שאלת מחקר

שאלת מחקר

אני מעוניין לכתוב עבודה אקדמית על הגלובליזלציה. עדיין לא החלטתי על שאלת המחקר. יש לכם הצעות? תודה

xena2305

New member
בהאטריק יש משהו מן הגלובליזציה לא?

אולי זה נושא טוב.
ובקשר לבקשה שלך,נושא שלא נדון בו מספיק לטעמי הוא ההשלכות הקשות שיש לייצוא מפעלים למדינות עניות לשם הוזלת העבודה. אנשים פשוט לא נותנים את הדעת לתוצאות ההרסניות שטמונות בתהליך הזה שכן בפועל פרושו ירידת כוח הקנייה(לאנשים אין כסף) והוצאות מדינה שגדלות כל הזמן(אבטלה) .

זה יותר מיצוא מפעלים

אנחנו נוטים לחשוב שפשוט מעבירים מפעל ממקום למקום, אבל זה לא נכון. מה שהחברות הגדולות היום עושות זה להפסיק לייצר לחלוטין. הן משמשות כמתווכות ולא כמעסיקות. החברות קונות מוצרים בעולם השלישי, מדביקות עליהן את התוויות שלהן ומוכרות אותן בעולם הראשון..

לך על משהו ספציפי שיהיה ניתן לעשות

איתו משהו אחרי זה. רעיון לדוגמה דרכים לא מוסריות שאיתן חברות מרכזיות משכנעות אותנו לצרוך אוכל לא בריא. קח כמה חברות - תחקור ותראה איך הן עושות את זה. התועלת - ידע לציבור, ואפשרות לעשות פרסומת נגדית. לדוגמה מקדונלד'ס - מוכרת לנו אוכל לא בריא. השכנוע האחרון שלהם - תשלום ממון לקבוצת שחקנים מ"המורדים" שישחקו שהם אוכלים במקדונלד'ס ישראל ? ... זו סיבה לאכול אוכל לא בריא ? - ברור שלא. זה מעשה שלילי מצידם.

איך אתה מוכיח קשר?

הפרסומת לא טוענת לעולם משהו לא נכון (אם כן זו כבר עבירה על החוק)..

xena2305

New member
הפרסומות מספרות לך כמה החיים שלך

ישתפרו אם תקנה את המוצר שאותו הן מפרסמות. זה נעשה בעזרת שטיפת מןח דרך כל אמצעי אפשרי(טלוויזיה,רדיו,שלטי חוצות וכו).חלק ניכר מן הפרסומות פונה לקהל צעיר מאוד שעדיין לא פיתח יכולת להתגונן בפניהם. זה נכון שחברות הפרסום לא ישקרו "שחור על גבי לבן" כדי יהיה בלתי אפשרי לתקוף אותם אבל אם תבחר בנושא זה יש מספיק מה לכתוב. בכל מקרה רצית גלובליזציה לא ככה? פרסומות והשפעתן על חיינו זה נושא בפני עצמו ולאו דווקא קשור תמיד לגלובליזציה.

נכון ../images/Emo13.gif זה לא קשור ישירות

חשבתי יותר להתעסק עם המיקור (אאוטסורסינג).

עדיין לא ברור מה מוקד העבודה

השאלה מה אתה יכול לחקור תלוי מאיזה תחום אתה בה ומה שיטות המחקר שבו לדוגמא בנושא הפרסומות שהוזכרו , פרסומות עובדות בעיקר על התת מודע. אז הם לא יגידו "תאכלו מק זה טוב וטעים" אלא יגרמו לך לתחושה כזאת על ידי שידור של אווירה ותמונות וצלילים שיעררו אצל קהל היעד את התגובות האלו. העניין הוא שבכלכלה לדוגמה, קשה להוכיח טענה כזאת, למרות שבספיכולוגיה , דווקא כן אפשרי לנסות להוכיח זאת. - פשוט השפות שמהן יוצאים החוקרים, וכלי הניתוח שונים.

אז ככה

אני חושב לתאר את תהליך האאוטסורסינג בתעשיית הרכב. יש למישהו עיצות, דוגמאות, מאמרים רלוונטיים וכד'?

מצטער לא ממש

מכיר אולי תנסה לבדוק בNo-logo אני חושב שהיא מדברת על כל מיני צורות של אורטוסורסיניג וגם אם לא על תחום הרכב, אז אולי המקורות שהיא מזכירה עוסקים גם בזה. מה עם מקורות יותר קונבצינליים כמו jstor ? או NBER או SSRN אלו לפחות מקומות בהם אפשר למצוא מאמרים בכלכלה. כאמור - בוודאי יש גם עבודות של סוציולוגים או אנשים מתחום המשפט בנושא זה.

BooBee

New member
אני הייתי רוצה לקבל תשובה

על איך זה שבית החולים וולפסון הסכים שמקדונלדס יפתחו בצמוד אליו סניף. לפני שבועיים נסעתי לבקר שם את סבתא שלי וכמעט שאשפזתי את עצמי מרוב היסטריה כשגיליתי זאת. בנוסף, אם כבר מדברים על מקדונלדס, הם עושים איזו מחווה הומנטירית ומחלקים כמה מאות אלפי ארוחות חינם או משהו כזה, לילדים רעבים. גם זה מקומם בעיניי.

למעלה