעבד מזון של מג´ימיקס יש נטיה להחזיק מעמד 20 שנה). ולקנות את כל האביזרים גם. לאבא שלי יש מעבד מזון של מולינקס ויש לו גם אביזר שמקציף לא רק כאלו שלשים בצק.

uti

New member
../images/Emo163.gifמג´ימקס זה שם של חברה?

טוב אני מרגישה די הבלה עכשיו, אבל תגידי לי אם הבנתי נכון המגי´מיקס היותר יקר הוא כזה עם חלפים שיכול לעשות את כל הפעולות? בהתאם לחלפים?

אוסנת123

New member
מג´ימיקס זה שם של חברה

אבל זה הפך להיות גם שם של המכשיר עצמו. בכל אופן אם קונים כזה מעבד מזון עדיף ומומלץ לקנות את זה של חברת מג´ימיקס - הוא נחשב הכי טוב ויש עליו אחריות ארוכה יחסית.

נופר30

New member
אוקיי בואו נעשה סדר בבלאגן

אם את בעניין של מה לקנות ואין לך לא מעבד מזון ולא מיקסר גדול אז הייתי קונה קודם מעבד מזון ואחר כך מוסיפה מיקסר עם השנים ועם יש כסף מעבד מזון של מג´ימקס אומנם מאוד מאוד יקר ( משהו כמו 1500 ש"ח ) אבל הוא הטוב מכולם ומחזיק מעמד שנים ( וגם חזק מאוד ) יש לו כל מיני אפשרויות ואת יכולה להוסיף עם הזמן עוד חלקים ( לקנות מהחברה ) אם תחליטי ללכת על מג´ימקס אני ממליצה לך לקנות את הדגם עם שתי הקערות ( אחת קטנה בתוך הגדולה ( לקיצוצים קטנים וסלטים קטנים וככה לא מתבעסים להשתמש במג´ימקס לקצת דברים , אני אפילו קוצצת בו בצל לבישול ) אבל אפשר לקחת גם את אלו שקצת פחות יוקרתיים ( ומרביתם גם מגיעים עם בלנדר בנוסף ) וטובים מאוד ולכולם יש פחות או יותר את אותם חלקים ( לי אישית יש את המג´ימקס ) ההבדל הוא במסת המנוע וכיצד הוא עובד לגבי לישה אם את ממש אוהבת ללוש ולעשות עוגות שמרים וכאלה אז כדאי לך מתישהו לעבוד עם מיקסר כי זה כייף לא נורמלי ( לא מפעילים כמעט בכלל את הידיים ) אבל שוב אם צריך להחליט הייתי הולכת על מעבד מזון לפני הכל והמלצה ידידותית אם יש לך קצת כסף אז עדיף לקנות היום את היקר ביותר שיחזיק המון שנים ושהוא איכותי ובעוד כמה שנים לקנות את הדברים האחרים במקום לקנות משהו בנתיים ואז להתקע איתו כי הוא לא התקלקל עדיין והוא עושה את העבודה בסדר אבל לא יותר מזה אם יש עוד שאלות אז אשמח לענות לך

אוסנת123

New member
מג´ימיקס

כמובן לקחת את זה עם ה- 2 קערות - זה ממש מוצלח כשצריכים לקצוץ דברים קטנים. אני מכינה בו פסטו וזה מאוד נוח. היתרון של מג´ימקס הוא גם בכח המנוע וגם באחריות (לדעתי 12 שנה על המנוע) לדעתי אפשר למצוא את המג´ימיקס במכרזים באינטרנט ולא באינטרנט ולהוציא את זה במחיר נמוך יותר.

נופר30

New member
נועה היתרון הגדול ביותר של המערבל

הגדול ( מקיסר ) הוא הלישה דווקא ולא ההקצפות והעירבול ודרך אגב אמא שלי עושה בו אפילו קציצות אז הכל אפשרי

קציצות?!

אל זה לא חשבתי. מצויון, עוד שימוש לבלנדר הענק שיושב לנו על השיש (כי גיא בדיאטה, אז אין עוגות).

נופר30

New member
כן כן

זורקת הכל פנימה מפעילה את המערבל גיטרה ויש קציצות ככה היא עושה גם עם פשטידות מערבבת את כל החומרים בתוך הקערה ושופכת מעל הירקות / בשר

עכשיו לי יש שאלה

יש לנו את המערבל של קיצ´ןאייד ואת האביזרים בתמונה. מה מהשניים (את המקצף אני מזהה) זה המערבל גיטרה?

נופר30

New member
האמצעי

הקידמי זה ללישת בצקים ( שמרים , לחמים , ובצקים שלא צריך להקציף בהם ביצים וסוכר ) האמצעי זה הגיטרה ( לעוגות בחושות ולהקצפת קרמים שצריך קודם להקציף סוכר וחמאה וביצים ) והאחרון זה להקצפת ביצים ( חלבונים ) ותיקון טעות היא עשתה את הקציצות עם הוו לישה אבל היא אומרת שזה טוב כשאת צריכה כמות גדולה ולא כמו שהיא עכשוו רק לעצמה ודרך אגב את יודעת שאת יכולה גם לחבר לזה מטחנת בשר ?

בטח, יש לזה המון

אביזרים. אבל קניתי בסייל בארה"ב (את יכולה לדמיין מה עבר עלי בביטחון בעליה למטוס ושלא לדבר על זה שהייתי צריכה לקנות תיק ב- 50$ כי שום דבר אחר לא היה מספיק גדול או חזק לסחוב את הבונגילה הזו
). אז לא היו אביזרים חוץ מהווים האלו. שאר האקססורי ירכשו בהזדמנויות קרובות. יש, חוץ מהמטחנה, עוד מלא דברים, אני פשוט מחכה לנסיעה הבאה לארה"ב.

נופר30

New member
אופס ה? נכנס בטעות

התכוונתי האם את יודעת שיש המון אקססריס ( ואת יכולה לקנות גם פה לא רק שם ) ודרך אגב יש לך את אחד המכשירים הטובים בעולם

אז ככה

וו הקרס (נראה כמו היד של קפטן הוק מפיטר פן) מיועד ללישת בצק המקצף האמצעי זה הגיטרה (שדומה קצת למשולש שטוח
)

רגע רגע רגע ........

אני מבולבלת. מיקסר=מערבל ??????? לערבל=לערבב או לחתוך???????? מיקסר ידני משמש כמו מיקסר גדול רק זה יותר קשה??????? מה זה מערבל גיטרה???? בקיצור מה ההבדל בין ללוש,לערבב,לערבל ועוד כל מיני פעלים שהשתמשתם. בבקשה שמישהי תעשה לי סדר. (דרך אגב כבר עשיתי עוגות ופשטידות ולחמניות בלי לדעת בדיוק,אבל בא לי כבר לדעת איך להקל על עצמי,כי הכל אני מערבבת בידיים).

נופר30

New member
אוקיי שוב סדר בבלאגן

מיקסר זה מיקסר ( לא יודעת מאיפה המונח מערבל זה טעות , אולי בגלל פעולת העירבול שאפשר לעשות איתו ) מיקסר ידני בדרך כלל מתאים להקצפת ביצים , ועוגות בחושות ובנמארי ודברים קלים בלבד ( אי אפשר לעשות איתו לדוגמא בצק שמרים או בצק של לחם ) והכמות בדרך כלל מוגבלת מיקסר גדול הוא עומד על השיש ( את לא מפעילה את הידיים בעבודה איתו בניגוד לקטן ) אפשר להכין איתו מבחר בצקים , הקצפות ,ואפילו ללוש בצקי שמרים ( והנפח וכמיות הבצקים יכולה להיות גדולה יותר ) מערבל גיטרה - זה חלק מסויים במיקסר לפעולות מסויימות ללוש זה פעולה שעושים עם הידים לערבב את כל מוצרי הבצק ולהביא אותו ממצב של חומרים למצב של בצק לערבב = לערבל לערבב עם מיקסר או כף את חומרי העוגה לאחידות ולאפיה ( לפעמים מקציפים בנפרד ביצים ומערבבים אותם יחד ) אם לא הצלחתי להסביר אשמח לנסות שוב

למעלה